Translate

20 Ocak 2015 Salı

Gokukoku no Brynhildr


Gokukoku no Brynhildr

Tür: Gizem, Sci-Fi, Dram, Seinen, Fantastik
Yayınlanma Tarihi: 06.04.2014
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen: Imaizumi Kenichi
Orijinal Eser: Okamoto Lynn
Firma/Stüdyo: Arms
Başlıca Seiyuular: Oosaka Ryouta (Murakami Ryouta), Taneda Risa (Kuroha Neko)
Kapanış: Ichiban Boshi – Neko Kuroha Murakami
Ryouta gökyüzünü seyretmeyi seven ve uzaylıların varolduğuna inanmak isteyen bir çocuktur. Birlikte yıldızları izlediği çocukluk arkadaşı olan Kuroneko ona uzaylıların gerçek olduğunu ve ona kanıtlayabileceğini söyler. Bunun üzerine uzaylının bulunduğu yere giderken Murokami bir kaza geçirir. Yaşadığı kazadan daha kötüsü yanındaki çocukluk arkadaşının da kazaya sürüklemesidir. Murokami kazadan ağır yaralı olarak kurtulurken Kuroneko o kazada ölmüştür. Yaşadığı vicdan azabıyla Murokami, Kuroneko’nun hayalini gerçekleştirmeyi amaç edinir ve geleceğinde NASA çalışanı olarak uzaylıların varlığını kanıtlamak ister. Lise de astronomi kulübüne katılan Murokami zeki ve çalışkan bir öğrencidir. Sıradan günlerini geçirdiği bir gün okula transfer bir kız öğrenci gelir. Bu kızın ismi Kuraha Neko’dur ve tıpatıp çocukluk arkadaşı olan Kuroneko’ya benzemektedir. Murokami, Kuraha ile daha önce tanıştığını iddia etse de, Kuraha daha önce tanışmadıklarını söyler.
Gokukoku no Brynhildr

Kuraha’nın okula nakin olmasıyla birlikte okulda tuhaf olaylar meydana gelmeye başlar. Havuzda yaşanan kaza sırasında ölmesi gereken kız mucizevi bir şekilde kurtulur. Akşamında ise Murokami tam ölmek üzereyken Kuroha tarafından kurtarılır. Kuroha’nın kendisini kurtatırken sergilediği insanüstü gücünü Murokami’ye açıklar. Kuroha bir cadıdır ve geleceği görerek meydana gelecek ölümleri durdurma görevindedir.
Gokukoku no Brynhildr

Anime, gizem türünden beklediğim tarzda bir açılış yaparak hikayede yer alacak karakterlerin bir kısmını tanıtarak açılışı yapıyor. Hikayesi ise şimdilik bıraktığı açık kapılarla ilgi çekicidir. Karakter tasarımları yine renkli ve canlı fakat bu seride karakter gelişimi görebileceğimizi sanmıyorum. Ana karakter Kuroha görünüşünün aksine daha ilk bölümden açılıma uğradı. Bunun yanı sıra bayan karakterler de fan servislere sık sık yer verecek gibi gözüküyor. Animasyon açısından son dönem animasyonlarından ne çok iyi ne çok kötü. Hikayenin gidişatında işlenen ölümler bir nebze Another’ı anımsatsa da atmosfer açısından zerre alakası yok. Daha ilk bölümden uzaylıları ve cadıları birbirine katsa da  güzel açılış yapan serilerden biri oldu. Hikayeyi fazla saptırmadan ve ilgi çekiciliğini koruyarak devam ettirebilirler ise izlenebilecek çerezlik serilerden biri haline gelebilecek potansiyele sahip. Elfen Lied’in mangakasının ikinci anime serisi olan yapımda yine çarpık insan ilişkileri ve bilim kurgu ögeleri görürken vahşet sahnelerini ne denli içerdiğini izleyip göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder