Translate

23 Ocak 2015 Cuma

K / K-Project

K anime

Tür: Aksiyon, Doğaüstü Güçler
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen ve Karakter Tasarımı: Suzuki Shingo
Yapımcı: Nakanishi Go
Müzik: Endo Mikio
Firma / Stüdyo: GoHands, Starchild Records, Viz Media, Mainichi Broadcasting, The Klock Worx
Başlıca Seiyuular:  Namikawa Daisuke (Isana Yashiro), Sugita Tomokazu (Munakata Reishi), Tsuda Kenjirou (Mikoto Suoh), Miyano Mamoru (Fushimi Saruhiko), Ono Daisuke (Yatogami Kuroh), Fukuyama Jun (Yata Misaki)
Orijinal eser sahibi: GoRA
K anime

Beklediğim aslında hikaye biraz geri planda olan aksiyon ağırlıklı, görselliğin dibine vurulmuş bir seriydi. En başından belirteyim. Animenin son 2-3 bölümüne kadar hikaye konusunda tam olarak neyin ne olduğunu anlamadan izleyeceksiniz. Birbirinden kopuk sahneler serinin sonlarına doğru birbirine bağlanıyor. Yani “Ben doğru dürüst neler olduğunu bilmeden anime izlemeyi sevmem.” diyenlerdenseniz ve baştan beri en önem verdiğiniz unsur hikaye ise K size göre bir anime olmayabilir. Temelde, kral olarak geçen müthiş güçlü karakterlerin güç mücadelesini konu alıyor gibi görünüyor seri. Kağıt üzerinde ama… HOMRA adlı özel güçlere sahip olan kişiler tarafından yönetilen grubun bir elemanı öldürülünce cinayet ana karakterimiz Isana Yashiro’nun üzerine kalmıştır; çünkü katil tıpkı kendisi gibi görünmektedir. Hafızasını kaybetmiş olan Isana Yashiro neler olduğunu öğrenmeye çalışırken peşine düşen Yatogami Kuroh’a masum olduğunu kanıtlamaya çalışmaktadır. Kralların ve diğer elemanların da işin içine girmesiyle olaylar büyür.


Sadece birkaç bölümünü izleyenler tarafından incelenen anime ağır bir şekilde eleştirilmiş ve anlamsız bir seri olduğu söylenmişti. Oysa ki bitirdiğinizde hiç de öyle bir görüntü çizmiyor K. Böylece anime serilerinde sadece ilk birkaç bölüme bakılarak sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapılmasının fazla mümkün olmadığı açıkça ortaya çıkıyor. Bir kitabın iyi ya da kötü olduğu, sadece kapağına bakarak söylenemeyeceği gibi seriyi bitirmeden yapılan eleştirilere de pek kulak asmamak gerekiyor.
K anime
Animede herkesi beyninden vuran nokta kesinlikle görsellik. GoHands öyle müthiş animasyonlara imza atmış ki animasyon olarak diğer animeleri sorgular hale geldim. Özellikle K’den sonra yeni başlayan bir animenin kötü animasyonlara sahip olmasını kolay kolay kabul edebileceğimi sanmam. Tanıtım videolarında gördüğünüz görsel kalitenin çok daha fazlasını bulacaksınız animede. Kullanılan üst tarafı sarı, alt kısmı mavi olan video filtresi bir animeye bu kadar mı yakışır? Baştan sona hemen hemen her sahne bir görsel şölen niteliğinde. Animasyon kalitesi, renkler, efektler hepsi en üst sınırda yapılmış ve standartları belirleyebilecek kadar yüksek bir kaliteden söz ediyorum. Bu çarpıcı görsellikle, dövüş sahnelerini izlemeye ise doyum olmuyor. Keşke daha uzun olabilselermiş. Animede birer açılış ve kapanış bulunuyor ve genel görsel kaliteye göre daha iyi olabilirlermiş. Özellikle kapanış için çok daha fazlasını hak ediyordu K.

K anime
Gözleri bayram ettiren animasyonları, başarılı müzikleri ve müthiş seiyuu performansı ile K tüm beklentilerimi karşıladı. 13 bölümün tadı damağımda kaldı ve 2. sezon haberine çok sevindim. Nasıl devam edeceğini merak etmiyor değilim. Ancak yazının başını hatırlatmamda fayda var. Eğer baştan beri her şeyin açıkça ifade edildiği, sağlam bir hikaye odaklı anime istiyorsanız K size göre değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder