Translate

1 Mart 2015 Pazar

Sakamoto Desu ga?




Tür: Komedi, Okul, Seinen, Hayattan Kesitler
Mangaka: Nami Sano
Yayına Başlangıç Tarihi: 11 Ağustos 2011

Sakamoto. Dünyanın en mükemmel, en harikulade, en zarif, en güçlü, en iyi, en güzel, en zeki, en dürüst, en kibar, en harika, en muntazam, en kusursuz, en müthiş, en büyüleyici, en görkemli, en heybetli, en muazzam, en karizmatik, en havalı, en yakışıklı, en narin, en ince, en erdemli, en sabırlı, en akıllı, en çalışkan, en ileri görüşlü, en becerikli, cesur, en enerjik, en yaratıcı, en süper, en komik, en hızlı, en atletik, en klas, en kaliteli insanı.
Sakamoto Desu ga? Manga Oku

O bir dünya harikası. Milli, uluslararası, evrenler arası hazine. Başımıza gelen en güzel şey. Onunla aynı havayı solumak bile bir şeref. Varlığıyla onurlanıyoruz, sayesinde dünya daha yaşanılabilir bir hale geliyor. O bizim için bir servet. Onu ne pahasına olursa olsun korumalıyız. Benliklerimiz onun sayesinde anlam kazanıyor. Sakamoto aşk, hayat, dünya, her şey. Hatta Sakamoto dünya değil, dünya Sakamoto. O dünyada şu ana kadar insanoğlunun yarattığı ve ileride de yaratacağı her şeyin üstünde. Çünkü o Sakamoto. Hala insanlığa dair inancımız varsa bu Sakamoto sayesindedir. Sakamoto bir dünya markasıdır. Şu karanlık dünyada eğer bir zerremiz Sakamoto’nun mükemmelliğinden bir parça almışsa ne mutlu bize. Onun kudreti aklımızın sınırlarına sığmayacak cinsten. Bir Sakamoto kolay yetişmiyor. Sakamoto evrenin avucunun içinde tutan dev lider, bir cazibe merkezi. Çünkü o Sakamoto.
Sakamoto Desu ga? Manga Oku
Yazıyı buraya kadar sabırla okuduysanız muhtemelen neler saçmalıyor bu kız diye düşünmektesiniz ve Sakamoto’nun kim olduğunu. Siz Sakamoto’nun kim olduğunu bilmiyor musunuz? O halde Nami Sano’nun mangası Sakamoto Desu ga? ile tanışın. 2011 yılından beri Enterbrain yayın evinin Fellows adlı dergisinde yayınlanan manga çıkan ilk cildiyle Attack on Titan gibi uzun zamandır tanınan, animeleri olan, popüler serileri geride bırakarak, henüz ilk cildiyle milyonları bulan adette satış gerçekleştirerek, kırılması güç bir rekora imza attı. Günümüzde ancak bir çok cilt çıkarmış, yıllardan beri yayınlanan büyük serilerin böyle sattığını düşünürsek daha ilk cildiyle bu kadar rağbet gören manganın ileride imza atacağı başarılar merak konusu. Seri ayrıca animeanime adlı Japon web sitesi tarafından yapılan ankette de hayranlar tarafından “En Çok Animeye Çevrilmesini İstediğiniz Manga” başlığında da 1. seçilmiş. Bir diğer Japon web sitesi Comic Natalie ise mangayı 2013 yılının en iyi mangası seçmiş. Epey sevilen bu mangayı ileride anime olarak görmek pek de şaşırtıcı olmasa gerek.
Manganın konusu ise şöyle: Sakamoto bir lise öğrencisidir. Mükemmelliği ve her durum karşısındaki soğuk kanlılığı sınıfındakilerin sinirini bozmaktadır ve Sakamoto’nun havasını söndürmek için türlü türlü yollara başvurmaktadırlar ama Sakamoto her seferinde klasını konuşturmakta, asilliği ve zerafetiyle her kötü durumu başarıyla savuşturmaktadır.
Manga gerçekten çok çok komik. Sakamoto’nun pozları paha biçilemez. (Biraz Jojo pozlarını anımsatıyor.) Mangaka çok basit durumlardan, günlük olaylardan harika bir mizah çıkarıyor. Şapka çıkartılması gereken bir yaratıcılığı var. Olaylar aşırı absürd, saçma. Çizimler de gayet temiz, net ve hikayeyi destekler cinsten.
Sakamoto Desu ga? Manga Oku
Süper Örümcek Adam Tekniği
Sakamoto Desu ga? Manga Oku
Anne bu bir uçak mı? Hayır oğlum, o Sakamoto.
Sakamoto Desu ga? Manga Oku
Sakamoto’nun Koluna Çizdiği Müthiş Rolex
Sakamoto Desu ga? Manga Oku
Taksi Çağırırken Bile Klas
Sakamoto Desu ga
Müthiş Kamuflaj Tekniği
Sakamoto Desu ga türkçe manga
O kendini İşine Adayan Bir Görev Adamı
Sakamoto Desu ga türkçe manga
Sakamoto’nun Objektiflere Takılan Müthiş Pozları
Sakamoto Desu ga?
Sizce de Kimin Kazanacağı Çok Belli Değil mi?
Sakamoto Desu ga?
Sakamoto Karşıdan Karşıya Geçerken Bu Büyüleyici Ana Tanıklık Etmek İsterdim
Sakamoto Desu ga?
Üzgünüm Arı, Az Önce Sakamotolandın.
Sakamoto Desu ga?
O kadar Nezih ki Öleceğim.
Sakamoto Desu ga?
Sakamoto, Bu Kadar Düşünceli Olma, Kalbini Kırarlar Sonra.
Sakamoto Desu ga?
Ne Brezilya da mı Sakamoto’nun Mükemmelliğine Şahit Olacak? Kıskandım Şimdi.

Sakamoto Desu ga?
O her duruma hazırlıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder