Translate

24 Şubat 2015 Salı

Guilty Crown

GC1

Tür: Aksiyon, Dram, Bilim-Kurgu, Süper Güçler
Yayınlanma Tarihi: 14.10.2011
Bölüm Sayısı: 22
Yönetmen: Araki Tetsurou (Death Note, Shingeki no Kyojin)
Senaryo: Yoshino Hiroyuki (So Ra No Wo To)
Stüdyo: I.G Production, Aniplex, FUNimation
Başlıca Seiyuular: Ouma Shu (Kaji Yuki), Tsutsugami Gai (Watanabe Akeno), Yuzuriha Inori (Kayano Ai)
Manga: Guilty Crown (2011 – )                                Mangaka: Mizuki Shion & Miyagi Yousuke
Opening: Euterpe – Egoist (1. Bölüm), My Dearest – supercell (2-12), The Everlasting Guilty Crown – Egoist
Ending: Deperatures – Egoist (1-12, 22), Kokuhaku (13-21)

Hikaye 2039 yılının Tokyo’sunda geçiyor. “Apocalypse” virüsü salgınının üzerinden tam 10 yıl geçmiştir. O zamandan beri Japonya, GHQ denilen bir organizasyonun yönetimi altındadır. Baş karakterimiz Ouma Shu 17 yaşında, hiçbir işe yaramadığını düşünen bir öğrencidir. Bir gün yanlışlıkla oldukça nadir görülen bir güç kazanır. Bu güç sayesinde insanların kalplerinde bulunan arzuları dışarı somut cisim olarak çıkarabiliyordur. Daha sonra Shu, Yuzuriha Inori adlı kız sayesinde GHQ karşıtı bir örgüt olan “Cenaze Timi” ile karşılaşır. Eşsiz gücü, örgütün lideri Tsutsugami Gai’nin dikkatini çeker ve Gai, Shu’yu örgüte katar. Böylece Shu’nun da GHQ’ya karşı savaşı başlamış olur. Ancak sonra öğrenceği kendisi ve yakınındakilerle ilgili gerçekler onun kişiliğini değiştirecektir.

GC2
Animeye aksiyonlu sahnelerle giriyoruz. Ancak bu aksiyon sahnesinde hareketli bir müzik beklerken, Inori karakterimizin söylediği o güzel mi güzel, insanın içine işleyen “Euterpe” şarkısıyla başlıyoruz. İlerleyen bölümlerde yine bu şarkı söyleniyor. Seriyi bitirdiğinizde dinleyeceğiniz türden bir şarkı. Shu, Cenaze Timi’ne girdikten sonra yavaş yavaş üyeleri tanımaya başlıyor ve onlarla yakınlaşıyor. Ancak Shu’nun asıl korumak istediği, aşık olduğu Inori’dir. Inori’nin ise Gai ile çok daha farklı bir ilişkisi vardır.


GC3
Serinin hikayesi sınıfta kalan noktalardan. Çok güzel bir kurgu olsaydı anime listelerinde kendisine üst bir yer edinmesi daha kolay olabilirdi. Ancak 22 bölümde çok da güzel bir kurgu göremiyoruz. Animasyon kalitesi ise 2011 standartlarının kesinlikle üstünde. Parlak renkler, silahların ateş efektleri, özel güç efektleri gayet güzel. Aksiyon sahneleri mükemmel denilebilecek seviyede. Karakter renklendirmeleri ise son derece ustaca. Canlı renkler ilk başta göz alabilir ancak alışınca göze çok güzel görünüyor. Müziklere gelirsek; açılış ve kapanış şarkıları yerinde. Soundtrack’ler ise mükemmel ötesi. Ao no Exorcist ve Shingeki no Kyojin animelerinin o muhteşem müziklerinin efendisi Sawano Hiroyuki, Guilty Crown’da da sınıfı en yüksek notla geçiyor. Karakterler, her animede görebileceğimiz türden karakterler. Ancak karakter tasarımları çok güzel. Özellikle bayan karakterlere daha ayrı bir özen gösterilmiş gibi. Seride gereksiz diyebileceğimiz karakter yok. Ancak merak edilen bazı karakterlerin geçmişlerine daha fazla değinilebilse seyirciler belki daha da memnun olabilirdi.


GC4



Sonuç olarak Guilty Crown, kurguya önem verenler için fazla cazip gelmeyecek bir seri. Ancak diyorsanız ki “benim için animasyonlar, müzikler daha ön planda, hikaye pek iyi olmasa da olur”, Guilty Crown tam sizlik bir seri. İkinci özellikleri arıyorsanız, forumlardaki olumsuz eleştirileri ve aldığı düşük puanları göz ardı edip güzel bir serinin tadını çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder