Translate

7 Nisan 2015 Salı

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku



Tür: Komedi, Okul, Hayattan Kesitler, Romantik

Yayımlanma Tarihi: 03.04.2015

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Kei Oikawa

Firma/Stüdyo: Feel

Başlıca Seiyuular: Takuya Eguichi (Hachiman Hikigaya), Nao Touyama (Yui Yuigahama), Saori Hayami (Yukino Yukinoshita)

Açılış: Nagi Yanagi – Harumodoki

Kapanış: Saori Hayami & Nao Touyama – Everyday World



Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru ismi ile 2013 bahar sezonunda anime dünyasında merhaba diyen seriye çoğumuz daha izlemeden “Bu da şu uzun isimli saçma animelerdendir kesin” dedik. Ancak aramızdan merak edip ilk bölümü izleyenler belki de yılın en iyi ‘hayattan kesitler’ temalı serisine merhaba dedi. İkinci bölüm yayımlandı, üç oldu… Bazı anime severlerin sıkıcı olarak nitelendirdiği ‘hayattan kesitler’ ve ‘okul hayatı’ türlerine sahip bir seri adeta bir aksiyon serisiymiş gibi bizi ertesi haftayı beklemeye itti. Peki neden çoğunlukla diyaloglardan oluşan bu seriyi sabırsızca bekledik her hafta? Tabii ki Hachiman’dan hayat adına, gerçekler adına daha fazla yorum duymak için.

13 bölüm süren ilk sezonun ardından ikinci bir sezon için sabırsızlıkla beklemeye başladık. Biz ikinci bir sezonu beklerken aynı yılın Eylül ayında bir OVA bölümü yayımlandı. Animenin kalitesinden yoksun olmayan OVA bizleri ne kadar tatmin etse de insanlık doğası gereği daha fazlasını istiyorduk. Hachiman’ın orta okuldaki anıları, Yukino’nun iğneleyici konuşması, Yui’nin neşeli tavırları ve tabii ki Totsuka’nın güzelliği olmadan geçirdiğimiz bir 2014 yılının ardından nihayet Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru Zoku isimli ikinci sezon bizlerle beraber oldu.



İlk sezonda olduğu gibi ikinci sezonda da kulüp üyeleri yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli uzatıyor. Yeni sezonun ilk olayı ise Hina’dan hoşlanan Tobecchi’nin aralarını yapmaya yardımcı olması istemiyle kulübe başvurması. Daha Hachiman’ın soyadını doğru bilmezken ondan yardım istemesi Hachiman’ı ilk başlarda isteksizliğe itse de diğer üyelerin ısrarıyla olaya el atmaya karar verir. Acaba kendi yöntemleriyle bu gönül işini halledebilecek midir?

Konudan fazla bahsetmeye gerek yok, zira ilerleyişi ve karakter gelişimlerini az çok biliyorsunuz, bilmeseniz bile tahmin edebilirsiniz. Asıl değinmek istediğim nokta ilk sezona göre değişimler. En büyük değişim çizimlerde olmuş. Çizgiler biraz daha inceltilmiş, yüz çizimlerindeki kavisler ilk sezonda daha keskinden ikinci sezonda biraz daha düzeltilmiş. Renkler biraz daha yumuşatılmış ve bütün bunlar elbette ki karakterlerin görünüşlerini büyük oranda değiştirmiş. Özellikle ilk sezondaki Hachiman ve ikinci sezondaki Hachiman arasında çok büyük farklar var. İlk sezondaki Hachiman çizimi, karakterine çok daha uygundu ve yüz ifadesi sahte arkadaşlıkları ve ilişkileri aşmış birini tam olarak betimliyordu. İkinci sezonda ise daha ‘normal’ bir görünüşe kavuşturulmuş. Ancak endişelenmeye gerek yok, ‘ölü balık gözleri’ hala eskisi gibi. Yukino ise biraz daha yetişkin bir görünüşe kavuşturulmuş, ki bunun hoşuma gitmediğini söylesem yalan olur. Lâkin göz çaprazına eklenen hafif kırmızılıklar da Yukino’nun karakterine çoğunlukla uymuyor. Tabii ki endişelenmeye gerek yok, o iğneleyici ses tonu ve diyaloglar yüz ifadesiyle yeterince eşleşiyor. Hachiman’ın hayalindeki tek kişi Totsuka ise ilk sezona oranla daha güzel ve bu benim gibi erkek seyircileri biraz rahatsız edecek cinsten. Değişimden en az nasibini alan ise Yui. Bildiğimiz Yui işte, fazla söze gerek yok.




Açılış şarkısı yine Nagi Yanagi’ye ait. Kapanış şarkısı ise Yukino ve Yui’nin seiyuularına ait. Seri içi müziklerde pek bir değişiklik yok, ki bu tarz animelerde normal bir durum. Nihayetinde bizim için önemli olan Hachiman’ın olaylara bakış açısı, dünya görüşleri ve insanların gerçek doğaları üzerine yaptığı paha biçilemez yorumlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder