Translate

7 Nisan 2015 Salı

Kyoukai no Rinne


Diğer İsimleri: Rin-ne, Circle of Reincarnation, The Boundary of Rinne

Tür: Komedi, Romantik, Shounen, Doğaüstü

Yayımlanma Tarihi: 04.04.2015

Bölüm Sayısı: 25

Yönetmen: Sugawara Seiki

Senaryo: Yokote Michiko

Mangaka: Takahashi Rumiko

Firma/Stüdyo: Brains Base

Başlıca Seiyuular: Ishikawa Kaito (Rokudou Rinne), Inoue Marina (Mamiya Sakura)

Açılış: Oukaranman – KEYTALK

Kapanış: Toki no Wa – Passepied

Sakura Mamiya çocukluğundan beri doğaüstü bir yeteneğe sahip olarak büyümüştür. Ruhları ve diğer dünyaları görme yeteneği olan Sakura çocukluğunda bu renkli dünyayı çekici bulsa da lise çağına geldiğinde tek istediği bu özelliğinden kurtulmaktır. Liseye yeni başlayan Sakura’nın yan sırası okul açıldığından beri boştur. Sürekli devamsızlık yapan Rinne Rokudou günün birinde aniden sırasında belirir fakat onu tek gören Sakura’dır. Rinne, kendini Shinigami olarak tanıtır. Görevi bu dünyada sıkışmış olan öfkeli ruhları ‘kaderin çarkı’ ile öteki tarafa geçmesini sağlayarak huzura kavuşturmaktır. Ne var ki bu işlemi yaparken her şeyi gören Sakura da olaylara dahil olur ve fantastik – komedi bir hikaye başlar.




Yarı insan yarı Shinigami olan Rinne okulun arkasına bir dilek kutusu koyar ve okulla ilgili bir efsane uydurmayı ihmal etmez. Anlaşılmayan olaylar için dilek kutusuna bağış ve isteğin yazılı olduğu bir kağıt bırakılır ve bu isteklere Rinne çözüm bulur. İlk bölümde Sakura’nın arkadaşının telefonuna musallat ruhu kovalayan Rinne bu sayede Sakura ile tanışır. Rinne olayı çözümlerken olaylara dahil olan Sakura her şeyi görür ve Rinne’nin gerçekte kim olduğunu öğrenir. Sonraki bölümlerde büyük ihtimalle Rinne ve Sakura ikilisinin diğer insanların sorunlarına çözüm getirirken kendi geçmişleriyle ilgili flashbackleri izleyeceğiz gibi görünüyor.



Inuyasha, Ranma ½, Urusei Yatsura gibi fantastik yapımlarıyla tanınan mangaka Takahashi Rumiko diğer eserlerinde olduğu gibi Rin-ne serisinde de ayrıntılı bir biçimde tasvir ettiği doğaüstü ögeler ve kız-erkek hafif romantizmli mangasının anime adaptasyonunu bu sezon izleyeceğiz. Mangası 2009 yılında başlayan seri baya bir yol katederek hala Weekly Shōnen Sunday dergisinde çıkmakta. Tüm hikayeyi 25 bölüme sığdıramasalar da güzel fantastik bir anime serisi bu sezon izlenmeyi hak ediyor. Ayrıca bu mangakanın uzun soluklu mangalarının birçok anime versiyonu olduğu düşünülürse Rin-ne için de 2. sezon ve OVA bölümlerinin gelmesi mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder