Translate

6 Ocak 2015 Salı

Kamisama Hajimemashita 2

Kamisama Hajimemashita 2 izle
Başlangıç Tarihi: 6 Ocak 2015
Bölüm Sayısı: Henüz Açıklanmadı
Tür: Shoujo, Komedi, Romantizm, Slice of Life
Yapım Şirketi:  Dentsu
Açılış Parçası: Kamisama no Kamisama – Hanae
Kapanış Parçası: Ototoi Oide – Hanae
İlk sezonu 2012 – sonbahar mevsiminde 13 bölüm olarak yayınlanan ve anime severler arasında shoujo türünün en sevilen ve popüler animelerinden biri olan  Kamisama Hajimemashita 2. sezonu ile 2015 – kış sezonunda karşımızda.
Serinin 2. sezonuna geçmeden önce ilk sezon hakkında kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse: Ana karakterimiz Nanami Momozono’nun (Mimori Suzuko) evine hayırsız babasının borçları yüzünden haciz gelmiştir ve Nanamicik evsiz kalmıştır. Gece vakti, soğukta, bankta oturup, kara kara ne yapacağını düşünürken adı Mikage (İshida Akira) olan gizemli bir yabancı yanına gelir ve Nanami’yi alnından öper ve ortadan kaybolur. Nanami bu duruma anlam veremez. Mikage aslında bir Tanrıdır ve Nanami’ye bu öpücükle beraber Tanrısal güçlerini vermiştir. Evsiz Nanami Mikage’nin yaşadığı tapınağa yerleşir. Nanami artık bir Tanrı olmuştur ve bu ona beraberinde bir çok sorumluluk getirmiştir. Şimdi Nanami’nin nasıl iyi bir Tanrı olunacağını öğrenmesi gerekmektedir. Tapınakta bir de Mikage’nin sadık hizmetkarı tilki ruhlu Tomoe (Tachibana Shinnosuke) bulunmaktadır. Tomoe hizmetkarlık konusunda çok yetenekli olmasına rağmen epey huysuz bir karaktere sahiptir ve efendisi Mikage’ye duyduğu derin sadakat karşısında Nanami’nin Tanrı olmak için yeterli vasıflara sahip olmadığını düşünmektedir. Bu yüzden Nanami’yi asla Tanrı olarak görmez ve sürekli onla didişir. Yani Tomoe karakteri tipik bir tsundere. Bunun dışında yılan ruhlu Mizuki’nin (Okamoto Nobuhiko) ve karga ruhlu Shinjirou Kurama’nın (Kishio Daisuke) da seriye dahil olmasıyla Nanami’nin haremi iyice genişler. Mizuki, Tomoe gibi bir tapınak hizmetkarıdır, Nanami’nin hizmetkarı olma konusundaki ısrarları sonunda sonuç verir ve o da Nanami’nin hizmetine girer. Kurama ise kızların idolü, ünlü bir rock yıldızıdır. Nanami çeşitli Tanrılarla tanışarak ve Tanrılık görevlerini yerine getirerek günden güne kendini geliştirir.


Kamisama Hajimemashita 2 izle
Ve gelelim 2. sezonun ilk bölümüne. Nanami bu sezonda da Tanrılık görevlerine kaldığı yerden devam ediyor. İlk sezonda Mikage’nin yanında sık sık gördüğümüz Rüzgar Tanrısı Otohiko (Takahashi Hiroki) Nanami’yi Tanrılar arasındaki bir toplantıya davet ediyor. Nanami ilk başta karşı çıksa da Tomoe’nin efendisini ne kadar özlediğini farkedip, oradaki Tanrılara sorup Mikage’yi bulabilmek umuduyla toplantıya katılmayı kabul ediyor. Ama Otohiko, Nanami’nin toplantıya katılabilmesi için kendi koyduğu sınavı geçmesi gerektiğini söylüyor. Sınav ise Nanami’nin Otohiko’nun verdiği yumurtadan bir shikigami çıkarması. Peki shikigami ne? Sahibini koruyan, bir canlı olarak maddileşmiş ruhlar. Nanami’nin yumurtasından çok tatlı bir maymun çıkıyor. Nanami maymununa “korumak” anlamına gelen Mamoru ismini veriyor ve isim verdiği an maymunu Nanami’yi korumak için emrine amade oluyor. Açılıştan gördüğümüz kadarıyla ileriki bölümlerde maymun biraz büyüyor. Gelecek bölümün özetinde ise Nanami’nin Tanrılar toplantısına gittiği gösteriliyor.
Bu sezonda gördüğüm bir olumlu yan Tomoe’nin karakter gelişimi. Bu sezon Tomoe, Nanami’ye karşı aşırı korumacı ve nihayet Nanami’ye olan duyguları konusunda daha dürüst gibi. Tamam yine sık sık didişiyorlar ama artık Nanami’nin Tanrılığını kabullenmiş ve ona değer verdiğini çok rahat hissedebiliyorsunuz.



Kamisama Hajimemashita 2 izle
2. sezonun bir diğer gelişmesi ise seriye dahil olan yeni karakter Akuraou. Seiyuusu ise harikulade etkileyici sesiyle Suwabe Junichi. Akuraou Tomoe’nin 500 yıl önceki arkadaşı. Zaten ilk sezon da sık sık Tomoe’nin karanlık geçmişine atıf yapıldı ama Tomoe bugünlere dair hiç bir şey hatırlamadığı için yaşanan olaylar hala gizemini koruyor. Akuraou’nun ortaya çıkmasıyla bu sır perdesi yavaş yavaş aralanacak gibi duruyor. Bölüm ikilinin geçmişine yapılan bir flashbackle açıldı. Akurou’nun şeytan hali epey havalı. Açılışta insan formundaki hali siyah saçlı ve kırmızı gözlü olarak görünüyor.



Kamisama Hajimemashita 2 izle
Serinin ilk bölümüyle ilgili forumlardaki yorumlara baktığımda olumlu tepkiler gördüm. Sadece mangayı okuyanlar ilk bölümde olayların aceleye getirildiğini ve çoğu kısmın atlandığını bu yüzden rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlardı ama mangayı okumayanlar memnundu. Bu ne yazık kitap vb.  her türlü şeyden adapte edilen dizi ya da filmlerde sıkça karşımıza çıkan bir sorun. Umarım bu durum sadece bu bölümle sınırlı kalır ve animenin ileriki bölümlerinde serinin kurgu bakımından anlaşılmaz ya da tekdüze bir hale gelmesine yol açmaz.



Kamisama Hajimemashita 2 izle


Serinin çizimlerinde ve animasyonda aynı kalite korunmuş. Seri zaten içinde epey bishounen karakteri barındıran karakter tasarımlarına sahip. Açılış ve kapanışı yine Hanae seslendiriyor. İlk sezondaki şarkıları Hanae pek bir cilveli, şımarık şımarık söylemişti. Bu sezonki şarkılar da yine aynı tatlılıkta. Açılış şarkısında geleneksel Japon ezgileri hakimken, kapanış şarkısı epey sakin, yumuşak olmuş. Sınavlarla çevrilmiş, şu soğuk kış gününde uzun bir zamandan sonra bu bölümü izlemek bana büyük bir mutluluk verdi. Bölümü izlerken yaşadığım nostaljik duygular da cabası.




Nasıl anime dünyasının 3 büyükleri olarak Bleach, Naruto, One Piece görülüyorsa benim için de shoujo dünyasının üç büyükleri Kaichou wa Maid-sama, Lovely Complex ve Kamisama Hajimemashita’dır. Çünkü bunlar bu türde izlediğim ilk serilerdendi ve kafamda bu tür bu şekilde oturdu. Shoujo denince benim aklıma salt romantizmden çok komedi geliyor. Çünkü romantizmde olduğu gibi melankolizme, yanlış anlaşılmalara batmak yerine absürdlük derecesine varacak kadar komik olaylar görmek, gülmek, eğlenmek daha çok hoşuma gidiyor ve Kamisama Hajimemashita bunu fazlasıyla veriyor. Kamisama Hajimemashita epey tatlı ve keyifli bir seri ve kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder