Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

Hibike! Euphonium


Diğer İsimleri: Sound! Euphonium, 響け!ユーフォニアム

Tür: Müzik, Okul, Hayattan Kesitler

Yayımlanma Tarihi: 08.04.2015

Bölüm Sayısı:

Yönetmen: Ishihara Tatsuya

Senaryo: Hanada Jukki

Manga: Hibike! Euphonium: Kitauji Koukou Susougaku-bu e Youkoso (2014 – Devam Etmekte)

Mangaka: Hami (Çizim), Takeda Ayano (Hikaye)

Müzik: Matsuda Akito

Karakter Dizaynı: Ikeda Shoko

Firma/Stüdyo: Kyoto Animation

Seiyuular: Kurosawa Tomoyo (Oumae Kumiko), Anzai Chika (Kousaka Reina), Toyota Moe (Kawashima Sapphire), Asai Ayaka (Katou Hazuki), Kotobuki Minako (Tanaka Asuka), Sakurai Takahiro (Taki Noboru), Hayami Saori (Ogasawara Haruka)

Açılış Şarkısı: DREAM SOLISTER – TRUE

Kapanış Şarkısı: Tutti – Kitauji Quartet (Kurosawa Tomoyo, Anzai Chika, Toyota Moe, Asai Ayaka)



Kiraz çiçeklerinin etrafta savrulduğu tatlı bir bahar havası günü liseye başlayan Kumiko, yeni bir başlangıç yapmak için Kitauji Lisesi’ni seçmiştir. Eh yine lisenin ”savaşçı tarzındaki” üniformalarının da bu konuda etkisi yok değil hani…




Ortaokulda iken bando kulübünde olan Kumiko, lisede de kesin olmamakla birlikte yine bando kulübüne katılıp tuba (nefesli bir çalgı) üflemeye devam etmek istemektedir. Malum çoğu anime izleyicisinin de bildiği gibi okulun ilk günü bütün kulüpler üye toplamak için kulüplerinin tanıtımını yapar, canla başla çalışır. İşte Kumiko da okulun ilk günü üye çekmek amacıyla bando kulübünün sunduğu küçük bir konsere denk gelir. İlk kez dinleyenler için belki hayran verici olsa da Kumiko orkestranın performansını tek kelime ile “berbat” bulmuştur.





Yeni bir başlangıç amaçlayan Kumiko ilk günden yeni arkadaşlar edinir; neşeli ve yerinde duramayan Hazuki ve isminin yanlış telaffuz edilmesinden dertli şirin Sapphire. İlk karşılaşmalarında Kumiko’nun çantasında gördüğü tuba maskotuna hayran kalan Sapphire kendisinin de kontrbas çaldığını söyleyip Hazuki ve Kumiko ile müzik enstrümanları hakkında bir sohbete başlar. Sohbet esnasında Hazuki bando kulübüne katılmak istediğini söyler. Bu kısa sohbet sonrası üçlü orkestranın performansını izlemek için kulübe küçük bir ziyaret yapar. Kızlarımız kulüp üyelerinden Asuka Tanaka’nın “oldukça” samimi karşılamasıyla içeri adım atarlar.




Orkestranın kısa bir performansını dinlemelerinin ardından Kumiko’yu büyük şaşkınlığa uğratan Reina Kousaka kulüpte arzı endam eder. Ortaokul yıllarında bando kulübünde Kumiko’nun arkadaşı olan Reina, kendinden emin adımlarla içeri girip kulübe katılmak istediğini söyler ve Kumiko’yu bir kat şaşkınlığa daha uğratır.





İki arkadaşı kulübe katılmaya çoktan karar vermişken Kumiko ise Reina ile geçmişte yaşadığı o tatsız olayı aklından çıkaramamaktadır. Yeni başlangıçlara yelken açmayı hedefleyen Kumiko acaba geçmişi geride bırakıp kulübe katılacak mıdır?

Hibike! Euphonium, yeni sezonda izlenecekler arasında ilk sıralarda yer alamayacak bir anime olsa bile serinin türü müzik olunca sevenlerine güzel bir müzik ziyafeti sunacak gibi… Öte yandan serideki kızlarımızdan bazıları K-ON! serisinden birkaç karakteri hatırlatsa da anime kurgusu itibariyle daha farklı bir çizgide ilerliyor. Yeni dostluklar ile inişli çıkışlı ilişkiler izleyeceğimiz Hibike! Euphonium serisi müzik konusuna hakim ve ilerleyen bölümlerde de bu konudan hiç taviz vermeyecek gibi duruyor. Özellikle bando kulübü orkestrasının ilerleyen bölümlerde sunacağı konserler ise izleyiciyi meraklandırıyor.

Animedeki bando kulübünün orkestrasına ise arka planda Akiba Ward Concert Band isimli Japon orkestra ekibi ses veriyor.



Akiba Ward Concert Band [TRUE - OP]








Çizimlere gelince; söz konusu Kyoto Animation olunca anime de göze hitap eden cinsten bir animasyona sahip. Özellikle müzik enstrümanlarının detaylı çizimlerini oldukça beğendim. Yine Kyoto’nun Uji bölgesinde geçen hikayemizde gerçek mekanlar göze çarpıyor. Bu da bana göre seriyi sıcak kılan önemli detaylardan biri.






Bölüm sayısı henüz belli olmayan serinin fazla uzatılmaması gerektiği kanaatindeyim. Zira sınırlı bir olay örgüsü olan serinin seyirciyi sıkma ihtimali yok değil. Kısacası bahar sezonun göze ve kulağa hitap eden animelerinden biri olan Hibike! Euphonium türün meraklıları için iyi bir seçenek olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder