Translate

21 Şubat 2015 Cumartesi

Strike the Blood

strike-the-blood

Tür: Aksiyon, Fantastik, Vampirler, Shounen, Okul, Ecchi, Doğaüstü güçler
Yayınlanma Tarihi: 04.10.2013
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen: Yamamoto Hideyo
Senaryo: Yoshino Hiroyuki
Firma/Stüdyo: Silver Link
Başlıca Seiyuular: Hosoya Yoshimasa (Akatsuki Kojou), Taneda Risa (Himeragi Yukina)
Mangaka: Mikumo Gakuto
Açılış: Strike the Blood – Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets
Kapanış: Strike my soul – Yuka Iguchi

Hikaye Tokyo’nun açıklarında bir ada şehri olan Itogami Şehri’ndeki Şeytan Bölgesinde geçer. Bu şehirde iblisler, vampirler ve doğaüstü varlıklar normal bir hayat sürebilmektedir. Dünyanın en güçlü vampiri olan dördüncü nesilin bu şehirde yaşadığına dair bir dedikodu hızla yayılır. Tüm bu dedikodu ve doğaüstü varlıkların arasında normal bir lise hayatı sürmeye çalışan ana karakterimiz Akatsuki Kojou dördüncü nesil vampirin ta kendisidir. Dünyanın en güçlü vampiri olsa bile yaz ödevlerini bitirmeye çalışan ve kızların vücutlarından kolayca etkilenen bir gençtir.

strike-the-blood
Akatsuki, sıradan bir gününü geçirirken peşine ortaokullu, büyük bir çanta taşıyan sevimli bir kız takılır. Peşindeki kızdan kurtulmaya çalışırken kızın başı sarkıntılık yapan iki adamla derde girer ve centilmen vampirimiz kızı bu durumda bırakamayarak yardım girişiminde bulunacakken kız çoktan iki adamı yere serer. Bu sevimli kızımız, Himeragi Yukina, Dördüncü Nesil safkan vampiri gözlemleme ve gerektiğinde yok etme amacıyla hükümet ve Aslan Kral Organizasyonu tarafından görevlendirilen Sword Shaman adıyla bilinen bir büyücüdür. O büyük çantasında ise safkan bir vampiri öldürmek için özel olarak tasarlanan mızrağını taşımaktadır.


strike-the-blood
Yukina, Akatsuki’yi daha iyi tanımak ve gözlemlemek amacıyla peşine takılır. Bu şekilde insan kız ve vampir eşleşmesi tamamlanarak birlikte Akatsuki’nin kayıp geçmişini bulmaya çalışırlarken aynı zamanda karşılarına çıkan düşmanlarıyla da savaşmak zorundadırlar.


strike-the-blood
Animasyonu ve karakterleri çok iyi olsa da maalesef konu olarak vampirleri seçmelerinin artık ilgi çekici bir yanı kalmadı. Ecchi etiketiyle birlikte ilk bölümden fan servislere de başlayarak burnu kanayan vampirimizi görmüş olduk. Konusu vasat ama popüler bir mangası var ve şimdiden hayran kitlesi oluşan bir yapım. En beğendiğim özelliği ise serinin müzikleri. İlk bölümde sadece açılış müziğini duysakta aksiyon temalı serilerin müziklerinin genelinin güzel olduğunu düşünürsek kötü bir yapım çıkaracaklarını sanmıyorum. Açılış videosuna bakarsak ileriki bölümlerde vampir ve insan ikilisinin beklenen sonu olan ısırığı görecekmiş gibiyiz.


strike-the-blood
Asura Cryin’ serisinin mangakasından çıkan hikaye önce 6 ciltlik Light Novel olarak piyasa sürülmüş 1 yıl sonrasında ise shounen dergisi olan Dengeki Daioh’da manga serisi olarak yayınlanmaya başlamıştır. Vampirli seri klasik açık renk saç ve sevimli kız birleşimi olan, aksiyon ve fantastik ögeleri barındıran Strike the Blood bu türün takipçileri açısından sevilebilecek bir seri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder