Translate

1 Mart 2015 Pazar

NHK World TV



Anime izleyen insanların çoğu Japon kültürünü merak eder ve daha çok Japonya hakkında bilgi öğrenmek ister ancak ne yazık ki televizyona baktığı zaman animeler ve Japonya ile ilgili şeyler göremediği için üzülür. Ben bu yazımda NHK World TV adlı kanaldan bahsetmek istiyorum. Kanal uyduda şifresiz olarak yayın yapıyor. Dili İngilizce. Eğer ingilizcenizi geliştirmek istiyorsanız tavsiye ederim. Gayet temiz ve net bir İngilizce kullanılıyor. Kanalın Japon kültürünü, geleneklerini, doğal yerlerini, tarihi yerlerini, yemeklerini, edebiyatını, sanatını, tarihini, mimarisini, teknolojisi tanıtan bir çok programı var. Çok güzel belgeseller çıkıyor. Saat başından buçuğa kadar haber bülteni çıkıyor. Haberler genelde gün içinde hep aynı olup tekrarlanıyor. Kalan yarım saatte ise çok hoş programlar, belgeseller oluyor. Programlarda sokak sokak Japonyayı tanıtıyorlar. Çok ilginç dükkanları, tapınakları, yerleri gösteriyorlar. Tren gezileri eşliğinde gezilecek yerleri yansıtıyorlar.
Kanalı uydu listesinde arayarak bulabilirsiniz. Eğer listede karşılaşmadıysanız, frekansı elle girerek bulacaksanız, frekans bilgileri: Frekans: 11977 Sinyal Oranı: 27500 Polarizasyon: H (Yatay) Fec:5/6
Yayınlanan programlardan bazıları ise şöyle:
imagine-nation: Anime, manga ve oyunlar hakkında bir program.
J-melo: Japon müziği hakkında bir program.
Kawaii İnternational: Kawaii kültürü, modası, giyim tarzı hakkında bir program.
Artisan x Designer: Bu programda her bölümde bir zanaatçı ve bir tasarımcı bir araya gelerek bir ürün tasarlıyorlar.
Sports Japan: Japonların geleneksel sporlarını tanıtıyor.
Meet and Speak: Bu programda Japonca öğretiliyor.
Core Kyoto: Japonya’ya uzun yıllar başkentliğini yapmış geleneksel şehir Kyoto ve buradaki tapınaklar, festivaller tanıtılıyor.
Tokyo Eye: Tokya şehrini sokak sokak gezip, hoş mekanlarını ve dükkanlarını tanıtıyorlar.
Booked for Japan: Edebiyat profesörü Robert Campbell’in sunumuyla Japon edebiyatı tanıtılıyor.
Begin Japanology: Japon kültürü hakkında bilgi veriliyor.
Japanology Plus: Bu programda da japon kültürü hakkında bilgi veriliyor.
Kabuki Kool: Japonların geleneksel tiyatrosu “kabuki”yi konu alıyor. Kabukide oyuncular ilginç kostümler, maskeler, makyajlar ve hareketler eşliğinde rollerini sergiliyorlar.
 J-Architect: Japon mimarisini konu alıyor.
Journeys in Japan: Japonya’nın çeşitli yerlerinde yapılan geziler gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder