Translate

16 Şubat 2015 Pazartesi

Yeni Dissidia Final Fantasy Oyunu Geliyor

Dissidia Final Fantasy


Sevilen Dövüş Oyunu Serisinin Son Oyunu Dissidia Final Fantasy Arcade Cihazlara Geliyor

Dissidia Final Fantasy serisi uzun bir süredir ortalıkta gözükmüyordu. En son PSP için yayınlananan Duodecim sürümünün üzerinden üç yıl geçti ve Square Enix sonunda serisinin yeni oyununu duyurdu. Dissidia Final Fantasy adıyla çıkacak olan oyun şimdilik sadece Japonya’ya özgü ve Arcade cihazlar için hazırlanıyor.
Yeni Dissidia oyununda karşılaşacağımız en önemli yeniliklerden biri 3vs3 dövüşleri olacak. Şimdiye kadar Dissidia serisinde görmediğimiz bu formül, son zamanlarda dövüş oyunları türünde sıkça kullanılıyor. Özellikle 8 oyuncuya kadar destek veren Super Smash Bros’un üstün başarısından sonra pek çok dövüş oyunu bu formüle geçiş yapmaya başladı.


Dissidia Final Fantasy
Square Enix’in yayınladığı tanıtım videosunda, önceki Dissidia oyunlarından tanıdığımız Cloud, Onion Knight, Terra gibi klasik FF karakterlerinin yanı sıra, FF XIV: A Realm Reborn oyunundan Y’Shtola karakterini de görüyoruz. Lightning de videoda gözlerden kaçmayan karakterlerden biri oluyor. Oyunla ilgili daha detaylı bilgiler 10 Nisan’da Square Enix tarafından duyurulacak.
Yeni Dissidia oyununun Japonya dışında yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belli değil. Square Enix’in oyunu Arcade cihazlara çıkarma kararı ise oyuncuları endişelendiriyor. Zira Arcade cihazlar her ne kadar Japonya’da yaygın olsa da Avrupa ve Amerika bölgelerinde pek kullanılmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder