Translate

4 Ocak 2015 Pazar

Ushinawareta Mirai wo Motomete

Ushinawareta Mirai wo Motomete

İsim: Ushinawareta Mirai wo Motomete, In Search Of Lost Future, 失われた未来を求めて

Tür: Okul, Harem, Bilim Kurgu, Fantastik, Romantik
Yayımlanma Tarihi: 04.10.2014
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Naoto Hosoda
Senaryo: Sadayuki Murai, Tatsuya Takahashi,
Seri Kompozisyonu: Rie Kawamata
Karakter Tasarımı: Kureito Misaki
Firma/Stüdyo: Feel, Starchild Records, FUNimation Entertainment
Başlıca Seiyuular: Takuma Terashima (Sou Akiyama), Hatsumi Takada (Kaori Sasaki), Kei Mizusawa (Airi Hasekura), Tomoe Tamiyasu (Nagisa Hanamiya), Akane Tomonaga (Yui Furukawa), Kappei Yamaguchi (Osafune Taidarou/Kenny)
Açılış: Le jour – Sato Satomi
Kapanış: Ashita Mata Aeru yo ne – Hatsumi Takada, Akane Tomonaga
Kulüp başkanı ve aynı zamanda kimsenin kolay kolay kafa tutamadığı -tutsa bile pekâlâ dersini aldığı- Airi, son sınıf olan kulübün gizemli üyesi Nagisa-senpai, güzel ve kibar Kaori, Jennifer isimli sevgilisinin özlemiyle yanıp tutuşan Amerika’dan transfer Kenny ve kulübün en miskin üyesi Sou. İlk bölüm basitçe Astronomi Kulübü üyelerinin tanıtılması ve diğer kulüpler ile aralarında geçen bir takım gergin ama komik de diyebileceğimiz olaylara ev sahipliği ediyor. Hikayemiz Uchihama Akademisi’nde Astronomi Kulübü’ne üye çocukluk arkadaşları Sou ve Kaori etrafında gelişmeye başlıyor.


Ushinawareta Mirai wo Motomete
Çocukluk arkadaşı desek de Kaori, Sou’ya karşı boş değil ve hislerini belli edemediğinden ötürü sıkıntı yaşamaktadır. Airi ve Kenny bile durumun farkındadır buna rağmen Sou bu hisleri anlamamazlıktan gelmeye çalışmaktadır. Sou’nun en büyük zevki ise ”yıldızlar”dır. Yine bir gün muhabbet yıldızlardan açılınca Kaori Sou’ya bir gökevi yapmayı teklif eder. Eh bu fikir karşısında gözleri parlayan Sou, ne yazık ki hâlâ Kaori ile çocukluk arkadaşı olduğu konusunda ısrarcıdır. Ta ki kulüpçe yıldızları izlemeye gittikleri o akşamın ertesi gününe kadar…


Ushinawareta Mirai wo Motomete
Seri, bölümün ilk saniyelerinde yer alan ve laboratuvarda geçen bir deney sahnesinin gizemi ile açılış yapıyor. Seyircide merak uynadırılmaya çalışılsa da anime bölüm sonuna kadar sıradanlaşmaya başlıyor. Nagisa-senpa’nin ve elindeki küpün gizemi bile bölümü kurtarmaya yetmiyor gibi. Lakin bölüm sonuna doğru beklenmedik bir patlama yapan seri Sou’nun okulda baygın ve ıslak halde çıplak bir kız bulması ile akıllarda tuhaf soru işaretleri bırakarak ”İlerleyen bölümlerde bana bir şans daha verin.” der gibi bitiveriyor.


Ushinawareta Mirai wo Motomete
Bölüm sayısını da hesaba katarsak belki şans verilebilir ama belli sınırlarınız varsa ve ”Zamanımı boşa harcayamam.” diyenlerdenseniz bu ihtimal biraz zor görünüyor. Zira bu olaydan önce yaşanan bir dizi tuhaf durumu da sizlerle paylaşmayı düşündüm ancak söylersem bir parça gizemi olan serinin ”ikinci şansı” da uçup gider diye korktum. Görsel romanı ile aynı ismi taşıyan anime, ismini esasında Fransız yazar Marcel Proust’un In Search Of Lost Future (Kayıp Zamanın İzinde) eserinden alıyor. Bu açıdan bakınca yukarıda açıklayamadığım durum animenin ismiyle son derece uyuşuyor diyebilirim. Serinin iki cilt halinde bir de manga uyarlaması bulunmakta. Anime, görsel açıdan ise ”harem” faktörünü hesaba kattığımızda -elbette oyunundaki kadar olmasa da- yine göze hitap eden cinsten.


Ushinawareta Mirai wo Motomete


Yine ilk bölümü izlediğiniz andan itibaren klişe aşk üçgenlerinin yaşanması muhtemel görünüyor. Öte yandan animenin klasik harem ve sıradan bir konusu olduğu için düşük beklentilerle izlenilmesi daha doğru. Açılış ve kapanış şarkılarına ise yine animede rol alan seiyuular eşlik ediyor ki bölüm sonunda duyacağınız ”Le jour” açılış şarkısını oldukça sevdim. Kısacası ekim ayının serilerinden biri olan Ushinawareta Mirai wo Motomete izlenecekler listesinde alt sıralarda yer alıyor. Serinin ikinci bir şansı hak edip-etmediği ise ilerleyen birkaç bölümde belli olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder