Translate

8 Şubat 2015 Pazar

Grisaia no Kajitsu

Grisaia no Kajitsu

Ad: Grisaia no Kajitsu, Le Fruit de la Grisaia, グリザイアの果実
Tür: Ecchi, Harem

Yönetmen: 
Tensho

Senaryo: 
Hideyuki Kurata

Stüdyo:
 8-Bit
Karakter Tasarımı: Akio Watanabe
Başlıca Seiyuular: Takahiro Sakurai (Yuuji Kazami), Ryoko Tanaka (Yumiko Sakaki), Hiroko Taguchi (Amane Suou), Kaori Mizuhashi (Michiru Matsushima), Tomoe Tamiyasu (Makina Irisu), Mikasa Okamura (Sachi Kamine)
Müzikler: Elements Garden

Açılış Parçası: 
Maon Kurosaki – Rakuen no Tsubasa

Kapanış Parçası: 
Yoshino Nanjou – Anata no Aishita Sekai
Ekim 2014 animeleri arasında bir hareme ne dersiniz? Grisaia no Kajitsu bir yakışıklısı ve 5 güzel bayan karakteriyle, tam bir harem olarak sezona giriş yaptı.
Ana karakterimiz Yuuji Kazami’nin yeni bir okula transfer olmasıyla başlıyor hikayemiz. Şehre gelir gelmez ufak bir sebepten dolayı polisin eline düşen Yuuji’yi, okulun müdiresi kurtarıp onu okuluna götürüyor.  “Hep istediği sıradan okulu” bulup bulamadığını sorgulayan Yuuji, ilerleyen dakikalarda ise böyle bir şeyin gerçek olamayacağını anlayacak.

Grisaia no Kajitsu
Daha ilk bölümden bizlere tam bir “moe” şöleni sunan Grisaia no Kajitsu’nun karakterlerinin hepsinin sakladığı bir şey var. Kızlarımız Yuuji’yle tanışırken mutlaka tuhaf bir giriş yapmadan edemiyor. İlk tanıştığı Sachi Kamine, hizmetçi kostümüyle çıkıyor karşısına. Daha sonra yurtta Makina’nın peşinden koşturan Amane’yle hızlı bir karşılaşma yaşıyor. Ona hep “-sama” ile hitap edilmesini isteyen Michiru’yu ise, sınıfta tek başına tiyatro çalışırken yakalıyor. İlk tanıştığı kızların hepsiyle eğlenceli diyaloglar geçiren Yuuji, daha sonra çoğu zaman okula öğleden sonraları gelmeyi tercih eden Yumiko Sakaki’yle karşılaşıyor ve selamlamak için yanına gidiyor. Ancak sıcakkanlılığı ters tepince, yüzüne çekilmiş bir bıçakla karşı karşıya kalıyor. Bıçağı tutabilecek hızdaki refleksiyle de Sakaki’yi şaşırtıyor. Sanıyorum ki ileride Sakaki’yle Yuuji’nin arasında daha çok yaşanmışlık göreceğiz.
Okulda ilk günü kızlarla tanışmakla geçen Yuuji, bu 5 kızımızla aynı zamanda aynı yaşam alanını paylaşıyor. Odasına girdiğinde Amane’yi çırılçıplak yakalıyor. Sahnede, ecchinin artık daha ön planda olacağını düşünülse de, ilk bölümden hiçbir şey netleşmiyor. Daha sonra Amane üstünü giyip sakince odadan çıkıyor. Bu sakinliğinin altında, Amane’nin Yuuji’yle ve onun ablasıyla ilgili bildiği karanlık bazı şeyler var. Sonlara doğru verilen bazı flashbackler ve kendi kendine diyaloglar, ilk bölümün sakinliğine heyecan katmış.

Grisaia no Kajitsu
Amane ve Yuuji
Her şeyden önce animenin karakter tasarımlarını beğendiğimi söylemeliyim. Ne kadar moe ağırlıklı olursa olsun, bayan karakterlerin basitleştirilmediği aşikar. Hepsinin sakladığı birer sır var ve hepsinin geçmişlerinde az da olsa acı çektiği söylenebilir. “Kawaii”den “tsundere”ye farklı kişilikler barındırıyorlar. Görünüm olarak da birbirlerini andırmayan bayanların, ecchi bir seride olduğu gibi kıyafetlerinin “inceliğine” ayrıca dikkat edildiği belli. Orijinal light novel serisi ve oyun uyarlamasına uyumlu çizimlerinin de beğenileceğini düşünüyorum.

Grisaia no Kajitsu
Animedeki her bayan karakterin kendine ait birer teması var. Aslında buna, serinin oyununun da olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Üstelik bu oyun 2011 Moe Game Awards’da büyük ödülü kazanmış ve “senaryo, oyuncunun seçimi, tema şarkıları ve gerçek aşk” kategorilerinde de “altın ödülü” almış. Müzikler ve temaların çeşitliliği animeye de renk katacak gibi gözüküyor. Başroldeki seiyuumuz Takahiro Sakurai ise karakterin gerek görünüşüne, gerek tavırlarına sesini gayet iyi yansıtıyor. Animenin ilk tanıtım videosu Comiket 86’da gösterilmişti.



Ciddi bir harem görünümünün altında, neşeli diyaloglarıyla işin içine komedinin de girdiği serinin konusu sır perdeleri aralandıkça derinleşecek. Önümüzdeki bölümlerde biraz da gerileceğimizi düşünmekle birlikte, gittikçe de eğlenceli olacağını tahmin ediyorum. Harem severler için birebir olan seri, umarız ki hayal kırıklığına uğratmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder