Translate

30 Kasım 2014 Pazar

Durarara!! / デュラララ!!





Son zamanlarda müptelası olduğum ve etkisinden yeni çıkıp direk blog'un başına yazmaya oturduğum bir anime. Dışarıdan çok basit görünse de aslında hiç de öyle değil. Sizi de bu basit görünüşlü ama aslında insanı kendine bağlayan animeyi izlemek için davet ediyorum :)





Konusu:

Size olacak olaylarla ilgili spoiler vermek istemiyorum bu yüzden sadece karakter analizlerini yazacağım. Çünkü bu animede her şey birbirine bağlı hiç bir şey tek başına bir olay değil.









Mikado Ryugamine ilkokul ve ortaokul hayatını küçük bir kasaba da geçirmiştir. Hiç kasabanın dışına çıkmamıştır ancak her zaman hayatında bir heyecan ve aksiyon olsun istemiştir çok geçmeden bu isteği gerçekleşir ve 15 yaşında bir arkadaşının da desteğiyle Tokyo'da olan İkebukuro adlı şehre gelmiştir.  Dışarıdan saf bir çocuk gibi görünse de aslında o görünüşün altında çok daha büyük şeyler yatmaktadır.













Masaomi Kida, Mikado'nun çocukluk arkadaşıdır ve onu İkebukuro'ya gelmesi için ikna eden kişidir. Sürekli espiri yapmaya çalışan ve çapkınlık yapan Masaomi aslında geçmişinden aldığı yaraları saklamak için arkadaşının yanında bir maske takmaktadır. Ancak geçmişi daha öncede olduğu gibi yine peşini bırakmayacak ve bir çok olaya neden olacaktır.














İzaya Orihara bir yeraltı muhbiridir. Bilgileri kendi istediği zamanda ortaya çıkarmayı ve bu bilginin oluşturduğu kargaşayı, insanların tepkilerini ayrıca insanları çok seven bir tiptir. Ancak onun "sevme" tabiri biraz farklıdır. Bunun dışında insanları manipüle etmeyi çok iyi bilir kısaca hikayede çoğu olayın arkasında bu adam vardır ve İkebukuro'da uzak durulması kişilerin başını çakmektedir. Ahh ayrıca Shizuo'yu kızdırmayı çok sever.













İkebukuro'da garson kıyafeti olan bir adam gördüğünüzde oradan hemen uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Shizuo Heiwajima İkebukuro'nun en güçlü adamı olarak bilinmektedir. Çok çabuk sinirlenen bir yapıya sahip olan Shizuo'nun insan dışı bir gücü vardır sinirlendiğinde etrafında ne varsa aldırmaksızın kaldırabilir, kırabilir, parçalayabilir hatta ve hatta üstünüze doğru fırlatabilir. Ezeli düşmanı olan İzaya'yı her gördüğünde onunla bir kavgaya tutuşur ancak bu kavganın kazananı hiç belli olmaz.











Anri Sonohara Mikado ve Masaomi ile aynı okula gitmektedir. Bir süre sonra bu ikili ile yakınlaşan Anri  utangaç,çekingen ve sessiz olsa da bu ikili ile oldukça rahattır. Ancak bu sessiz kişiliğin altında da oldukça ağır bir geçmiş vardır. Ve yine bir çok olaya yön verecek karakterlerden biridir.














Böyle şehirlerde genellikle bir şehir kahramanı yada şehir efsanesi olur ancak burada kahraman biraz...nasıl desem...tuhaf? Gerçi bu anime de normal yok ki.:S
 Neyse şehirde "Kafasız Sürücü" olarak bilinen biridir. Ancak aslında bir Dullahandır ve gerçekten kafasızdır. Ana karakter gibi görünse de aslında bu anime de kimin ana karakter olduğu konusunda bir fikrim yok. 



Anime toplam  25 bölüm ve ne olacak, nasıl olacak derken nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Ayrıca daha önce de söylediğim gibi olayların hiçbiri ayrı değil öyle ya da böyle hepsi de birbirine bağlı. Kesinlikle izlemeniz gereken animelerden biri.


Açılış şarkısı: 1-Uragiri no Yuuyake - Theathre Book
                            2-ROOKİEZ is Punk'd - Complication


Bitiş Şarkısı: 1-Trust Me - Yuya Matsushita
                           2-Butterfly - ON/OFF


Tanıtım Videosu:

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder