Translate

2 Şubat 2015 Pazartesi

Shingeki no Kyojin Ve Özel Olarak Hazırlanmış Ost DoA

Shingeki no Kyojin

Çoğu anime severin aksine bir çok kişi izlenmesi gereken animelerden biri olan Shingeki no Kyojin'i izlememiş. Bu animeyle ilgili bir kaç kişi bana sorular sordu bende akıllardaki soru işaretlerini gidermek için bu tanıtım yazısını yazma gereği duydum. Umarım beğenirsiniz :)


Tür: Aksiyon, Drama
Yönetmen: Tetsuro Araki (Death Note)
Manga: Shingeki no Kyojin (2009)
Mangaka: Hajime Isayama
Başlıca Seiyuular: Yuki Kaji (Eren Jaeger), Kamiya Hiroshi (Rivaille), Mikasa Ackerman (Yui Ishikawa), Armin Aralet (Inoue Marina)
Opening: Linked Horizon - Guren No Yumiya

Ending: Yoka Hikasa - Utsukushiki Zankoku Na Sekai
“Project Attack” adı ile ilk kez duyurulduğundan beri Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) ile ilgili tüm haberleri yakından izleyip beklemiştik. Çok sevilen bir manga, etkileyici bir tanıtım videosu, Death Note animesinin yönetmeni, Psycho-Pass ve Guilty Crown anime serilerinden önemli isimler ve Wit Studio bir araya geldiğinde animenin bomba gibi geleceği başından belliydi. Peki acaba bu bomba ne kadar güçlü olmuş?


Shingeki no Kyojin
İnsanların, devlere duydukları korku, onları yüksek duvarlar inşa ederek yaşadıkları yeri kafese dönüştürmelerine neden olmuştur. Devler de korkulmayacak gibi değildir hani ama sorulması gereken soru; bu duvarlar insanları korumaya yetecek midir? Bunun cevabını animenin başında çok dramatik bir şekilde öğreniyoruz. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki bu fazlasıyla dramatize edilmiş sunum, animenin geneline yayılmış durumda ve anime serisinin yaş sınırı 17 yaş üstü olarak belirlenmiş. Oğlunu devlerle savaşırken yitiren annenin dramı ve dahası bölümün sonlarındaki sahneler etkilenilmeyecek gibi değil.






Serinin ana karakteri Eren, bir çiftlik hayvanı gibi yüksek duvarlar arasında sıkışıp kalmaktan dolayı son derece şikayetçidir. Şehir Muhafızları’na katılıp devlere karşı savaşmayı hayal etmekte, bu duvarların içinde ölmek istememektedir. Çok geçmeden devlerden biri 50 metre yüksekliğinde inşa edilmiş duvarı yıkar ve şehirde müthiş bir panik başlar. Buradaki kaos ortamını gerçekten oldukça beğendim. Çok başarılı bir şekilde kullanılan kamera açıları, insanların çaresizlik içerisindeki davranışları ve diğer detaylar çok iyi yansıtılmış.


Shingeki no Kyojin
2013 yılına yakışan animasyon kalitesi gerçekten üst düzeyde. Şehir ve karakter tasarımları göz alıcı. Devleri ise biraz garipseyebilirsiniz. Onun dışında dramatik havayı en iyi şekilde yansıtabilmek için karakterlerin olaylara verdiği tepkiler, yüz ifadeleri ve mimikler kusursuz yansıtılmış. Devlerden kaçan insanların surat ifadelerine ve Hannes’in devin karşısında düştüğü dehşete dikkat ederseniz tam olarak neden bahsettiğimi anlayacaksınız. Başta yönetmen Tetsuro Araki olmak üzere, animede emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor. Müzikler de tam olması gerektiği gibi sahnelere çok yakışan müzikler tercih edilmiş.


Shingeki no Kyojin
Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) tüm beklentilerimi karşılayan belli sayıda ki animelerden biridir. Devlerle insanların savaşını, insanların korkusunu ve dehşetini o kadar iyi aktarmışlar ki kendinizi bir sonraki sahneyi nefesinizi tutarak beklerken buluyorsunuz.
Anime toplam 25 bölüm ve şuan için 4 tane de ayrı ovası var. Bununda yanında anime de büyük ilgi duyulan Levi karakteri içinde ayrı olarak 2 bölüm çıkarılmıştır


Avlayacak Seni Düşman, Nafile Ne Yapsan…


En beğenilen yapımlarından biri olan Shingeki no Kyojin’i (Attack on Titan’ı) izleyenlerimiz hatırlar ki her bölümde kendimizi animenin o muazzam atmosferine kaptırırdık. Akıcı animasyon sahneleri, tüylerimizi diken diken eden hararetli diyaloglar sayesinde tutardık bir bölüm boyunca nefesimizi. Ancak hiç şüphe yok ki bu atmosferi meydana getiren en büyük unsur animenin müzikleriydi. Hiroyuki Sawano’nun ustalığıyla bestelenen müzikler bazı sanatçıların da sesleriyle birleşince ortaya doyumsuz bir OST albümü çıkmıştı. İşte o albümden eşsiz bir parça AnimeFantastica tarafından sizin için Türkçe altyazılarıyla birlikte hazırlandı. Karşınızda Aimee Blackschleger’in mükemmel sesiyle hayat bulmuş olan DoA şarkısı:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder