Translate

13 Ocak 2015 Salı

Kuroko no Basket 3


Kuroko no Basket 3 izle
Başlangıç Tarihi: 10 Ocak 2015
Bölüm Sayısı: Henüz Açıklanmadı
Tür: Spor, Shounen, Komedi, Slice of Life
Yapım Şirketi:  Production I.G.
Açılış Parçası: Punky Funky Love – Granrodeo
Kapanış Parçası: Glitter Days – FoxTails
Uzun bir bekleyişin ardından, sevilen spor animesi Kuroko no Basuke yeni sezonuyla karşımızda. Yeni sezonu ele almadan önce şimdiye kadar olanları kısaca bir özetlemek gerekirse:
Geçen sezon Kuroko Tetsuya (Ono Kensho) ve Kagami Taiga (Ono Yuuki) takımları Seirin ile birlikte Winter Cup’a katılmıştı. Grup maçlarında Makoto Hanamiya’nın (Fukuyama Jun) takımı Kirisaki Daichi’yi yenmiş, Midorima Shintarou’nun (Daisuke Ono) takımı Shutoko ile berabere kalmışlardı. İlk turda Aomine Daiki’nin (Suwaba Junichi) takımı Too Akademisi’ni, çeyrek finalde ise Atsushi Murasakibara’nın (Suzumura Kenichi) takımı Yosen’i yenmişti.


Şimdi gelelim yeni sezona;




"Teiko Orta Okulu Basketbol Kulübü. Kendi altın çağlarını yaşarken yüzyılda bir gelen beşliye..."Mucize Nesil"e sahipti.
Kise Ryota, Midorima Shintaro, Aomine Daiki, Murasakibara Atsushi, Akashi Seijuro.




Ve onlara karşılık Seirin Lisesi...Gölge ve Işık."

Evet ilk bölümümüze bu sözlerle başlıyoruz ve hemen sonrasında yeni opening Punky Funky Love'ı Granrodeo'dan dinliyoruz.Bir önceki sezonun bitişinden hemen sonra devam eden ilk bölümde 2.sezonu hatırlatmak amacıyla Seirin Lisesi Basketbol Takımıyla bir röportaj yapılıyor ve bu sırada tabii ki de Mucize Nesilin oyuncuları da tek tek ekrana geliyor.





2.sezonun sonunda abi-kardeş olmayı bırakan Tatsuya ve Taiga, Kuroko'nun biraz iteklemesiyle aklı başına gelen Kagami, Tatsuya'yı aramak için dışarı çıkar. Ancak bulduğunda hiç beklemediği bir görüntüyle karşılaşır. Tatsuya dayak yemiştir ve Alex (öğretmenleri) bir oyuncu tarafından boğazından sıkılarak tutulmaktadır.



İşte burada yeni karakterimiz Shougo Haizaki'yi görüyoruz. Shougo, Kise takıma katılmadan önce takımda olan 5. kişidir. Ancak şiddete eğilimli davranışları yüzünden Akashi tarafından takımdan atılmıştır. Yani adam o kadar itici ve takıntılı ki Akashi ile Aomine bile yaka silkmiş. Bölümü izleyince ne demek istediğimi anlarsınız.



Bu sırada maçından önce hava almaya çıkan Kise bu üçlüyü kurtaran kişi olur. Haizaki'yi gördüğünde onunla karşı karşıya gelir ve kaybetmeyeceğini söyler. Haizaki'nin ise aklında ki planlar acayip uçuktur. Dediğim gibi bölümü izleyince anlayacaksınız.

Gelecek bölümde Kise’nin takımı Kaijo, Haizaki’nin takımı Fukuda Sogo ile son çeyrek final maçını oynayacak. Kazanan takım ise Kuroko’nun takımı Seirin’in yarı finaldeki rakibi olacak. Diğer yarı final maçında ise Akashi’nin takımı Rakuzan ile Midorima’nın takımı Shutoko karşı karşıya gelecek. Ve nihayet final maçında bu iki eşlemenin galipleri arasındaki mücadeleye tanık olacağız. Animenin bu sezonunda ayrıca Mucizevi Nesil’in ortaokul yıllarını anlatan Teiko Arc’a da yer verilecek. Mangayı okuyanlar epey duygusal, göz yaşı dolu, kalp dayanmaz olayların anlatıldığını söylüyor. Bu yüzden bu durumların animeye nasıl yansıtılacağını merakla bekliyoruz.




Animenin bitişinde ise bize çok güzel bir sürpriz yapılıyor ve Kuroko'nun bebekliğinden şimdiye kadar ki hayatı özet olarak resimlerle anlatıyor. 

Bunun dışında anime çok hızlı başladı ve senaryo 2. sezon sonunda belirli bir olgunluğa ulaştığı için daha sürükleyici ve keyifli bir hal almaya başladı. Geçen sezonlarda sır gibi saklanan Akashi ve Kise’yi bu sezon epey görücez gibi. Yazıyı son olarak serinin harika açılışını paylaşarak bitiriyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder