Translate

8 Ocak 2015 Perşembe

Arakawa Under the Bridge


Tür: Komedi, Romantik, Seinen
Yayınlanma Tarihi: 2010
Bölüm Sayısı: 26 (13 bölümlük 2 sezon)
Yönetmen: Shinbou Akiyuki (Bakemonogatari)
Senaryo: Akao Deko
Firma/Stüdyo: Shaft
Başlıca Seiyuular: Sakamoto Maaya (Nino), Kamiya Hiroshi (Ichinomiya Kou), Sawashiro Miyuki (Maria), Sugita Tomokazu (Hoshi), Fujiwara Keiji (Mayor), Saito Chiwa (Stella), Koyasu Takehito (Sister)
Manga: Arakawa Under the Bridge
Mangaka: Nakamura Hikaru
Opening: Venus to Jesus – Etsuko Yakushimaru, COSMOS vs ALIEN – Etsuko Yakushimaru
Ending: Sakasama Bridge – Suneohair, Akai Coat – Suneohair
Ichinomiya Kou her işte başarılı ve yetenekli biridir. Doğduğu andan itibaren ona öğretilen “Kimseye borçlu olma” ilkesiyle yaşamını sürdürmektedir. Kou, Arakawa nehrinin üstündeki bir köprüde yürürken haylaz 2-3 çocuk tarafından saldırıya uğrar. Bu çocuklar Kou’nun pantalonunu köprünün tepesine asıp kaçarlar. Kou kimseden yardım istememesi gerektiğini hatırlayarak pantalonunu tırmanarak almaya çalışır; ama Arakawa nehrine düşer. Hayatını Nino adındaki güzeller güzeli bir kız kurtarır. Birine borçlu olmanın verdiği şoku atlatamayan Kou, Nino’ya borcunu öderse her şeyin normale döneceğini düşünür. Kou’nun ısrarcı tavırlarına dayanamayan Nino, Kou’ya dileğini söyler: “Aşkı tecrübe etmek”. Kou, hayatını kurtaran kıza borcunu ödemek için bu dileği gerçekleştirmeyi kabul eder; ama bir sorun vardır: Nino Venüs’ten gelen bir uzaylıdır ve bu köprünün altında yaşamaktadır. Kou, Nino’yu yalnız bırakmamak için köprünün altına taşınmak zorunda kalır. Bu durum yanında daha birçok sorunu da getirir; çünkü köprünün altında yaşayan herkes anormal kişiliklere sahiptir.
arakawa 1
Anime, Kou’nun köprünün altında yaşayan diğer kişilerle tanışması ve bu kişilerle birlikte yaşanan olayları anlatmaktadır. Konusu ne kadar basit olsa da animenin eşi benzeri olmayan karakterleri seriyi komik ve mükemmel kılıyor. Bu nedenle karakterleri tanıtmam daha mantıklı olacaktır. Nino, Venüs’ten geldiğini iddia eden ana kız karakterdir. Mükemmel bir yüzücü ve balık yakalamada ustadır. Mayor, kappa olduğunu iddia eder ve köprünün altında yaşayanların lideridir. Hoshi, yıldız şeklinde maskeyle dolaşan bir rock yıldızıdır. Maria, köprünün altındaki çiftliğin sahibidir ve karşısındakini aşağılamaktan zevk alan bir sadisttir. Stella, tatlımı tatlı(!!!) bir İngiliz’dir. Sister, rahibe kılığına girmiş bir erkek askerdir ve Stella’nın savaş eğitmenidir. P-ko sebze yetiştiricisidir. Ninja olduğunu iddia eder ve minik bir kazayı felakete dönüştürmekte ustadır. Shiro tam bir beyaz manyağıdır. Her zaman beyaz yerlere basmak zorunda olduğunu söyler ve sürekli önünü beyaza boyayan bir makine ile dolaşır. Daha adını sayamadığım birçok anormal karakter de seride yer almaktadır.
arakawa 2


Animasyon, tipik bir Shaft animesinden bekleyeceğiniz gibi mükemmel. Nino’nun gözleri, Kou ve Hoshi’nin “bishounen” halleri ve karakterlerin verdiği tepkiler çok güzel sergilenmiş. Seiyuu kadrosu da en üst seviye. Hemen hemen hepsi ün yapmış seiyuularla dolu. Kendi adıma konuşursam Sawashiro Miyuki’nin Maria seslendirmesi süper ötesi. Maria’nın, Sister’ın yüzüne gülümseyip söylediği o aşağılayıcı sözleri unutmak mümkün değil.

Çoğu sahnede gülme krizine girmiş olsam da bazı yerlerde sıkıldığımı da kabul etmeliyim. Bazı esprileri anlaması zor ve ipin ucu kaçtımı sıkılabiliyorsunuz. Şarkılar arasında favorim ilk açılış şarkısı olan Venus to Jesus. Şarkının görselleri ve sözleri animeyle çok güzel bir uyum sağlamış. Eminim seriyi izlerken en az bir karaktere bayılacaksınız. Bu arada benim favori karakterlerim Maria, Sister ve Billy. “Billy de kim?” diye sorucak olursanız serinin en “Karizmatik” karakteri diyorum ve bu animeyi izleyip görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
arakawa 3
Arakawa Under the Bridge’in mangası 2005 yılından beri devam etmektedir. 2011 yılında drama serisi olarak televizyonda yayınlanmış ve 2012 yılında ise live-action filmi gösterime girmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder