Translate

4 Şubat 2015 Çarşamba

Jigoku Shoujo: Mitsuganae

Jigoku Shoujo izle

Diğer Adı: Hell Girl: Three Vessels
Yayımlanma Tarihi: 2008 – 2009
Bölüm Sayısı: 26
Açılış: Tsukihana -tsukihana- – Nana Kitade
Kapanış: Ichi Nuke – Noto Mamiko
Üçüncü sezon olan “Jigoku Shoujo: Mitsuganae”, ikinci sezonun kaldığı yerden devam ediyor. İkinci sezon sonunda Ai’nin ortadan kaybolmasıyla dağılan ekip yeniden bir araya geliyor. Fiziksel vücudunu kaybeden Ai yaşayanların dünyasından sıradan bir öğrenci olan Mikage Yuzuki (Sato Satomi) adlı bir kızın bedenini ele geçirir. Yuzuki normal hayatına devam eder fakat intikam zamanı geldiğinde Ai ortaya çıkar. Yuzuki yaşanan her şeyi Ai’nin gözünden görür. Tüm kurbanların acı ve nefretlerine tanık olan Yuzuki’nin istediği tek şey normal bir genç kız yaşamı sürdürebilmektir.
Jigoku Shoujo izle
Bu sezon ekibe Yamawaro (Shiina Hekiru) isminde bir erkek çocuğu katılır. Geçen sezondan tanıdığımız Kikuri ile ilgilenen bu oğlanın geçmişine dair birkaç bölüm araya sıkıştırılmış olarak izliyoruz. Yuzuki ve Yamawaro dışındaki ana karakterler aynı, bölüm içi kahramanları farklı olarak üçüncü sezon Jigoku Shoujo temasını işliyor. Sezon sonu ise “Daha ne kadar saçmalayabiliriz?” diye düşünülerek bitirilmiş. Açıkçası izlediğim sezonlar içinde en kötü finali veren sezondu. Üçüncü sezon sonunu katlederek dördüncü sezon için açık kapı bırakılmış. Sezon sonu haricinde serinin bir başka eksi yönü, Yuzuki’nin Ai’ye dönüştüğü sahneyi bir mahou shoujo dönüşümü tarzında yapmaları olmuş.
Jigoku Shoujo izle




Üç sezonunda en kötü yanı bölümler arası bağ olmaması. Ne anlatılmak isteniyorsa son 5 bölümde tempoyu arttırarak sunuluyor. Kendini tekrarlayan bölümler ve klişe sözler de cabası. Seri zaten karanlık ve daraltıcı üstüne bir de sürekli tekrarlar eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kısacası herkese hitap eden bir seri değil ama tamamen eksilerden oluşan bir seri de değil. Görsel kalitesi ve müzikleri gayet başarılı. Her bölüm farklı bir senaryo ile seyirci karşısına çıkarak yaratıcılığını kanıtlamış bir seri. Psikolojik gerilimleri güzel yansıtılmış. İnsanların kalpleri çirkinleştikçe yüzlerinin de çirkinleşmesi ilgi çekici bir ayrıntıydı. Yarım bırakanlara hak verir, üç sezonuda izleyeni tebrik ederim. Eğer boş zamanınız varsa ve bu tür yapımları seviyorsanız keyifle izlersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder