Translate

30 Kasım 2014 Pazar

Noragami / ノラガミ





Uzun zaman önce izlediğim ama kendini bana kısa sürede sevdiren nadir animelerden biri. Konusu oldukça ilginç bakalım siz ne diyeceksiniz ;)



KONUSU:






Bu diyar ve diğer diyar arasındaki sınırda 8 milyon tanrı, tanrılara hizmet eden ölü ruh ve yardımcı diğer ruhlar insanların işlerine karışmaktadır. Yato'da bu tanrılardan biridir ama pek de popüler olduğu söylenemez bir tapınağı yoktur, kaba, huysuz ve tembel biridir. En büyük hayali ise bir gün binlerce insanın ona tapacak olmasıdır.












İki Hiyori sıradan bir lise öğrencisidir. Bir gün arkadaşlarıyla yürürken yolda bir adam dikkatini çeker. Her ne kadar bu anlık bir şey olsa da aslında Hiyori'nin sıradan hayatını değiştirecek bir karşılaşmadır.









Bu sırada bir kediyi arayan Yato kediyi yolun ortasında görünce yola atlar. Bunu gören Hiyori ise kendini Yato'yu otobüsün önünden iterken bulur. İter itmesine ama bu sefer de otobüs Hiyori'ye çarpar bunun sonucunda ise ruhu bedeninden ayrılır.







Bunu anlayan Yato tekrardan Hiyori'yi bulur ve iyi olup olmadığını sorar ona iyi olduğunu söyleyen Hiyori ertesi gün her zaman ki rutin hayatına geri dönmüştür. Ancak bir süre sonra aşırı uyku hali başlar ve her uyuduğunda ruhu bedeninden ayrılır. Bunun ne olduğunu anlamayan Hiyori tekrar Yato'yu bulur ve yine onun hayatını kurtarır bunun sonucunda ise Hiyori'nin durumunu düzeltmek için bir anlaşma yaparlar.


Anime toplam 12 bölüm ve 2 ayrı özel bölümü var. İzlemenizi tavsiye ederim :D


Tanıtım Videosu:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder