Translate

15 Şubat 2015 Pazar

Lasboss X Hero - Manga Tanıtım

Lasboss x Hero Manga Oku

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Komedi, Ecchi, Shounen, Doğaüstü Güçler
Mangaka: Kuzushiro
Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2012 – 25 Nisan 2014
Baş karakterler: Sagara Masamune, Nina, Haru
Cilt Sayısı: 4
Bölüm Sayısı: 19
Yayınlandığı Seri: Shounen Sunday Super (Shogakukan) 

Bir mangaka aksiyon dolu hikayesiyle ana karakter olarak kendi mangasında yer alsaydı neler olurdu sizce?
Lasboss x Hero Manga Oku
Hikayemiz Sagara Masamune adlı pek de başarılı olmayan bir mangakanın etrafında gelişmektedir. Sagara, mangasının savaş sahnesini bitirme evresinde, ana kadın karakter olan Nina’yı dramatik bir biçimde, bir ‘’Last Boss’’ adlı şeytan kralı ile öldürme girişiminde bulunarak umulmadık bir son hazırlamaya çalışmaktadır. Bu konuda çalışırken gerçekten tutkulu olduğunu ve başarma eğilimi gösterebileceğini düşündüğü vakit, kendisinin bile anlayamadığı bir şekilde çizdiği kağıtlar arasından vakum gibi çekilmeye başlar ve bir anda, yaratmış olduğu manganın dünyasının kapıları açılmış olur. Sagara ne olduğunu bile anlayamadığı bu dünyadan kurtulup eve dönüş biletini hazır edebilmesinin tek yolunun Nina’yı öldürmek olduğunu düşünmektedir ve onu öldürmek için bir ortam hazırlamaya başlayacaktır. Önceden çizmiş olduğu manganın hikayesinden esinlenilmiş bu dünyada, Sagara’nın başından geçecek olaylar bir dizi misali olacaktır. Ancak Sagara bundan sonra olacak olaylara iki ana karakter olan Nina ve Haru ile beraber karşı duracaktır.
Lasboss x Hero Manga Oku
Sagara psikopat demiş miydim?
Lasboss x Hero Manga Oku
Öldü mü sizce?
Lasboss x Hero Manga Oku
Death Note referansına gelin :D

Şahsen klişe bir shounen hikayesini özgün ve eğlendiren bir kurguyla veren bir manga olması başta beni etkileyen etkenlerden biri oldu. RPG tarzı oyunların bir manga içerisinde görülmesi hoş olmuş. Karakterlerin kişilikleri ise ortalamanın üzerinde, arada bir tsundere tiplemeleri ile sevilebilecek ancak tamamen tahmin edilebilir bir yapıda olması dışında, psikopat bir mangakaya yer vermesi daha tahmin edilemez hamlelerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Karakterlerin davranışları çizimleriyle aynı tempoda, doğru bir oranda gösterilmektedir. Sagara’nın kendi mangasını yönlendirmesini sağlayan, kendi içinde farklı bir kişiliğin bulunmasıdır. Ayrıca manga, yerinde ecchi yerinde komedi unsurları barındırarak okurun zevk alabilmesini güçlendirmiştir. Mangadaki akış ise güzel işlenmiştir.
Konu olarak çok da derine inen bir manga olmaması ve gelişim sürecini kısa tutması nedeniyle çok iyi bir not alamamasına karşın zaman geçirmek ve biraz da eğlenmek için listenizde bulundurmanız gereken sayılı mangalardan biridir Lasboss x Hero.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder