Translate

24 Kasım 2014 Pazartesi

Pinocchio





Yeni başlayan şahsen çok sevdiğim unnim Shin Hye ve oppam Jong Suk'un oynadığı Pinokyo'nun etkisinden çıkmadan size dizi hakkında bilgi vermek istedim. (Bu sayede ilk bölüm tekrardan izleyeceğim çaktırmayın :D)




KONUSU:







Dizimiz böyle başlıyor. Choi Dal Po okul sıralamasında sonuncudur ancak sınıf arkadaşının katıldığı yarışmaya katılır. Bunun arkasında ise Dal Po'nun geçmişten gelen bir yarası ve bir iddia yatmaktadır.









Yarışmanın sorularından birinde Dal Po geçmişini hatırlar mutlu ailesini ve o ailenin başına gelenleri. Babası bir itfaiye ekibinin şefi ve annesi ev hanımıdır. Abisi gibi kendisi de çok zekidir. Ancak bir yangın ihbarı bu mutlu aile tablosunun bozulmasına neden olur.









İhbarı alan yangın ekibi hemen olay yerine giderler. Yanan binadan çıkan müdüre içeride birinin olup olmadığını sorarlar ve o da 2 kişi olduğunu söyler. Ancak müdürün bilmediği aslında yangını çıkaranın adamlarının olduğu ve kaçtıklarıdır. O 2 kişiyi kurtarmak için girdikleri yanan binada canla başla uğraşan 9 itfaiyeci yanıcı maddelerle dolu bir odanın patlaması sonucu hayatlarını kaybederler. Fabrikanın müdürü ise onlara benden başka kimse yok dedim ama itfaiye şefi beni dinlemedi der. Bir de bütün bunların üstüne itfaiye şefinin cesedi bulunamayınca her şey birbirine girer.







Haberi alan bütün itfaiyeci yakınları hastaneye gelir. Dal Po ve ailesi de oradadır ve polise bir haber gelir, bir görgü tanığı Şefi (Dal Po'nun babası) gördüğünü söylemiştir. Ama Dal Po ve ailesi daha bu habere sevinemeden diğer aile yakınları onları suçlamaya başlarlar. (Şahsen ben bu kısım da gerçekten sinir oldum.) Bu haberi alan muhabirler ise onlara hiç rahat vermezler ve babalarının bunu kasıtlı olarak yapıp yapmadığını, nerede olduğunu sorarlar. Bütün bunların üstüne abisi eve gelmeyince onunda kaçtığını düşünürler.








Ne yapacağını bilemeyen annesi ise en sonunda intihar etmeye karar verir ve Dal Po'yu da yanına alarak kayalıklardan atlar. Şans eseri Dal Po'yu bir balıkçı bulmuş ve hastalığından dolayı onu ölen oğlu sanmıştır. Dal Po'da bu yalana uyup onun oğlu gibi davranmıştır. Ancak bir süre sonra yanlarına adamın gerçek oğlu ile pinokyo sendromu olan  torunu gelir. Dal Po'yu yanına alan babası onu göndermek istemediği için hep birlikte yaşamaya başlarlar ve yalan söyleyince hıçkırmadan duramayan İn Ha ile birlikte büyürler.







Yıllar sonra benzer bir haksızlığa uğrayan Dal Po'yu koruyan İn Ha bir iddia'ya girer ve eğer kaybederse yüzüne 10 takat atılmasını kabul eder. İddia sınavda Dal Po'nun sınavda hile yapmadan 1. olduğunu kanıtlarsa ve  yarışmaya katılan çocuk ödül parasının yarısını Dal Po'ya verecektir.
Bunu duyan Dal Po hem İn Ha'yı kurtarmak hemde gerçekleri kanıtlamak için programa çıkar ve bütün olaylar böyle başlar.




Dizi toplam 20 bölümden oluşacaktır ve her Çarşamba ve Perşembe günleri yayında. Şuana kadar toplam 4 bölüm çıktı. 

Dizi oldukça akıcı ne zaman başladı ne zaman bitti anlamıyorsunuz ve bunun yanında hiç bitmesini istemiyorsunuz. Tabii bunda unnim ve oppamın payı da büyüktür. 
Her neyse çenem düştü :D Eminim bu diziyi çok izleyeceksiniz ama ben yine de söylemeden geçmeyeyim KESİNLİKLE KAÇIRMAYIN!!



 Tanıtım Videosu:





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder