Translate

1 Şubat 2015 Pazar

Another

Tür: Korku, Okul, Gizem, Seinen, Gerilim
Yayınlanma Tarihi: 10.01.2012
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Mizushima Tsutomu (Genshiken, xxxHOLiC, Blood-C)
Senaryo: Higaki Ryou
Firma/Stüdyo: P.A. Works
Başlıca Seiyuular: Misaki Mei (Takamori Natsumi), Sakakibara Kouichi (Abe Atsushi)
Manga: Another (2010 – 2011)                 Mangaka: Ayatsuji Yukito
Opening: Kyoumu Densen – ALI PROJECT
Ending: Anamnesis – Annabel
“Ölü olan kim?”
Hikaye 1972 yılında Yomiyama Ortaokulunun 3-3 sınıfında okuyan popüler ve başarılı bir öğrenci olan Misaki’nin kaza sonucu ölümüyle başlar. Misaki’nin ölümüne çok üzülen sınıf arkadaşları sanki o hiç ölmemiş gibi davranmaya başlar. Sırasını boş bırakırlar, Misaki hala aralarındaymış gibi davranırlar ve 3-3 sınıfı yıl sonunda Misaki ile birlikte mezun olur fakat 3-3 sınıfının arkadaşlarına olan bu bağlılığı ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgiyi ortadan kaldırır.
Bu olaydan 26 yıl sonra Yomiyama Ortaokulunun 3-3 sınıfına transfer olan Sakakibara Kouichi okuldaki tuhaf atmosferden rahatsız olur ve araştırmaya karar verir. Kouichi akciğerlerinden rahatsızdır ve yine hastanede kaldığı bir akşam morg katında tek gözü bantlı, ürkütücü bir kız ile karşılaşır. Kızın isminin Misaki Mei olduğunu ve morgda diğer yarısını aradığını öğrenir. Ertesi gün okula giden Kouichi, Mei ile aynı sınıftadır ve onunla konuşmaya çalıştıkça sınıftakilerin bakışlarına ve engellerine takılır. Kimse Kouichi’nin Mei’ye yaklaşmasını istemiyordur, sınıf Mei’nin varlığını reddeder.
“Olmayan ile uğraşmayı bırak”
Kouichi ve Mei ikilisinin yakınlaşmasıyla sınıfın koymuş olduğu kurallar bozulur ve önlenmeye çalışılan bir lanet yeniden ortaya çıkar. Artık 3-3 sınıfı ölüme çok yakındır. Kouichi ve Mei bu ölümlerin nedenlerini ve nasıl durduracaklarını araştırmaya başlarlar.
P.A. Works stüdyosu yine muhteşem arka plan çizimleriyle karşımızda. Karakter dizaynları ve canlı renklerle ilgi çekici animasyonu var. Kapanış şarkısı hariç müzikleri ortalamanın üzerinde diyebilirim ve bölüm içerisinde kullanılan -özellikle gerilim sahneleri- müzikler oldukça uyumlu. Tür olarak korku fakat bu korkudan beklentiniz doğrultusunda değişebilir. Korku filmlerine alışkın birine Another’ın korku ögelerinin vasat kalacağı düşünüyorum. Seride kullanılan korku ögeleri klasik korkunun önüne geçemese de ölüm sahneleriyle yaratıcılığı yakalamış. Hikayede bir çok gizem ve soru işareti var seri bu gizemlerin üzerinden çok başarılı bir şekilde ilerliyor, her bölümü merak uyandırıcı bu yönüyle bir solukta izlenecek bir yapım ortaya çıkıyor. İlk bölümlerle kafada oluşturduğunuz senaryoyu ters köşe etmekte birebir. Böylesine sürükleyici bir serinin belki de en kötü yanı 12 bölüm olması. Kısa olması sebebiyle karakter gelişiminden çok olay gelişimine yüklenilmiş bu da her bir karakteri kolay harcamalarına neden olmuş. Ufak tefek mantıksal hatalar olsa da sonuçta bir korku serisi olduğunu unutmadan izlerseniz büyük keyif alırsınız.




Yomiyama Şehri






Another, Ayatsuji Yukito tarafından yazılan 2009 yılında yayınlanan Japon korku romanı uyarlamasıdır ve 4 ciltlik mangası vardır. Yarattığı atmosfer ile kitap uyarlamalarının en iyi örneklerinden biri sayılabilir.“Another: The Other – Inga” TV serisinin bitiminden sonra yayınlanan tek bölümlük OVA olarak yayınlanmıştır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder