Translate

10 Nisan 2016 Pazar

Koutetsujou no Kabaneri




Tür: Aksiyon, Doğaüstü, Seinen

Yayınlanma Tarihi: 08.06.2016

Yönetmen:
Tetsurou Araki

Müzik:
Hiroyuki Sawano

Firma/Stdüyo: Wit

Başlıca Seiyuular: Tasuku Hatanaka (Ikoma), Sayaka Senbongi (Mumei), Maaya Uchida (Ayame)

Açılış: EGOIST – Koutetsujou no Kabaneri

Kapanış: Aimer & chelly (EGOIST) – Nineline



Tanıtım videosu yayımlandığı günden itibaren anime tutkunlarının “Ben bunu kesin izlerim” dediği, ilkbahar döneminin en çok beklenen ve dikkatleri üzerine toplayan serisi Koutetsujou no Kabaneri nihayet başladı. Konusunun Shingeki no Kyojin’e benzemesi ve SnK ile aynı stüdyonun eseri olacak olması “Kopyası olur ancak” yorumlarını beraberinde getirse de sağlam bir başlangıç yaptı Koutetsujou no Kabaneri. Evet, doğru; ilk bölüm itibariyle Shingeki no Kyojin ile olan benzerlikleri çoktu ama nihayetinde ayrı seriler, ayrı evrende geçiyorlar, ayrı karakterlere sahipler ve ileride farklılıkların daha da artma olasılığı yüksek. O yüzden ikinci sezonunu sabırsızlıkla beklediğimiz Shingeki no Kyojin’i bir kenara bırakalım ve Wit stüdyolarının yeni güzide animesi Koutetsujou no Kabaneri’ye bakalım.





Kabaneri isimli yaratıklar ve onlardan korunmak için kendilerine kale şeklinde şehirler kuran insanların hikayesini anlatan bir anime Koutetsujou no Kabaneri. Modern dünyada geçen seride baş karakterimiz Ikoma, savaşın Kabaneri’ler tarafından ısırılan ve onlara dönüşmeye başlayan insanlarla değil de doğrudan Kabaneri’ler ile olmasını gerektiğini düşünen nadir insanlardan birisi. Bu amaç doğrultusunda çalışmalar yapıyor ve Kabaneri’leri yok edecek bir silah üzerinde çalışıyor. Gelişen bir takım olaylar sonucu diğer bazı kişileri korkaklıkla suçlayan Ikoma kendisini kodeste buluyor. Tam bu sırada da şehre sevkiyat treni ile Kabaneri’ler giriyor ve olaylar şekillenmeye başlıyor.



Anime dünyasının Owari no Seraph ve Shingeki no Kyojin ile tanıdığı Wit stüdyosu, Koutetsujou no Kabaneri’de de mükemmel bir iş çıkarmış. Animasyonlar kaliteli, renkler inanılmaz derecede göze hitap ediyor. Bazı sahnelerde karakterlerin yüz ve saç renkleri biraz bulanıklaştırılmış gibi duruyor, ancak görsel olarak göze hiçbir şekilde batmıyor. Arkaplan çizimleri, ışıklandırmalar ve gölgeler de gayet hoş duruyor. Bütün bunlar Koutetsujou no Kabaneri’yi görsel açıdan ilkbaharın en başarılı serilerinden birisi haline getiriyor doğal olarak.



Baş karakterimiz Ikoma, sisteme baş kaldırmaya meyilli ve insanların Kabaneri’ler ile savaşmak zorunda olduğunu, özgürlüğün bu yolla elde edileceğini savunan birisi. Biraz atarlı bir delikanlı olsa da aslında daha iyi bir dünya kurmak üzerine inşa edilmiş düşüncelere ve ideallere sahip. Mumei de henüz hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz, ama abisinden sıkça bahseden güzel bir kız karakter. İlk bölüm itibariyle yolları kısa bir süreliğine kesişse de Kabaneri’leri öldürme konusunda ortak bir yola gireceklerlerine hiç şüphe yok.




İki baş karakterimizin de seiyuuları anime dünyasında çok yeniler. Ikoma’nın seiyuusu Tasuku Hatanaka’nın bazı yerlerde acemiliği biraz kulaklarımıza çarpsa da kendini rolüne daha da alıştıracaktır. Wit, ilkbaharın en çok beklenen animelerinden birisinin iki baş karakterine de yeni seiyuular seçerek biraz risk almış doğrusu. Ancak bu konu diğer kriterlere göre çok daha az önemli.


Animenin müziklerini Shingeki no Kyojin, Kill la Kill, Guilty Crown ve daha nicelerinden tanıdığımız Hiroyuki Sawano üstad yapıyor ve her animede olduğu gibi kalitesini yine ortaya koymuş. Epik tarzın içine biraz elektronik tınılar katarak ortaya çıkardığı mükemmel kaliteyi Koutetsujou no Kabaneri’de de bolca duyacağız görünüşe göre.


İlk bölümden konuya ve karakterlerin geçmişine fazla değinmeyen Koutetsujou no Kabaneri iyi bir başlangıç yapıyor. Sonraki bölümlerde de bolca aksiyon olacak gibi görünüyor, ancak bu aksiyon sahnelerinin arasında az da olsa hikayeyle ilgili ipuçları, karakterlerin geçmişlerinden yansımalar gösterilirse ilkbahar sezonunun beklentilere değecek bir animesi olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder