Translate

28 Ocak 2015 Çarşamba

Akatsuki no Yona

Akatsuki no Yona

Tür: Aksiyon, Shoujo, Romantik, Komedi, Fantastik

Yayımlanma Tarihi: 07.10.2014
Yönetmen: Kazuhiro Yoneda
Senaryo: Inotsume Shin`ichi
Firma/Stüdyo: Studio Pierrot
Başlıca Seiyuular: Saitou Chiwa (Yona), Maeno Tomoaki (Son Hak), Kobayashi Yuusuke (Soo-Won)
Mangaka: Kusanagi Mizuho
Açılış: Akatsuki no Yona – Kunihiko Ryo
Kapanış: Yoru – vistlip

Harem ve shounen dolu yeni anime sezonu genç bayan izleyenlerini de unutmayarak araya iliştirdiği shoujo animelerinden olan Akatsuki no Yona’nın ilk bölümü yayımlandı. Bu sezonda gösterime giren modern teknolojinin boy gösterdiği, büyük şehirlerde geçen hikayelerin aksine Akatsuki no Yona eski bir krallıkta yaşayan Yona isimli bir prensesin etrafında şekillenen hikayesi ile devrik bir krallığı konu alıyor.

Akatsuki no Yona
Kouka İmparatorluğu’nda geçen hikayede krallığın tek prensesi olan Yona varlık ve sevgi içerisinde büyümüştür. Nazik bir kralın tek çocuğu olduğu için istediği her şeye sahiptir. Olası suikast ihtimallerine karşın saraydan hiç dışarı çıkmayan prenses iki çocukluk arkadaşıyla birlikte büyümüştür. Kendisine her zaman kibar davranan kuzeni Soo-won’a aşık olurken bir diğer çocukluk arkadaşı aynı zamanda koruması olan Hak’a sinir olmaktadır. Etrafında bunca güzellik ve sevgi varken prensesin tek derdi ise dalgalı kırmızı saçlarıdır. Mutlu mesut yaşayan prensesin hayatı 16. yaş gününde tepetaklak olur. Uğruna her şeyi göze alarak sevdiği Soo-won tarafından babası öldürürlür. Soo-won, prensesi de öldürmek üzereyken Hak ortaya çıkarak prensesi korur.

Akatsuki no Yona
İlk bölüm itibariyle hikayeyi Hak’ın ortaya çıkışıyla sonlandırdılar. Tabii manga takipçileri olan bizler hikayenin devamında neler olacağını biliyoruz. Shoujo manga olduğu için sadece belirli bir kesime hitap etmesi ve ilerideki bölümlerde de ortaya çıkacak olan bishounen karakterlerin varlığı bazı seyirci kitlesi için negatif bir durum olabilir. Bunun dışında Akatsuki no Yona oldukça güzel bir hikayeye sahip. İlerideki bölümlerde artarak çoğalan yeni karakterlerle hikaye daha da sürükleyici bir hale gelecek. Bir zamanlar el üstünde tutulan prenses Yona, Hak tarafından ölümden son anda kurtulur ve efsanevi dört ejderi arama serüveni başlar. Hak ile yolculuğu sırasında tanıştığı insanlar da prensese destek vererek, babasını öldürerek tahta geçen Soo-won’dan intikamını almak ister. Şımarık bir prensesten yollarda, kaçak bir şekilde hayatını sürdüren gittikçe güçlenen bir kızın hikayesi bizi bekliyor. Bakalım bundan sonraki bölümlerde Yona’nın saçını kestiği gibi kesip attığı hayatı eskisi gibi olabilecek midir?

Akatsuki no Yona
 Sadece hikaye ile kalmayarak Akatsuki no Yona’nın görsel güzellikleri de ön plana çıkartılmış. Canlı animasyonu, renkli ve hareketli arka plan grafikleri ve karakter dizaynı ile sezonun ilgi çekici serilerinden biri olacabilecek potansiyeli var. Tarihi bir anime olduğu için dönemin kıyafetleri ve saray dekorasyonu özenle çizilmiş. Kısaca Studio Pierrot yapmış yapacağını. Açılış müziği de sözsüz ve tarihsel döneme uygun melodisi ile fantastik bir dünyaya hazırlıyor izleyicisini. Aynı şekilde kapanış şarkısı da temaya uygun, 2007’de kurulan vistlip grubu tarafından seslendirmiştir. Seiyuu kadrosu ise pek popüler isimler değil fakat Akatsuki no Yona’ya gelene kadar bir çok anime karakterine ses veren isimler. Bu yüzden seslendirmede bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Akatsuki no Yona


Mizuho Kusanagi’nin kaleme aldığı manga Kamisama Hajimemashita, Skip Beat!, Oresama Teacher gibi ünlü shoujo mangalarının yer aldığı Hana to Yume dergisinde 2009 yılından beri yayımlanmaktadır. Anime serisinin ise henüz kaç bölüm yayımlanacağı belli olmasa da hikayenin iki sezona bölüneceği kesinleşmiş durumda.  Shoujo manga severlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği Akatsuki no Yona’nın anime versiyonunu siz nasıl buldunuz?







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder