Translate

29 Kasım 2014 Cumartesi

Animeler Tokyo’nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?



“Animeler Tokyo’nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?” Bu sorunun  cevabını hiç merak ettiniz mi? Ya da şöyle sorayım animelerdeki mekanların bir çoğunu gerçek olduğunu biliyor muydunuz?


Bugüne kadar yığınla anime izledik, manga okuduk. İzlediğimiz her bir anime, okuduğumuz her bir manga Japon kültürüne, Japonya’ya dair ilgimizin kat kat artmasına sebep oldu. Kiraz ağaçlarının süslediği bir yolda yürümeyi veya ıssız bir tepenin üstüne kurulmuş bir tapınağı ziyaret etmeyi hangimiz istemedi ki? Öyle ki bu ve bunun gibi animelerde geçen bazı yerlerin gerçekten Japonya’da var olduğunu düşündüğümüzde ‘şu Japonya’yı dünya gözüyle görebilecek miyim?’ düşüncesi daha sık kafamızı kurcalar oldu.



Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Gatchaman Crowds’da Tachikawa’dan görüntüler.


Bizim hayalini kurduğumuz bu durum bazı otakuların, favori animelerinde gördükleri yerleri veya belirli mekanları tespit edip buraları gidip görmek; Seichi Junrei adı verilen bir etkinlik aracılığıyla sık sık yaptıkları bir durum halini almış.
  • Seichi Junrei’den kısaca bahsetmek gerekirse; animelerin geçtiği yerleri veya mekanları gidip görmek, ziyaret etmek amacıyla düzenlenen turlar diyebiliriz. Örneğin; The Melancholy of Haruhi Suzumiya’nın hikayesinin geçtiği yerleri, mekanları görmek amacıyla fanların kendisi tarafından veya belli bir topluluk ya da şirket tarafından oluşturulan, planlanan bir tura katıldınız. Turda animede geçen birçok yer önceden belirlenip, bir seyahat planı çıkarılıyor ve bunlar sizlerin seyahat-ziyaret noktalarınız oluyor. Buna da örnek verirsek; The Melancholy of Haruhi Suzumiya’dan Kyon’un Taniguchi ve Kunikida ile konuştuğu aynı zamanda da açılışta geçen yolun hemen önündeki Koyoen İstasyonu ve çevresi (Hankyu Koyo Hattı’ndaki bu istasyondan geçen trene Kyon’un binmişliği var.) sizin seyahat noktalarınızdan biri oluyor.



Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Tama Toshi Monorail Hattı’ndan ve bu hat üzerinde bulunan Tachikawa İstasyonu’ndan görüntüler içeren Toaru Kagaku no Railgun S


Şimdiyse gidip görülen bu mekanların belirlenip fotoğraflarıyla birlikte paylaşıldığı bir siteleri var ve seichimap.jp sitesi geçtiğimiz günlerde Tokyo’da bulunan ve animelerde kullanılan mekanlara sahip bölgelerdeki ziyaret noktalarını içeren bir liste yayımladı. Japonya’ya gitme imkanı veya fırsatı olanlar için kullanışlı olabilecek listede ilk sırada sınırları içerisinde Akihabara’yı barındıran Chiyoda var.


SIRA             BÖLGE                        ZİYARET NOKTALARI
1.                  Chiyoda                                     234
2.                  Shinjuku                                    157      
3.                  Shibuya                                     150    
4.                  Minato                                       96
5.                  Taito                                           81
6.                  Toshima                                     64
7.                  Suginami                                    55
8.                  Setagaya                                     47
9.                  Chuo                                           43
10.                Koto                                            38



Yukarıda da değindiğim üzere Chiyoda’nın 234 ziyaret noktasıyla 1. sırayı kapması, otakular için cennet sayılan dünyaca ünlü Akihabara düşünüldüğünde pek de şaşılası bir durum değil. Yine bu bölgede bulunan Kanda semtinde birçok büyük manga yayımcısı bulunuyor. Aynı zamanda bir üniversite bölgesi olan Chiyoda’daki bazı mekanlarda geçen bazı animeler ise Steins;Gate, Love Live! ve IDOLM@STER



Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Steins;Gate’de kullanılan bazı Akihabara mekanları.



Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Love Live! de kullanılmış bir mekan (Akihabara).


  • Love Live!deki mekanlarla gerçekleri karşılaştırılmış.







2. sıranın sahibi 157 nokta ile Shinjuku. Aynı zamanda dünyanın en yoğun tren istasyonuna sahip bu bölgedeki birçok yer, özellikle istasyon ve çevresindeki mekanlar, animelerde kullanılmış. Kotonoha no Niwa, Nisemonogatari ve Toki o Kakeru Shoujo bu bölgeden mekanlar içeren animelerden bazıları.
Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Kotonoha no Niwa


Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Kotonoha no Niwa


Rengarenk Japon moda kültürünün evi olarak görülen Harajuku ve Omotesando merkezli Shibuya 3. sırada yerini alıyor. Nisekoi, Bakemonogatari ve Byousoku 5 Centimeter bu bölgeden görüntüler içeren animeler arasında.
Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Byousoku 5 Centimeter


Animeler Tokyo'nun En Çok Hangi Bölgelerinde Geçiyor?
Byousoku 5 Centimeter


Bir gün yolunuz Japonya’ya özellikle Tokyo’ya düşerse veya bir Seichi Junrei organizasyonuna katılma fırsatınız olursa en azından nerelere bakmanız veya nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda ufak da olsa bu bilgilerin ve yukarıda bahsetmiş olduğum sitenin yardımcı olabileceğine inanıyorum.

  • Girls und Panzer’de kullanılan mekanların gerçekleriyle karşılaştırması.






  • Isshuukan Friends’te kullanılan mekanların gerçekleriyle karşılaştırması.




  • Durarara!! nın 1. ve 2. açılışında kullanılan mekanların gerçekleriyle karşılaştırması.





Sizlerin animelerde görüp de ‘burayı görmek isterdim’ dediğiniz yerlerin başında hangileri geliyor?

Kaynak:Animefantastica

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder