Translate

9 Ocak 2015 Cuma

Tokyo Ghoul √A


Başlangıç Tarihi: 8 Ocak 2015
Bölüm Sayısı: Henüz Açıklanmadı
Tür: Aksiyon,Gizem,Dram,Korku,Doğa-üstü,Psikolojik,Seinen
Stüdyo:  Pierrot,FUNimation Entertainment
Açılış ParçasıMunō - Incompetence 
Kapanış Parçası: Amazarashi -  Kisetsu wa Tsugitsugi Shindeiku 



2.sezonun ilk bölümüne geçmeden önce 1.sezonla ilgili biraz hatırlatma yapalım: Ken Kaneki oldukça nazik ve utangaç bir çocuktur.  Bu arada da Tokyo'da "Ghoul (Hortlaklar)"adı verilen bir tür ortaya çıkmıştır ve insan etiyle beslenmektedir. Bir gün hoşlandığı kız Rize ile yine kafe de karşılaşan Ken, okudukları kitabın aynı olduğunu fark eder ve ikisinin ortak bir noktası olduğuna inanır.Nihayet hoşlandığı kız ile bir buluşma ayarlar. Güzel geçen buluşmadan sonra, hortlaklardan çok korkan Rize’ye evine kadar eşlik eder. Ancak hiç bir şey düşündüğü gibi olmaz ve o geceden sonra hayatı değişir.






Şimdi gelelim 2.sezonun ilk bölümüne; 
Jason elinden kurtulan Kaneki artık tamamen güçlenmiş ama aynı zamanda da tamamen değişmiştir. Bu sırada  binayı basmaya gelen polis ekipleri ile Kaneki'yi kurtarmaya gelen arkadaşları bir çok kavganın içine girmişlerdir. Shinohara ve Kuroiwa  gençken kollarını kopardıkları bir ghoul ile karşı karşıya gelirler ve onların bu mücadelesine Amon'da katılır.
Aynı zamanda final bölümünde abisi ile karşı karşıya kalan Touka abisi tarafından hırpalandıktan sonra abisi son darbeyi vuracakken Kaneki tarafından kurtarılır. Ayoto ile savaşan Kaneki onun neden Aogiri'ye katıldığını bildiğini söyler ve onu hiç zorlanmadan yener. Sonunda bina yıkılmaya başlayınca herkes binayı terk etmeye başlar. Bölümün sonunda ise hepinizi şaşırtacak bir şey öğreniyorsunuz.




 Çok fazla detay verip ilk bölümün heyecanını kaçırmak istemiyorum. Yeni sezonla ilgili olumlu yanlardan biri Kaneki artık arka planda kalmıyor ve bir ghoul olduğunu kabullendi bu hikayeye nasıl bir yön verecek ilerideki bölümlerde göreceğiz. Yorumlara baktığım da aslında bu bölümün 1.sezonun final bölümü olması gerektiğini düşünenler var. Bence ilk sezona böyle heyecanlı girmek daha iyi öyle değil mi?




Ayrıca animeye katılan yeni karakterler bu sezonu oldukça ilginç ve heyecanlı olmasını sağlayacak gibi görünüyor. Her neyse daha fazla uzatmadan ve spoiler vermeden gidiyorum. Eğer 1.bölümü izlemediyseniz hemen yada ilk boş vaktinizde izlemenizi tavsiye ediyorum ;)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder