Translate

13 Nisan 2016 Çarşamba

Sakamoto desu ga?


Tür: Komedi, Okul, Seinen

Yayımlanma Tarihi: 08.04.2016

Bölüm Sayısı: 13

Yönetmen: Takamatsu Shinji

Karakter Dizaynı: Nakajima Atsuko

Müzik: Fukuda Yasuhiko

Manga: “Sakamoto desu ga?” Sano Nami

Firma/Stüdyo: Studio Deen

Seiyuular: Midorikawa Hikaru (Sakamoto), Suzuki Tatsuhisa (Yasuda), Maeno Tomoaki (Morita), Sugita Tomokazu (Maeda Atsushi), Takahashi Mikako (Erika)

Açılış Parçası: “COOLEST” Customi Z

Kapanış Parçası:
“Nakushita Hibi ni Sayonara” Suneohair







Lise birinci sınıf öğrencisi olup karizma, zarafet ve efsane gibi ifadelerin resmen vücut bulmuş halidir o. Basitlikten öte oldukça havalı bir lise hayatı yaşar o. Nöbetçilik yaparken, öğle arasında yemeğini yerken, koridorda dururken ayrı bir karizmadır o. Gözlüğünü klas bir hareketle oynatmakla bile bütün kızların kalplerini yerinden hoplatan bir centilmendir o. Kendisine yapılan en kötü zorbalıkları yine en mükemmel şekilde savuşturup karizmasından hiçbir şey eksilmeyen biridir o. Sadece okulda değil okul dışında da her türlü canlıya yardım etmeyi kendisine borç bilmiş mütevazı bir kahramandır o. Kısacası onun adı: Sa-ka-mo-to!





Doğrusu böyle karizma bir karaktere böylesi bir giriş yapmayı uygun gördüm, her ne kadar bu söylediklerim onun için yetersiz kalsa da… Sakamoto desu ga? sezonun merakla beklenen ve konusu itibariyle diğer animelerden oldukça farklı bir çizgide ilerleyecek olan bir seri. Zira Sakamoto’dan bahsediyoruz sevgili okuyucular… Sakamoto desu ga? mangasını okumanın yanı sıra Sakamoto gibi muazzam bir karakteri animede kanlı canlı izlemek de ayrı bir şereftir.





Zarafeti ve karizmasıyla başımızı döndürecek olan Sakamoto, animede genellikle birbirinden bağımsız bölümlerle karşımıza çıkacak gibi görünüyor. İlk bölümde kendisine yapılan türlü kötülükleri ve zorbalıkları bir çırpıda savuşturan Sakamoto bunun yanı sıra zorbalık yapan kişileri de en sonunda kendine hayran bırakmayı başarıyor. Ayrıca kendisi deyim yerindeyse tam bir süper kahraman. Öyle ki ders esnasında sınıfa büyük felaket(!) yaşatabilecek olan bir eşek arısını birkaç eskrim hareketiyle savuşturmayı bilmiş ve eşek arısına zarar dahi vermeden bu büyük kargaşayı çözmeyi başarmıştır. Üstüne üstlük bu karmaşa sırasında yarım saatte çözülmesi gereken bir soruyu bile çözmüştür!


İşte nefeslerinizi tutarak izleyeceğiniz o Sakamoto vs Arı mücadelesi:





İlk bölüme dair konuşacak pek çok şey var belki fakat benim gönlüm siz sevgili izleyicilerin Sakamoto’nun olaylara nasıl müdahale ettiğine kendi gözlerinizle şahit olmanızı istemekte. İzleyince ne demek istediğimi anlayacak ve eminim bana hak vereceksiniz.

Sakamoto’yu bir kenara bırakırsak animenin canlı renklere sahip animasyonlarını ve Sakamoto’nun klas hareketleriyle uyumlu (görüyorsunuz aslında bir kenara bırakılmıyor kendisi) caz misali müziklerini oldukça beğendim. Bir kesimin kıskançlıktan nefret ettiği bir kesimin ise hayran olduğu Sakamoto’nun -özellikle mangayı okumayanlar için- ileride daha başka ne klas hallerle karşımıza çıkacağı ise merak konusu. Uzun lafın kısası sezonun iddialı yapımlarından Sakamoto desu ga?’yı izlemeyen ayıp eder.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder