Translate

1 Mart 2015 Pazar

Coulomb Fille




Tür: Dram, Romantik, Fantastik, Shounen, Trajedi, Hayattan Kesitler
Mangaka: Kumichi YOSHIZUKI
Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2013 – 8 Şubat 2014
Baş karakterler: Kanzo Wakai, Noemi Hokari
Cilt Sayısı: 3
Bölüm Sayısı: 14
Yayınlandığı Seri: Bessatsu Shounen Magazine (Kodansha)


Hikayemiz bu sefer romantik bir ilişkiyi doğaüstü güçler çerçevesinde işliyor. Olay, doğduğundan beri saçının verdiği kurumuş su yosunu görüntüsünden dolayı çevresindeki herkes tarafından, her zaman ”garip” sıfatı alarak dolaşmış 15 yaşındaki lise öğrencisi Kanzo Wakai’nin çevresinde dönüyor. Fransa’dan Japonya’ya yakın akrabalarının yanına taşınan Wakai, taşındığı gün saç kompleksinden dolayı tartıştığı uzak akrabalarının evinden kaçar ve ormanda tesadüfen Noemi Hokari adında biraz gizemli ve biraz da özel olan bir kız ile tanışır. Ancak tanıştığı kız kendisinden bile daha ”garip” olacaktır. Çünkü Noemi, içinde elektrik yükü olan bir metalden farksız olarak vücudunda elektrik akımı bulunduruyordur. Bu yüzden insanlara dokunamamaktadır ve hayatına bu şekilde yön vermektedir.
Coulomb Fille manga
Wakai Kanzo’dan durumunun felsefi bir tasviri

Konusu biraz garip denebilecek yalnız birazcık şaşırtabilecek, kısa ama öz bir mangadır. ”Okul çapında asosyal bir birey çevreye nasıl kazandırılabilir?” konulu bir hikayeyi doğaüstü güçler vasıtasıyla nasıl manga şekline sokabiliriz dersek bu manga tam sözlük karşılığı olacaktır; Wakai adındaki delikanlı, baş karakterimiz, çevresinden aldığı olumsuz duyguyu ve yargıyı kendinde benimsediğinden dolayı özgüven sözcüğünü sözlüğünden silmiştir ve bu, içinde kavga etme duygusu bulundurmasına sebep olmuştur. Ancak kendi durumunda olan birini bulduğuna sevinerek toplumda yeniden doğacak bir birey olarak bulunacaktır ve davranış biçimini değiştirmeye başlayacaktır.

Coulomb Fille manga
Kanzo’ya ”Yosun saç” diyenlerin aldığı cevap

Olaylar tamamıyla bundan ibaret olmuyor. Mesela “Noemi neden elektrik yüklü bir kız?” diye sorabilirsiniz. Cevabı ise manganın ilerleyen bölümlerinde labirent misali çözeceksiniz. Çizim kısmını gayet normal ve sade buldum, hatta ve hatta ana karakter Wakai’yi de. Bazen okurken de karakter korkunç gözükmekten ziyade sempatik geliyor, karakterin hayattaki bakış açısı ise biraz doğru biraz da abartmadan ibaret diye düşünüyorum.

Coulomb Fille manga
”Bir adım daha atarsan elektriklenerek ölene kadar sana sarılırım”. Romantik değil mi?

Romantik bir shounen mangasının elektrik yüklü macerası, Coulomb Fille.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder