Translate

9 Ocak 2015 Cuma

Ao Haru Ride





Tür: Yaşamdan kesitler, Romantik, Shoujo, Komedi
Yayınlanma Tarihi: 08.07.2014
Stüdyo: Production I.G, TOHO animation
Mangaka: Io Sakisaka
Yönetmen: Yoshimura Ai
Karakter Tasarımı: Igawa Rena
Başlıca Seiyuular: Uchida Maaya (Futaba Yoshioka), Kaji Yuki (Kou Mabuchi), Kayano Ai, Komatsu Mikako, KENN, Hirakawa Daisuke
Açılış Parçası: CHICO – Sekai wa Koi ni Ochiteiru
Kapanış Parçası: Fujifabric – Buru
Asla unutamadığınız anlarınız vardır… Zaman zaman aklınıza gelen, düşündükçe o ana dönmek istediğiniz. Hele ilk aşkınızsa bu anı sizinle paylaşan unutmak istemediğiniz hislerinizle daha da bağlanırsınız belki de. Futaba da 3 yıl önce yaşadığı o anları ilk aşkını unutamamıştı. O zamanlar hep sessiz sakin olan yapısı ve tatlılığıyla erkeklerin beğenisini kazanırken, sınıftaki kızlarınsa onun hakkında konuşmasına ve arkadaşsız kalmasına sebep olmuştu. Bu yüzden erkeklerden kaçar bir halde, kız arkadaş edinmek için liseye başladığında aslında olmadığı biri gibi davranmaya başlayan Futaba, kendine kattığı çok yemek yemek alışkanlığı ve düzensizliğine eklenen biraz da kaba hareketleriyle erkekleri kendinden uzaklaştırır, sözde arkadaşlar edinir olmuştu.


Ao Haru Ride

Üç yıl öncesinde kaba kareketleri onu korkuttuğundan erkeklerden pek hoşlanmayan Futaba, diğerlerinden daha nazik olan Tanaka Kou’ ya ise farklı bir gözle bakar olmuştu. Bir gün ders sonrası bastıran yağmurdan sığınmak için beklediği yerde Tanaka’yı da gördüğünde utanmış biraz konuştuktan sonra sessiz kalmıştı. Tanaka’nın gülüşünü gördüğündeyse onun ilk aşkı olduğunu fark etmişti. Yan sınıfındaki Tanaka okulda çekingen bir şekilde Futaba’yı festivale davet etmişti. Teneffüste Futaba’nın başka birine erkeklerden nefret ediyorum deyişini duyan Tanaka’yı görünce kötü hisseden Futaba, festival günü Tanaka’nın söylediği yerde beklemiş ama Tanaka gelmemişti. Okul günü Tanaka’nın okuldan ayrıldığını duymuş hiçbir şey yapamamıştı. İşte hikayemiz bu yaşananlardan üç yıl sonra lise birinci sınıfın 3. döneminde Futaba ve artık Mabuchi Kou olan Tanaka Kou’nun tekrar karşılaşmalarıyla başlıyor. Yanlış anlaşılmayla başlayan karşılaşmalar sonucu Tanaka’da ki değişikliği fark eden Futaba “Gerçekten değişti mi? Bu gerçekten Tanaka mı?” sorularıyla düşünürken hikayemiz devam ediyor. Bu süreçte üç yılda değişenler ortaya çıkacak mı?



 Bana göre anime de en can alıcı sahne buydu biraz spoiler verdim sanırım ama yazmasaydım içimde kalırdı. Ne demek istediğimi animeyi izleyince anlayacaksınız.

Ao Haru Ride


 Shoujo sevenlerin kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum. Mangasını takip edenler de bir sürpriz olmazsa animesinden hoşnut kalacaklardır. Umarım 12 bölümlük yayımlanan o bu sezonun devamı da gelir. Bana göre kesinlikle gelmeli :D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder