Translate

15 Şubat 2015 Pazar

Under the Dark Sun - Çizgi Roman

Under the Dark Sun Kara Güneşin Altında


Under the Dark Sun – Kara Güneşin Altında Bilinmeyenlere Cevap Aramak


Bugüne kadar Under the Dog dedik, Go! Samurai dedik. Bu projelere fon sağlamak amacıyla Kickstarter’da kampanyalar başlatıldı dedik. Biri yapımcıların baskısından kurtulmak için bu yolu seçti, biri efsane bir yönetmenin tüm sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak için bu yolu seçti dedik. Dedik de dedik…


Şimdi ise sıra içimizden biri Muammer Derebaşı’na, nam-ı değer MUDER’e ve kendisinin yazdığı, Nicolás Colacitti’nin çizimleriyle insan olmanın sorgulandığı retro-fütüristik çizgi romanı “Under the Dark Sun – Kara Güneşin Altında”da.



Öncelikle Muammer “MUDER” Derebaşı’ndan bahsedelim. Kendisi 90’lı yılların efsane oyun dergisi Gameshow’un, FRP&MAGIC gibi dergilerin efsane yazarlarından biri. “Hancı” ve “İnternet Benim Memleket” isimli kitapları da yazan isim ayrıca. Daha fazlası için MUDER.TV‘ye bakabilirsiniz. O zaman “Under the Dark Sun”a geçebiliriz artık ne dersiniz?
En başta Kickstarter dedik. Boşuna demedik. Muammer Derebaşı’na ait “Under the Dark Sun” isimli çizgi roman projesi de Kickstarter benzeri ancak ondan daha eski ve Türkiye’den projeleri de kabul eden Indiegogo ismli fon toplama platformunda sizden gelecek destekleri bekliyor. Yukarıda bahsettiğim projelerin böyle bir platformu seçmelerinin birtakım nedenleri vardı. Peki MUDER’in böyle bir platformu seçmesindeki amaç ne? Buna değinmeden önce, her şey sırayla diyerek, “Under the Dark Sun”ın dünyasından, atmosferinden hikayesinden bahsedelim biraz.
Under the Dark Sun Kara Güneşin Altında
“Under the Dark Sun”, gizem, macera, aksiyon, tarih, fantezi, bilim-kurgu gibi birçok türü doğaüstü güçler ile günlük yaşamdan olaylarla harmanlayan; sevgi, din, felsefe gibi öğelerin yanı sıra steampunk öğelerini de bünyesinde barındıran retro-fütüristik bir çizgi roman.
Under the Dark Sun Kara Güneşin Altında
Dönmeyi unutmuş dünyanın duvarlarla örülü bir kasabasında, insanların ‘doğduğundan’ ya da ‘üretildiğinden’ artık emin olunamadığı, ‘melt’ adı verilen gizemli bir eriyikle, ‘hayat suyu’ denilen ancak ıslaklık hissettirmeyen her yeri kaplamış sisiyle, gizli tünelleri ve sonik kuleleriyle, mutasyona uğramış timsahlarıyla, gecenin ve gündüzün; başlangıcın ve bitişin habercisi sirenleriyle daimi bir alacakaranlıkta, kara güneşin altında geçen bir hikaye…
Mecha pilotu, okçu, yeniçeri, toplayıcı, karga ustası gibi canlı ünitelerinin olduğu, hangi ünitede doğmuşsan onun kaderini yaşamak zorunda olduğun, soru sormanın unutulduğu bir dünya…
“İnsanlığın geleceğine hoş geldiniz.”




Indiegogo’da “Under the Dark Sun”ın ilk sayısı veya sayıları için fon toplanıyor olsa bile şu an için hali hazırda çizgi romanın atmosferini, hikayesini tanıtmak ve takipçileri bu dünyaya ısındırmak amacıyla 32 sayfalık İngilizce ve 16 sayfalık Türkçe ücretsiz indirilebilecek paylaşılmayı, bahsedilmeyi, desteklenmeyi bekleyen özel bir tanıtım sayısı diğer bir deyişle sıfırıncı sayısı (Under the Dark Sun – Sirens/Kara Güneşin Altında – Sirenler) mevcut.
Under the Dark Sun Kara Güneşin Altında

Tam da bu noktada MUDER’in böyle bir platformda bulunma amacına değinmek istiyorum. Kendisinin ticari bir beklentisi olduğu için değil de aslında ‘nabız yoklamak’ için böyle yolu seçtiğini söyleyebilirim. Projenin beğenilmesi, istenilmesi, arkasında duracak sağlam bir kitle oluşması halinde devam etmek istediğini söylüyor MUDER bizlere.

Under the Dark Sun Kara Güneşin Altında
Indiegogo’da belirtilen hedef bütçe 9.000 Euro ve kampanya 13 Mart 2015’te sona erecek. Bu tarihe kadar hedef bütçeye ulaşılamazsa bağışçıların ödedikleri miktarlar geri ödenecek ve maalesef proje gerçekleşemeyecek. Ancak projenin beğenilmesi, istenmesi ve projeye olan desteğin artması durumunda ilerisi için planlanan sadece çizgi roman değil elbette. Hatta bu sadece başlangıç diyebiliriz. Şu anda ana hatlarıyla tamamlanmış bir oyun ve bir animasyon filmi planlananlar dahilinde. Tabii ki tüm bunlardan önce belirtilen tarihe kadar hedef bütçeye ulaşılması lazım. Indiegogo’daki kampanyaya destek için buraya.
Peki bağış yapmak yeterli mi? Hep destek tam destek anlayışıyla projeye ait tanıtım sayfasını da sosyal medya platformlarında paylaşarak, Indiegogo’daki kampanya sayfasından paylaşım yaparak “MUDER biz bu çizgi romanı, mümkünse oyunla filmi de istiyoruz” diyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder