Translate

17 Ocak 2015 Cumartesi

Rolling☆Girls

Rolling Girls izle

Tür: Yaşamdan Kesitler
Yayınlanma Tarihi: 11.01.2015
Yönetmen: Kotomi Deai
Senarist: Yasuyuki Mutou
Karakter Tasarımı: Katsuhiko Kitada
Orijinal Karakter Tasarımı: tanu
Ses Yönetmeni: Shouji Hata
Başlıca Seiyuular: Ari Ozawa (Nozomi Moritomo), Rina Hidaka (Yukina Kosoka), Yumiri Hanamori (Chiaya Misona), Risa Taneda (Ai Hibiki)
Firma/Stüdyo: Wit Studio
Açılış: Tsuki no Bakugekiki (月の爆撃機) – THE ROLLING GIRLS
Kapanış: Hito ni Yasashiku (人にやさしく) – THE ROLLING GIRLS

Wit Studio’ya ait ilk orijinal yapım olan Rolling Girls’ün birinci bölümü ardından söylenecek pek çok şey var belk‎i ancak benim için bunların başında izleyiciyi nasıl bir kargaşanın ortasına bıraktığı geliyor. Belki de bu yüzden serinin ilk bölümünü, yukarıda belirtilen türü yaşamdan kesitlere yakışır şekilde soluklandığım değil; dolu dolu bir evrende oradan oraya koşuşturduğum bir tecrübe olarak adlandırmak çok da yanlış olmaz diye düşünüyorum.
Rolling Girls’ün bu dolu dolu evreni Büyük Tokyo Savaşı’ndan on yıl sonra hayat buluyor. Japonya’daki bölgelerin şehirlere ayrılıp bağımsızlıklarını kazanmalarının ardından Mosa (Best – En İyi) şeklinde nitelendirilen, sıradan insanlardan henüz bilmediğimiz bir şekilde farklı olan güçlü kişiler sorumluluğu üzerlerine alıyor ve ona bağlı bulunan Mob (Rest – Geriye Kalan) isimli sıradan insanların oluşturduğu ordu vari bir toplulukla hem şehirlerini koruyor, hem de bölgelerinin sınırlarını genişletiyorlar. Bölümün başında yer alan kısa tanıtım ardından -ne şanslıyız ki- iki Mosa’nın karşılaşmasının ortasına düşüveriyoruz. Higashimurayama’dan gelen Kuniko Shigyo ile Shigyo’nun gözünü diktiği Tokorozawa’nın Best’i baştan aşağı yeşil giyimli ve maskeli Maccha Green karşılıyor bizi. İkilinin oldukça ilginç ilerleyen dövüşü Maccha Green’in çağırdığı destek ile yine ilginç şekilde son buluyor ancak Shigyo hesaplaşmanın bu şekilde bitmeyeceğinin de altını çiziyor. Karşılaşma ile aynı esnada tanıdığımız Nozomi karakteri ise yakın arkadaşı Masami’nin lideri olduğu Mob takımına girmeye hak kazanıyor; görevi için oldukça hevesli olan Nozomi’nin bilmediği şey ise Masami’nin aslında Maccha Green olduğu gerçeği ve aynı konuda varsayımlarda bulunan Shigyo’da bu gerçeği kullanmayı planlıyor.

Rolling Girls izle
Rolling Girls ilk bölümü ile yorucu olarak nitelendirilebilir. Bağlantıların hepsini hikayenin en başından kurmak zaman zaman zor anlar yaşatırken; kısa süreye pek çok şeyin sıkıştırılması yüzünden kendimi sahne sahne fırlatılan olayların birini yakalarken birini düşürüyormuş gibi huzursuz hissettim. Bunun da seriyi biraz zorlama olarak yorumlamama etkisi oldu. Karakterler adına dikkatimi sadece Shigyo çekti desem yalan söylememiş olurum, özellikle pek çok izleyicinin favorisi olan ramen yeme sahnesinde Masami ile performansı oldukça eğlenceliydi. Onun dışında Mob takımının çoğu için özel bir tasarıma gidilmemiş, sıradan profiller kullanılmış zaten.
Serinin kimi zaman oldukça doğal  seyreden; kimi zaman ise kalp, yıldız, çiçek gibi bilimum ögenin yanında çok sayıda kontrolsüz renk patlamasıyla özgünleşen Wit Studio imzali animasyonları sayesinde dikkat çekeceği kesin. Her ne kadar dövüş sahnelerini bile şekere bulayan bu tarzın itici olduğunu söyleyecekler çıksa da yapılanın ilginç bir deneme olduğunu söylemeden geçemem. Suluboya arka planlar ile tasarımın yumuşatılması ya da üzerine detay çalışılan kadın karakterlerin çizimlerinin gözleri hoş tutması Rolling Girls’ün animasyonları için artı puan.

Rolling Girls izleYapımın animasyonları ve karakter tasarımı yönünden  benzerlik kurulabilecek başka seriler mevcut. Özellikle savaş sahneleri sırasında Kill la Kill’de gördüğümüz  efektlerin benzerliği, bölümü izleyen pek çok kişinin dikkatini çekecektir muhakkak. Ayrıca yine Kill la Kill’de iki güçlü karakterin karşılaşmasından muzdarip olan öğrencilerin havada oradan oraya savrulması benzer görüntülere Rolling Girls’te Shigyo ve Maccha Green karşılaşmasında da rastlanabilinir. Ek olarak yine Kill la Kill’deki okul konseyi başkanı ve diğer öğrenciler arasındaki seviye farklı Rolling Girls’te de Mosa-Mob ilişkisinde mevcut.  Bunun yanında serinin bu açıdan kıyaslandığı bir diğer serinin yine keskin tasarımlarıyla öne çıkan Kyousou Giga olduğu da not düşülebilir.
Serinin ilk bölümde sesini duyduğumuz karakterlerinden Nozomi’nin listesi henüz kısa olan seiyuusu Ai Ozawa, geçtiğimiz sezon Donten ni Warau’da Tenka karakterini seslendirmiş. Yine ana karakterlerden Yukina Kosaka’nın seiyuusu Rina Hidaka ise Ozawa’ya oranla daha tecrübeli bir isim; bu sezon Kantai Collection: KanColle’de de Mutsuki karakterini seslendiriyor. Yeni isimlerden Yumuri Hanamori’nin seslendirdiği Chiaya karakterinin de, bölüm sonunda yüzünü gösteren ve Risa Taneda’dan dinleyeceğimiz Ai karakterinin de sesini duymaya pek fırsatımız olmuyor. Benim şimdilik favorim ise Shigyou’nun seiyuusu Ayumi Fujimura. Serinin açılış ve kapanış şarkıları seiyuu kadrosunun ROLLING GIRLS ismiyle oluşturduğu grup tarafından seslendiriyor ve yaratılmak istenen moe hisse uygun duruyor.


Rolling Girls izle
Belki bu sezon Sıcak Sıcak yazdığım diğer iki seri Death Parade ve Durarara!!x2 Shou’nun beklentimi tam karşılamasından ötürü, belki de sadece nereye gideceği hakkında hiçbir şeyin belli olmadığı hikayenin anlatılışını karışık bulduğumdan dolayı seri ile ilgili tereddüt içindeyim. Yine de animasyon konusunda beni memnun eden serinin, kendisinden her yönde fazlasıyla farklı seri Shingeki no Kyojin ile adını duyuran Wit Studio’nun öne çıkan bir yapımı olmasını diliyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder