Translate

10 Nisan 2016 Pazar

Sousei no Onmyouji


İsim: Sousei no Onmyouji, 双星の陰陽師


Tür: Aksiyon, Fantastik, Shounen, Romantik, Doğaüstü güçler

Yayınlanma Tarihi: 06.04.2016

Orijinal Eser: Manga – Yoshiaki Sukeno

Yönetmen:
Tomohisa Taguchi


Senarist:
Yoshiaki Sukeno


Başlıca Seiyuular: Natsuki Hanae (Rokuro), Megumi Han (Benio), Kaito Ishikawa (Shimon), Yuu Serizawa (Mayura), Tomoaki Maeno (Ryougo)


Firma/Stüdyo: Studio Pierrot


Müzik: Endo Mikio


Açılış:
”Valkyrie -Ikusa Otome- (Valkyrie -戦乙女-)” – Wagakki Band

Kapanış:
”Eyes (アイズ)” – Hitomi Kaji



Bu sezonu takip edenleri sevindirecek ve bir o kadar da hareketlendirecek yeni shounen serilerinden Sousei no Onmyouji, İngilizce ismiyle Twin Star Exorcists, çok güçlü kötü ruh kovucu bir çifti konu alıyor: Rokuro ve Benio. İlk bölümden esas konuyla ilgili parça parça anılar eşliğinde ana karakter Rokuro’nun geçmiş hayatıyla ilgili görüntüler gösteriliyor. Kötü ruh çıkarma(exorcism) gibi ruhsal bir inanışının eyleme döküldüğü bu animede, Rokuro kendisi gibi kötü ruh kovucu(exorcist) bir kız olan Benio ile garip bir şekilde tanışıyor ve şans eseri Benio’nun kötü ruh çıkarma ayinine tanık olma fırsatını yakalıyor. Rokuro, her ne kadar güçlü bir exorcist olsa da artık bu işlerden belli nedenlerden dolayı kaçmak istiyor ancak Benio’nun ruh kovma ayininde başının belaya girdiği görmesiyle beraber kendi epik dövüşünü ortaya çıkarıyor.




İlk bölümde Rokuro ve Benio’ya başta olmak üzere görünen bütün karakterler, video oyunlarındaki tanıtım tarzında tek tek tanıtıldı. Karakter tasarımları gözde biraz vasat görünse de Kegare denilen ve kötü ruhtan oluşan yaratıkların tasarımları ilgi çekici olmuşa benziyor.

Shounen tarzına yakışır dövüş sahnelerini çokça göreceğiz. İlk bölümden Benio’nun epik dövüşlerinden sahnelere yer verildi. Bunun dışında Rokuro’nun One Punch Man’i anımsatan tek hamlede canavar indirdiği sahne ağızlardan güçlü kelimesini düşürtmüyor. Ancak sürekli kendini tekrar eden aynı dövüş sahneleri olmazsa.


Sousei no Onmyouji izle
Geleneksek Japon müziğini rock ile birleştiren ünlü grup Wagakki Band’in imzasını attığı açılış şarkısına, ilk bölümün kapanışında yer veriliyor ve şarkı serinin ruhani boyutuna uyumluluk sağlamışa benziyor.




Tanıdık bulacağımız seslerden Kaneki (Tokyo Ghoul), Kousei (Shigatsu wa Kimi no Uso), Taichi (Digimon Tri)’nin seiyuusu Natsuki Hanae Rokuro’yu seslendiriyor.



"ERKEK KIZ İLE TANIŞIR."

Seri, konusuyla, ‘erkek kız ile tanışır’ klasiğinin fantastik, doğaüstü türleriyle karışımı tarzında bir izlenim yaratıyor. Peki bu kötü ruhları kovan çiftimiz, insanları Kegarelerden koruyabilecek mi? Bu çiftimizin aralarında nasıl bir bağ olacak? Bu sezon da bunları merak ederek geçirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder