Translate

10 Ocak 2015 Cumartesi

Junketsu no Maria


Junketsu no Maria izle

Tür: Komedi, Ecchi, Tarihi, Büyü, Seinen
Yayımlanma Tarihi: 04.01.2014
Yönetmen: Taniguchi Gorou
Senaryo: Kurata Hideyuki
Firma/Stüdyo: Production I.G
Başlıca Seiyuular: Kanemoto Hisako (Maria), Hikasa Youko (Artemis), Mikako Komatsu (Priapos), Hanazawa Kana(Ezekiel)
Mangaka: Ishikawa Masayuki
Açılış: Philosophy of Dear World – ZAQ
Kapanış: ailes – TRUE
Hikaye, Orta çağ’da Fransa – İngiltere arasında süregelen Yüz Yıl Savaşları döneminde geçiyor. Esas kızımız Maria savaşlardan nefret eden ve elinden geldiğince savaşlara müdahale ederek durdurmaya çalışan bakire bir cadıdır.
Fransa kralı ve kilise Maria’yı kafirlikle suçlar ve toplum karşısında manipüle ederek cadıların ve büyücülüğün kötü bir şey olduğunu söyleyerek uzak durulmasını emreder. Maria köyden uzak, ormanın içinde yardımcısı olan succubus Artemis ile birlikte yaşar. İlk bölüm köyden yaşlı ninesine ilaç yaptırmak için Maria’ya gelen bir anne-kız ile başlar. Anne bir cadıdan yardım istedikleri kilisenin kulağına gider endişesinde, küçük kız ise bir cadı görmenin heyecanı içindedir. Maria kendini yaşlı bir cadı olarak tanıtarak cadılar hakkında ilk izlemini olacak bu insanlarda iyi kalpli bir ihtiyar görünümü yaratmak ister. Taa ki baykuş formundaki şeytan Artemis içeri dalana kadar. Maria’nın gerçek kimliği ortaya çıkar ve animede yaratılmaya çalışılan ciddi atmosfer bir anda komediye döner.

Junketsu no Maria izle

Kuzey cephesinde gerçekleşecek yeni bir savaş için köylerden asker toplayan krallık bahsettiğimiz bu küçük kızın babasını da orduya dahil eder. Küçük kız Maria’dan savaş alanında babasını koruması ister. Aynı zamanda Maria’ya sürekli iş için gelen genç Joseph’in de orduya katılacağını öğrenir. Hem küçük kızın babasını hem de Joseph’i gözlemlemek için savaş alanına giden Maria yine kendine hakim olamaz ve iki cephe arasındaki savaşı büyüyle çağırdığı bir ejderha ile sonlandırır.

Junketsu no Maria izle

İlk bölüm Maria’nın savaşı durdurmasıyla sonlanır. 24 dakikalık tek bölüm hikayeye ve karakterlere dair pek bir detay vermez. Mangasına göz atmış biri olarak ileride hikayenin fazlasıyla şenlenerek, temposunun arttığını söyleyebilirim. Animasyonu kaliteli ve karakter dizaynları gerçekçi. Tabii fantastik karakterlerde biraz oynama yapılmış. Ayrıca mekan dizaynlarına da özen gösterilmiş. Savaş alanındaki ok atış sahnesinin animasyonu özellikle ilgimi çekenlerden biriydi. Orta çağ atmosferi, sınıf sistem, kilisenin baskısı gibi dönem özellikleri de başarıyla yansıtılan ayrıntılar. Henüz bir kapanış şarkısı yayımlanmadı fakat bölüm sonunda çalan şarkı açılış şarkısı olarak hoşuma gitti. Müzikleri ve seslendirmeleri genel itibarıyla güzel.

Junketsu no Maria izle



Bu sezon ilgimi çeken animeler arasında olan Junketsu no Maria’nın enteresan hikayesine mantıklı aynı zamanda komik diyaloglar eklenince benim için keyifli seyirlik sunan bir anime ortaya çıkıyor. Anime ecchi fakat ecchi-harem tarzı eteği havalandı burnu kanadı tarzı olaylar yok çıplaklık net olarak sergilenmiş. Çıplaklık, cinsellik ve sapkınlık bir araya gelince seri 17+ kategorisine girmiş. Seinen kategorisinin hakkını veren, gerçek tarihi fantastik bir şekilde anlatan yapımlara ilginiz var ise Junketsu no Maria’da birçok sevilesi yan bulacaksınızdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder