Translate

3 Mart 2015 Salı

RATMAN



Tür: Aksiyon, Komedi, Okul, Shounen, Bilim Kurgu, Süper Güçler, Romantik
Mangaka: Sekihiko Inui
Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2007 – 26 Haziran 2013
Baş karakterler: Shuto Katsuragi, Rio Kizaki, Mirea Mizushima, Crea Mizushima
Cilt Sayısı: 12
Bölüm Sayısı: 61
Yayınlandığı Seri: Shounen Ace (Kadokawa Shoten)

Günümüzün kahramanları gözümüzde her zaman uzun, ince, güçlü ve mükemmel olmuşlardır değil mi? Gelin görün ki Katsuragi Shuto da bu tür süper kahramanlara büyük bir hayranlık duymuş ve onlar gibi olmak istemiş normal bir çocuk olarak hikayemizde yer edinmektedir. Kahraman şirketinin babası olarak bilinen Shiningman, Shuto’nun her zaman olmak isteği, özendiği bir kahramandır. Yalnız bu isteği yanlış amaçlar için kullanılmak zorunda kalsa da Shuto artık bir ”kötü” kahraman olmuştur. Jackall adlı kötülük organizasyon şirketinin başı Mirea Mizushima‘nın ablası, Crea Mizushima’nın sağlam planları yüzünden yanlışlıkla da olsa işe alınıp artık o hayal ettiği havalı, süper kahraman kostümlerini giyerek ve  süper güçlerini kullanarak dünyayı kurtamayı değil, insanları birbirine düşürecek, kısa boylu bir kötü adam pozisyonuna düşecektir.

Ratman Manga
Shuto Ratman modundayken

Aslında Shuto, diğer kötü adamlardan farklı olarak kahramanlık yapması onu farklı kılan özelliklerden biri ve bu onu teknik olarak kötü, kalpten iyi biri olarak göstermektedir; mesela hiç bakmaksızın birini kurtarmaya çalışan, cesur bir gençtir. Karakteri her ne kadar shounen mangalarındaki kanı kaynayan çocuklar gibi olsa da aksiyon bolluğu ve komedinin mangakanın kaleminde yoğurulmuş olması mangaya güzel uyarlama yapmasını sağlıyor. Sevdiği bir insana zarar gelmesi gördüğü anda, Shuto’yı öfkeden deliye döndüren butonuna basılması buna en güzel örneklerden biridir. Tek yapması gereken ”Append Gear” adlı bir kol saati takarak dönüşmesi ve Ratman şekline bürünmesi.

Ratman Manga
Hikaye seni ister istemez bir noktada bağlamayı başarıyor özellikle bu konu Jackall organizasyonunda hiç konuşmayan, maskelerini çıkartmayan ve hiç ayırt edilememiş çalışanlarla, Jacky 5 ile olunca. Bu maskeli komik tipler her yerde görülen ancak hiç yakalanamamış ve süper kahramanlara karşı mücadelen eden, arada kendi bloglarını güncelleyen, manganın komedi yüzü insanlarıdır.

Ratman Manga
Fantastik bir çizim yapısı ile beraber gelen Ratman ve diğer kahramanların da detay verilmiş kostümleri, karakterlerin içlerinde bulunan süper güçlere hoş bir ışık tutmayı başarıyor. Daha önceden bir Amerikan çizgi romanından adapte edilmiş bir manga olması da Amerikan tarzı çizimler oluşmasını sağlamış ve manga içine özgün birer çizgiler sunmuştur.
Çılgın bir komedi ve fanservis karışımı kahraman konulu bu mangayı bir de siz okumayı deneyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder