Translate

27 Şubat 2015 Cuma

Resident Evil Revelations 2 – Episode 1 İnceleme PC




Resident Evil Revelations 2 – Episode 1 PC İnceleme: Penal Colony



Tür: Korku/Hayatta Kalma
Çıkış Tarihi: 25.02.2015 (1. Bölüm)
Yapımcı/Yayıncı: Capcom
Diğer Platformlar: Playstation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita (Tamamlandıktan sonra), Xbox 360, Xbox One

Claire Redfield, Raccoon City’nin yıkımından kurtulmuş ve bioterrörün ne olduğunu en iyi bilen insanlardan biridir. İnsanlara yardım amacıyla TerraSave adlı örgüte katılır. Bir gece şirketin partisi kimlikleri bilinmeyen bir organizasyon tarafından basılır ve Claire ve Moira kaçırılır. Claire gözlerini açtığında kendini bir hapishanede bulur ve Resident Evil Revelations 2’nin ilk bölümü Penal Colony başlar.
Önümüzdeki 3 hafta daha çarşambaları devam edecek bölümlerle Resident Evil Revelations’da Claire ile başlıyoruz oyuna. Daha neyin ne olduğu anlatılmadan hapishaneden kaçmaya çalışıyoruz Moira ile. Moira ise ilk oyundan hatırlayacağınız Barry Burton’un kızı. Silah kullanamayan, sadece levye ve fener ile gezip bize yardım eden bir yan karakter. Yalnız birbirlerinden ayrılmamaları gerekiyor çünkü etraf zombilerle kaynıyor. Bölüm iki kısımdan oluşuyor; ilk kısım hapishanede Claire ve Moira ikilisini anlatırken ikinci kısım ise Barry Burton ve Natalia Korda’yı anlatıyor.

Claire/Moira ve Barry/Natalie


Bölümün ilk kısmı ne idüğü belirsiz bir hapishanede geçiyor. Her yer cesetlerle dolu ve etraf darmadağın. Ortalıkta gezerken burada işkence ve deneylerin yapıldığını görüyoruz. Bu arada Kafka’ya sık sık göndermeler yapılıyor ve bölümün adının Penal Colony olması Kafka’nın “In the Penal Colony” adlı eserini akla getiriyor (penal colony, suçluların gönderildiği uzak kolonilere deniliyor). Bölüm boyunca dümdüz ilerliyor, ara sıra karşımıza çıkan ufak bulmacaları çözüyor (bulmaca dediğime bakmayın, haritada dolanıp anahtar arıyoruz) ve zombileri haklıyoruz. Bu seferki zombiler ise biraz daha farklı. Daha akıllılar ve ellerindeki demir sopa, balta vs. ile acımadan saldırıyorlar. Tipleri ise daha “iğrenç”. Oyun mermi konusunda diğer oyunlara göre daha cömert olsa da ben yine tetiğe basmakta çekinmediğimden zaman zaman mermi yokluğuna düştüm. Bu durumda size önerim bir el kafasına ateş ettikten sonra yakın dövüşe girmeniz. Sağ tıkla nişan alırken sol tıkla ateş ediyor, sağ tıkı bıraktığınız zaman ise bıçağınızla yakın dövüşe giriyorsunuz. WASD+Space ile de sağa sola kaçabiliyorsunuz. Arkanızdan gelen olursa da X ile 180 derece dönebiliyorsunuz. Bazı durumlarda karakter değiştirmeniz gerekebiliyor, bu durumlarda ise Tab ile karakterleri değiştirebiliyoruz. Moira’nin fenerini odaklayarak da ortalıkta görünmeyen eşyaları aydınlatıp toplayabiliyoruz. Oyunda klavye+fare ikilisi gayet rahat çalışıyor.
Resident Evil Revelations 2 Episode 1 PC İnceleme
Barry ile oynarken ise Claire’de olduğu gibi mühimmat sıkışıklığı yaşamıyoruz. Silahımız ve mermimiz bol, ayrıca karşılaştığımız zombileri öldürmesi Claire’nin karşılaştıklarına göre daha kolay. Ayrıca Natalie’nin gücü bize oldukça yardımcı oluyor.
Oyunun grafikleri artık standart haline gelmiş Capcom portu gibi duruyor. Son ayarda ışıklandırmalar sayesinde göze hoş gelse de kaplamalar yüzünden bana kötü geldi. Bölüm ve çevre tasarımlarında ise hiçbir orijinallik, çekicilik yok. Seslerde ise Japonca dublaj ve İngilizce altyazı seçenekleriyle devam ettim.
Hikaye kısmının dışında ise Raid Mode adı verilen bir oyun modu var. 8 bölüm boyunca üzerimize gelen zombileri haklayıp ilerliyoruz. Zombi avladıkça deneyim puanı kazanıp yeni skilller açabiliyoruz. Raid modu, hikaye moduna göre daha hızlı ve eğlenceli bir aksiyon sunuyor. Oyunu bitirdikten sonra bir süre daha bu modda takılacağımı düşünüyorum.



İlk seviyelerde pek zorlanmıyorsunuz.


Bütün bunların yanında oyunu bir arkadaşımızla oynamak istersek PC’de oynayamıyoruz. Şöyle ki, oyun ilk duyurulduğunda Co-op modu olacaktı, ancak oyuna girdiğimde bununla ilgili herhangi bir seçenek yoktu. Aynı şekilde raid modunda da co-op seçeneği yoktu. İnternette biraz gezindikten sonra birçok oyuncunun da aynı şeyden şikayetçi olduklarını gördüm. Capcom’dan gelen son açıklamaya göre online Co-op seçeneği Raid modu için daha sonra bedava patch ile gelecek ancak hikaye modu için herhangi bir co-op seçeneği gelmeyecek. En kötü tarafı da şimdiye kadar yapılan reklamların ve hatta oyunun yapısının bunun üzerine kurulu olması.


Yaklaşık 2 saat süren ilk bölümü oynadıktan sonra, her ne kadar hikayeyi sığ bulmuş olsam da, bölüm öyle bir yerde bitti ki “şimdi ne olacak?” diye sordum kendime. Yapımcılar bizi merakta bırakarak heyecanı yüksek tutmayı hedeflemişler. Ancak bunun yerine hikaye ve kaplamalar üzerinde biraz daha çalışıp, oyunu biraz daha cilalasarmış çok daha iyi bir iş çıkarmış bana kalırsa. Oyun 4. haftada tamamlanacak ve tamamlandıktan sonraki hafta bütün halinde raflarda yerini alacak. Resident Evil severler için kendini zor oynatan bir oyun olmuş. Grafikleri, doğrusal harita yapısı ve sunduğu hikaye için şimdilik ortalama bir oyun olmuş diyorum. Co-op modunun çıkışta hazır olmaması ise büyük bir eksisi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder