Translate

30 Ocak 2015 Cuma

Toradora




Anime Adı: Toradoraとらドラ!,  Tiger X Dragon

Anime Türü: Romantizm , Komedi , Okul , Drama

Bölüm Sayısı : 25

Anime Yılı: 2008


Firma/Stüdyo: J.C. StaffGENCOStarchild Records

Başlıca Seiyuular: Kugimiya Rie (Aisaka Taiga), Majima Junji (Takasu Ruyuji), Horie Yui (Kushieda Minori), Nojima Hirofumi (Kitamura Yuusaku), Kitamura Eri ( Kawashima Ami)

Mangaka: Yuyuko Takemiya

Opening: Pre-Parade - Rie Kugumiya

Ending: Vanilla Salt - Yui Horie





Lise ikinci sınıfa başlayan Ryuuji Takasu sevimli ve sıradan bir çocuk olmasına rağmen, belalı biriymiş gibi görünen bir yüzü olduğu için çevresindekiler ondan kaçınmaktadır.




Aslında yemek yapmayı seven, temizlik manyağı, ve çorap çiftlerini tek başına görmekten nefret eden bir çocuktur. Şahsen izlediğimde çok komiğime gitmişti çünkü çok tatlıydı ama ondan bir çok kişi korkuyordu. Böyle tatlı bir mahlukattan kim korkabilir ki ? :D









Ryuuji okulun ilk günü en yakın arkadaşı Yuusuke Kitamura ve uzun süredir hoşlandığı kız Minori Kushieda ile aynı sınıfta olduğunu görünce çok sevinir. Ancak beklenmedik bir anda okulun en tehlikeli ve risk seviyesi yüksek yaratığı denen ve aynı sınıfta olduklarını kısa süre sonra öğreneceği Taiga Aisaka’ya çarpar. Ufak yapılı ama oldukça vahşi bir kız olan Taiga

da kendisi gibi arkadaşları, hatta ailesi tarafından bile dışlanan biridir.











Başta kavgayla başlayan  ve daha sonra hoşlandıkları kişilere açılmak için el ele verip birbirlerine yardım etmeye çalışan ilişkileri zamanla aşka ve sevgiye dönüşür.
Açıkça söylemek gerekirse beni en çok güldüren animelerden biriydi. Ancak sonu hiç memnun etmedi bir çok kişi sonunu beğense de bana göre ucu çok açık bırakıldı ama onun dışında kurgu ve olaylar çok iyiydi. Taiga'nın aslında çok utangaç olması, Ryuuji'nin temizlik hastalığı, Minori'nin hareketleri ve Kitamura'nın saflığı ile en önemli şeyi yanlış anlaması beni gerçekten güldürdü. Eğer beni güldürecek ama ucundan köşesinden de aşkı tattıracak bir anime arıyorum diyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken animelerden biri.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder