Translate

17 Şubat 2015 Salı

Gugure! Kokkuri-san

Gugure! Kokkuri-san


Tür: Shounen, Komedi, Doğaüstü, Fantastik, Romantik
Yayımlanma Tarihi: 06.10.2014
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Hiraike Yoshimasa
Firma/Stüdyo: TMS Entertainment
Başlıca Seiyuular: Ono Daisuke (Kokkuri-san), Hirohashi Ryou (Ichimatsu Kohina), Sakurai Takahiro (Inugami)
Mangaka: Endou Midori
Açılış: Welcome!! DISCO Kemo Kemo Ke

Anime versiyonunun duyurulduğundan beri sabırsızlıkla beklenen Gugure! Kokkuri-san eğlenceli bir başlangıç yaparak ekim animeleri arasında yerini aldı. Fantastik-komedi türündeki anime kendini duygusuz bir oyuncak bebek sanan küçük bir kız ile tilki ruhu olan Kokkuri-san arasındaki hikayeyi konu alıyor.
Doğaüstü olaylar, metafiziksel aletler ve fantastik karakterlere ağırlık veren seri, Japonya’da oldukça popüler olan “Kokkuri-san” ruh çağırma ritüelinden esinlenmiştir. Batı’da popüler olan ruhani varlıklarla iletişim kurmaya yaradığı iddia edilen Ouija tahtasının benzeri bir yöntemle uygulanan bu oyun özellikle lise çağındaki kızlar arasında yaygın bir vaziyette. Kokkuri-san; torii işareti, evet-hayır ve harflerden oluşan bir kağıdın üzerinde bozuk parayla sorulan soruların cevaplandığı bir tür oyundur. Soruları cevaplayanın ise tilki ruhu olduğu rivayet edilir.


Gugure! Kokkuri-san
Küçüklüğünden beri Kokkuri-san oynayan Kohina’nın çağrısına bir gün cevap veren tilki ruhu küçük kızı korkutmak için geldiğinde kapı dışarı edilerek hayatının şokunu yaşar. Kendini oyuncak bebek sanan Kohina duyguları olmadığını düşündüğü için Kokkuri’den korkmaz. Aksine yüzyıllarca insanları lanetleyerek korku salan bu tilki ruhunun varlığından rahatsız olarak her fırsatta onu kovmaya çalışır. Kokkuri ise tek başına yaşayan ve hazır ramenden başka bir şey yemeyen bu küçük kızın haline üzülür ve onunla kalmaya karar verir. Gelişme çağındaki Kohina için her gün besleyici yemekler hazırlayarak ev işlerini halleden Kokkuri, Kohina’nın kalbinde bir yer kazanmaya çalışır.


Gugure! Kokkuri-san
Türünde hiç de orijinal olmayan bu seri, belki hikaye ve animasyonlarla ilgi çekici olabileceğini düşünenlere maalesef hayal kırıklığı yaşattı. Japon mitleriyle ilgili fantastik ögelerin kullanıldığı hikayeler çok tutulsa da Gugure! Kokkuri-san için durum pek iç açıcı değil. Tilki ruhu ve genç kız arasındaki hikayelerden piyasada çok olması ve özellikle tilki ruhu karakterlerinin birbirlerine çok benzemesi Kokkuri-san’ı orijinallikten alıp uzaklara götürüyor. Karakterlerin yanı sıra animasyonda pek iç açıcı değil. Arka planlar durağan ve animasyonu özensiz. Animasyonlar açısından da puan kaybeden Kokkuri-san, karakter dizaynlarıyla durumu bir nebze olsun toparlayabilmiş. Bishounen karakterlerin varlığı en azından bayan seyirciyi ekrana kilitleyecek gibi görünüyor.


Gugure! Kokkuri-san
Tabii ki anime serisi sadece animasyon ve karakterler dizaynları değil. Bir de bu karakterin arkasında büyük sanatçılar var. Seiyuu ekibi dudak uçuklatacak cinsten diyebiliriz. İki çok sevilen ses sanatçısı olan Ono Daisuke ve Sakurai Takahiro bu seride buluştular. Daha yeni Kuroshitsuji’den Sebastian ve Barakamon’dan Handa karakteriyle karşımıza çıkan Ono Daisuke bu sezon Kokkuri-san ile yine sevenlerini sevindirdi. Sert ve soğuk karakter seslendirmeleriyle tanınan Sakurai Takahiro ise seride köpek ruhu olan Inugami’yi canlandırırken bu sezonda Ookami Shoujo to Kuro Ouji’da Sata ve Log Horizon’da Krusty’i seslendiriyor. Gugure! Kokkuri-san’ın açılış şarkısını da karakter seiyuuları seslendirerek eğlenceli bir başlangıç hazırlamışlar.

Gugure! Kokkuri-san
Kohina’nın chibi olmadığı nadir anlar

Mangasında ve animesinde chibi formunda olan Kohina’nın yaratıcısı Endou Midori, 2011 yılında başlayan dört panelli mangası (Yonkoma / 4-koma) Gangan Joker’de yayımlanmaya başlamıştır. Özellikle komedisiyle ilgi çeken manga tanıtımı için romantizm içerdiğinden bahsedilse de ilk bölümde romantizmden eser yoktu. İlerideki bölümlerde diğer fantastik yan karakterlerinde konuya dahil olmasıyla daha eğlenceli ve hareketli bölümler olacağına inanıyorum. İlk bölümden umudu kesmeyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder