Translate

14 Ocak 2015 Çarşamba

Yoru no Yatterman


Yoru no Yatterman izle

Tür: Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu
Yayımlanma Tarihi: 11.01.2015
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Tatsuya Yoshihara
Senaryo: Kazuyuki Fudeyasu
Müzik: Tatsuya Kato
Başlıca Seiyuular: Hiroaki Hirata (Boyacky/Voltkatze), Kenta Miyake (Tonzura/Elephantus), Eri Kitamura (Doronjo/Leopard)
Firma/Stüdyo: Tatsunoko Production, FUNimation EntertainmentL
Açılış: SCREEN mode – Kyokugen Dreamer
Kapanış: SCREEN mode – Kyokugen Dreamer (1. Bölüm), Sphere – Jounetsu CONTINUE
Yatterman Krallığı’nın ötesinde yokluk ve sefalet içinde kıvranan bir kasaba ve bu kasabada yaşayan Doronbo Çetesi’nin soyundan gelen Dorothy ile onun iki yakın dostu Voltkatze ve Elephantus… Çetenin uzun zaman önce mücadele verdiği Yatterman, Doronjo ve halkını sürgüne göndermiş ve sefalet içinde yaşamaya mecbur bırakmıştır. Tüm bu sefalete rağmen Leopard ismini verdiği küçük bir kızı doğan Dorothy ise kızını kendi soyunun aksine iyi biri olması için cesaretlendirmektedir.

Yoru no Yatterman izle
Kitaplardan kahramanlık öykülerini okuduğu Yatterman’ı kendine örnek alan Leopard’ın hayali de Yatter Krallığı’nda yaşayabilmektir. Ancak gün gelir Leopard ailesinin soyunun Doronbo Çetesi’ne dayandığını öğrenir ve hayal kırıklığına uğrar; zira Doronbo Çetesi okuduğu kitaplardan da bildiği üzere hırsız bir çetedir. Böylece Leopard küçük domuzcuğu Oda-sama ile kendi atalarına benzemeyeceğine ve iyi birisi olacaklarına dair söz verir.


Yoru no Yatterman izle
Eh “iyi” olmak o kadar kolay değil. Annesinin hastalığı gittikçe ilerleyen ve tedavisi için gerekli ilaçları olmayan minik Leopard, sadık dostları Voltkatze ve Elephantus ile annesini kurtarmak için Yattermen tarafından yönetilen Yatter Krallığı’ndan yardım istemeye gider. Fakat ne yazıktır ki Leopard’ın hayallerini süsleyen Yatter Krallığı kendisine hiç ummadığı bir şekilde karşılık verir. İşte o andan sonra Leopard “gerçek” kötünün, “asıl” düşmanın kim olduğunu düşünmeye başlar. Öyle ki bu vesileyle Doronbo Çetesi küllerinden yeniden doğmaya hazırlanır.


Yoru no Yatterman izle
Time Bokan animesinin 40. yılına özel olarak hazırladığı Yoru no Yatterman serisi kış ayının da merakla beklenilen animeler listesinde yerini alan serilerden biri olmuştu. Ancak ne var ki animenin ilk bölüm itibariyle çok iyi bir giriş yaptığını söylemek zor. Konusu ve karakterlere de az değinildiği için haliyle yorum yapmak da güçleşiyor. “E peki ne anlatıyor bu ilk bölüm?” diye soracak olursanız duygusal bir bölüm olmasının yanında daha çok hikayenin tarihçesine ve küçük Leopard ile ailesinin günlük yaşantısına odaklandığını söyleyebiliriz.
Serinin animasyonları ise çok iyi olmasa da fena sayılmaz, bölüm ilerledikçe alışıyorsunuz. Müzik konusunda şimdilik bir şey söylemek zor ama Free!, Mirai Nikki gibi serilere de el atmış olan Tatsuya Kato bir ihtimal kulaklarımızın pasını silebilir. Öte yandan Japon rock grubu SCREEN mode’un söylediği açılış parçasını oldukça beğendim.

Yoru no Yatterman izle
Bölüm boyunca akıllarda en merak edilen soru ise serinin giriş sahnesi oluyor. Tuhaf bir gücün dünyayı ele geçirmesi ile izleyicilere göz kırpan serinin, küçük bir kız karakter ile seyrinin nasıl değişeceği de apayrı bir merak ve endişe konusu. Kısacası Time Bokan anısına Doronbo Çetesi yine iş başında…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder