Translate

20 Ocak 2015 Salı

Origa Hayatını Kaybetti

Origa Hayatını Kaybetti

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex Serisinden Tanıdığımız Şarkıcı Origa Hayatını Kaybetti

Rus asıllı şarkıcı Olga Yakovleva’nın, bilinen isimiyle Origa’nın, 17 Ocak tarihinde akciğer kanseri sebebiyle 44 yaşında hayata gözlerini yumduğu seiyuu Jenya tarafından Twitter’da paylaşıldı.
Novosibirsk Müzik İhtisas Okulu’ndaki öğreniminin ardından bir kültürel değişim programıyla Japonya’ya gelen sanatçı, buradaki ilk çıkışını EMI Music Japan adı altında 1995 yılında yaptı. Anime severlerin özellikle Ghost in the Shell: Stand Alone Complex serisinin Yoko Kanno tarafından bestelenen tema müziklerindeki performansından hatırlayacağı Origa, Fantastic Children ve Princess Arete animelerinin tema müziklerinde de performans sergilemişti. Bunların dışında geçen sene Japonya’da piyasaya sürülen  Gust, KOEI Tecmo yapımı PlayStation 3 ve PlayStation Vita video oyunu ‘Ar nosurge’ karakteri ‘Kanon’ için de şarkı seslendirmişti.
Ölümüne kendi adıma çok üzüldüğüm sanatçının ailesine başsağlığı dileyerek; kendisinin yukarıda da bahsetmiş olduğum Ghost in the Shell: Stand Alone Complex serisinde sergilemiş olduğu efsane ses performanslarını paylaşmak istiyorum.



  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex açılışı – Inner Universe



  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG açılışı – Rise




  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – Solid State Society açılışı – Player




  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – Solid State Society kapanışı – Date of Rebirth





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder