Translate

15 Mart 2015 Pazar

Ghost Hunt

Ghost Hunt

Tür: Korku, Shoujo, Komedi, Gizem, Doğaüstü
Yayınlanma Tarihi: 04.10.2006
Bölüm Sayısı: 25
Yönetmen: Rei Mano
Senaryo: Kamishiro Tsutomu
Firma/Stüdyo: J.C.Staff,
Başlıca Seiyuular: Tai Yuuki (Shibuya Kazuya), Nazuka Kaori (Taniyama Mai)
Mangaka: Inada Shiho, Ono Fuyumi
Açılış: Main Theme – Masuda Toshio
Kapanış: Ending Theme – Masuda Toshio

Hikaye 100 korku hikayesinin mini versiyonu ile başlıyor. Taniyama Mai, paranormal olaylara ilgi duyan ve arkadaşlarıyla birlikte hayalet hikayeleri anlatmayı seven liseli bir kızdır. Yine arkadaşlarıyla birlikte hayalet hikayeleri anlattığı bir sırada Shibuya Kazuya ile tanışır. Shibuya, Mai’nin okul bahçesindeki ek binayı araştırmak için müdür tarafından tutulmuş profesyonel bir ruh kovucudur. Asistanıyla birlikte ek binayı araştırması sırasında Mai’nin sebep olduğu bir kaza yüzünden kamerası ve asistanı zarar görür. Shibuya, Mai’nin verdiği bu zararı karşılaması için bir süreliğine onu asistanı olarak yanında bulundurur. Bu şekilde olaylara dahil olan Mai’nin hayatı anlattığı korku hikayelerine dönüşür.


Ghost Hunt
Hayalet avı için olaydan olaya koşan ikiliye yardımcı olan çeşitli dallarda uzman yan karakterler var. Bunlar Shibuya’nın asistanı Lin, Kansai şiveli Avustralya’lı rahip John, Shinto tapınak rahibesi Ayako, Budist keşişi Takigawa ve ünlü medyum Hara ile her seferinde yolları kesişerek olayları birlikte çözümlemeye çalışırlar. Anime daha ilk bölümden bütün karakterleri tanıtarak hızlı bir başlangıç yapar. Her paranormal olay 3-4 bölüm sürer ve bu şekilde hikayenin 8 farklı arc bölümü vardır. Her arc farklı bir olay ve farklı karakterler ile karşımıza çıktığı için hiç sıkılmadan 25 bölüm rahatlıkla izlenebiliyor.


Ghost Hunt
Hem korku hem komedi


Ghost Hunt orijinal adıyla Akuryou Serisi, Fuyumi Ona tarafından kaleme alınmış roman serisi olarak Kodansha’da 1989 – 1992 yılları arasında yayınlanır. Daha sonra Inada Shiho tarafından 1998 yılında shoujo mangaya uyarlanarak, 2006 yılında Rei Mano’nun yönetmenliğinde anime serisine adapte edilir. Tür Shoujo olsa da ana karakter Mai klasik shoujo kızlarından biraz daha mantıklı olmasıyla shoujo özelliği çok fazla sıkmadan, boğmadan devam ettirmiştir. Hikayenin temel taşı olan korku ögeleri etkili ve yerli yerinde kullanılmış ama ne kadar korkunç olduğu tartışılır. Hikaye yazarı Fuyumi Ona’nın bu konuda oldukça araştırma yaptığı belli. Farklı dallarda uzman ruh kovucuları dahil etmesiyle hikayede paranormal terimler havada uçuşuyor. Gerek yerel gerek ise dünya çapında kullanılan paranormal kelimeler ve bu konularda araştırma yapmış gerçek kişilerin isimleriyle Shibuya ve ekibi olayları açıklığa kavuşturuyor.


Ghost Hunt
Ghost Hunt animasyon ve karakter tasarımı açısından gayet güzel. Açılış ve kapanış müzikleri sözsüz ve gerilim temasına uygun bir biçimde. Her ne kadar müzikler ile gerilim havası yaratılsa da araya serpiştirilen komedi unsurlarıyla o atmosfer dağılıyor. Bu bakımdan kendisiyle çelişen bir seri. Shibuya-Mai ikilisi ve renkli yan karakterleriyle eğlenceli, konu akışı bakımından sürükleyicidir. Genel olarak ortalama seviyede fakat kurgusu sıkmadığı için rahat bir izlenimlik sunuyor. Özellikle paranormal olaylara merakı olanların severek izleyeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder