Translate

8 Nisan 2015 Çarşamba

Cocoa Fujiwara Hayatını Kaybetti





Inu X Boku Secret Service’in Mangakası Cocoa Fujiwara Hayatını Kaybetti


Geçtiğimiz hafta Gangan Joker dergisinin editörleri internet sitelerinden yaptıkları bir duyuruda hem animesi hem mangası ile sevilen Inu X Boku Secret Service’in mangakası Cocoa Fujiwara’nın 31 Mart günü hayatını kaybettiğini bildirdi. Henüz 31 yaşında olan genç mangakanın vefat nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Sanatçı için ailesi ve akrabaları tarafından bir cenaze töreni düzenlendi.

Cocoa Fujiwara ilk çıkışını 1999 yılında (15 yaşında iken) Calling isimli kısa hikayesiyle gerçekleştirdi. Bu anlamda mangaka liseye gitmek yerine manga çizmeyi tercih etti. 2009 yılından 2014 yılına kadar Gangan Joker’de yayımlanan Inu X Boku Secret Service ise mangakanın en popüler çalışmalarından biri olmuş ve manga 2012 yılında 12 bölümlük bir anime serisine uyarlanmıştı.

Katsute Mahou Shoujo to Aku wa Tekitai shiteita.



Mangakanın son çalışması ise 2013 yılında başladığı yine Gangan Joker dergisinde yayımlanan Katsute Mahou Shoujo to Aku wa Tekitai shiteita. idi. Derginin, manganın henüz kitap halinde yayımlanmamış son bölümlerin derlemesi ile ilgili ve diğer detaylar hakkında aldığı kararları yakın zamanda açıklayacağı bildirildi.


Fujiwara-san’ın twitter adresinden paylaştığı son fotoğraf




Twitter başta olmak üzere Honda Mariko, Okiayu Ryotaro, Megumi Ogata gibi ünlü seiyuular; Tanemura Arina, Hagiwara Daisuke, Ryohgo Narita gibi ünlü mangakalar; yine visual kei rock grubu MUCC üyesi Tatsuro, TRUSTRICK’in solisti Sayaka Kanda ve birçok hayranı sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getirdi. Bizler de sanatçının başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder