Translate

7 Nisan 2015 Salı

Denpa Kyoushi




Tür: Komedi, Okul Hayatı, Shounen, Harem

Yayımlanma Tarihi: 04.04.2015

Yönetmen: Masato Satou

Firma/Stüdyo: A-1

Başlıca Seiyuular: Hiroshi Kamiya (Junichirou Kagami), Rena Matsui (Suzune Kagami), Suzuko Mimori (Koyomi Hiiragi)

Açılış: TrySail – Youthful Dreamer

Kapanış: Tokyo Performance Doll – Dreamin



Standart dışı öğretmenlerin öğrencilere farklı yollardan yardımcı olmaları, onlara okulu sevdirmeleri ve kendilerinin de bu yollarla eğlenmeleri çok fazla olmasa da bazı animelerde gördüğümüz bir olay. Tabii ben bunları yazınca aklınıza hemen Great Teacher Onizuka’nın gelmesi de gayet doğal. 1999 ve 2000 yıllarında yayımlanan GTO, anime dünyasında kendine çok sağlam bir yer edinmiş, serinin baş karakteri Onizuka da anime dünyasındaki gelmiş geçmiş en iyi öğretmenlerden biri olarak anılmıştı. İşte Denpa Kyoushi de GTO’nun izinden giden bir seri.

Denpa Kyoushi’nin baş karakteri Kagami Junichirou, gençliğinde tam bir fizik dehasıdır. Oldukça ünlü dergilerde boy gösteren Junichirou bir anda bilime olan ilgisini tamamen kaybeder. İşi olmaksızın bütün gün evde oturan ve bir otakuya dönüşen Junichirou’nun kız kardeşi bu durumdan hiç memnun değildir. Bu sebeple abisinin okuduğu liseyle anlaşır ve fizik öğretmeni olarak atanmasını sağlar. İlgisiz bir öğretmen olsa da yöntemleriyle öğrenciler arasında hızla popülerleşir.






Bazı yönleriyle GTO’ya benzese de ayrılan yönleri de bulunuyor elbette. Öncelikle Denpa Kyoushi ‘harem’ etiketine sahip bir anime. Daha doğrusu ‘shounen harem’ tarzındaki bu animede doğal olarak kızlar baş karakterimiz Junichirou etrafında toplanacaktır. Bu söylediğim seriyi izlemek isteyen bazı kişileri izlemekten uzaklaştıracaktır muhtemelen. Ayrıca Denpa Kyoushi’nin çizim tarzı pek kaliteli değil -yer yer orantısızlıklar göze çarpıyor- ve renklendirmeler de aşırı parlak olmuş. Peki bütün bu rahatsızlıkların üzerine seriyi izlenebilir kılan ne?

Seiyuu kadrosu. Diğer bütün karakterleri bir kenara koyalım, erkek baş karakter Junichirou için Kamiya Hiroshi seçilmiş. Kendisinden pek bahsetme gereği duymuyorum, çünkü anime dünyasında seslendirdiği karakterlerle ve kişiliğiyle efsaneleşmiş bir kişidir zaten. Ve bu seride de karakterine oldukça hakim ve en ufak bir rahatsızlık vermiyor. Kamiya Hiroshi dışında yine popüler seiyuular var kadorda. Son yıllarda yıldızı bir anda parlayan Sora Amamiya, genç ve başarılı seiyuu Ayane Sakura, şirin karakterlerin vazgeçilmezi Aki Toyosaki… Bunların yanında sektöre yeni adımını atmış seiyuular da bulunuyor.






Yukarıda biraz bahsetmiştim ancak bu konuya biraz daha değinmek istiyorum. Denpa Kyoushi, A-1 stüdyolarında hayat buluyor ancak çizimler ve renklendirmeler fazla başarılı değil. Ancak A-1; Aldnoah.Zero, Magi ve Sword Art Online gibi animasyon ve çizim kalitesi oldukça üst düzey serilere imza atmış bir firma. Sadece belli ve küçük bir kitleye hitap eden serilerde bile ortalama diyebileceğimiz çizimler varken Denpa Kyoushi gibi potansiyele sahip bir seri için neden bu kadar az bütçe ayrılmış, anlamak pek mümkün değil.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder