Translate

13 Nisan 2016 Çarşamba

D.Gray-Man


Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Shounen, Süper Güçler, Drama

Yayınlanma Tarihi: 03.10.2006

Bölüm Sayısı: 103

Yönetmen:
Nabeshima Osamu (Zetman)

Senaryo: Yoshida Reiko (Bakuman)

Firma/Stüdyo: Aniplex, Dentsu, TMS Entertainment

Başlıca Seiyuular:
Allen Walker (Kobayashi Sanae), Kanda Yuu (Sakurai Takahiro), Lavi (Suzumura Kenichi), Lenalee Lee (Itou Shizuka)

Mangaka: Katsura Hoshino

Opening: INNOCENT SORROW – abingdon boys school, Brightdown – Tamaki Nami, Doubt & Trust – access, Gekidou – UVERworld

Ending: Snow Kiss – NIRGILIS, Pride of Tomorrow – JUNE, Yume no Tsuduki e – surface, Antoinette Blue – Kitade Nana, Anata ga Koko ni Iru Riyuu – Rie fu

Hikaye 19. yüzyılın İngiltere’sinde Exorcist (Ruh Kovucu) olmaya çalışan 15 yaşındaki Allen Walker ile başlar. Bu kurgusal dünyada Kont Millenium‘un yarattığı Akuma (Şeytan) adı verilen silahlar yüzünden kaos halindedir. Kont sevdiklerini kaybeden insanların acılarını kullanarak onlara vaatler vererek ölüleri geri çağırmalarını ister fakat tekrar dirilen kişi insan kaynaklı bir silah olan Akuma’ya dönüşür. Kont Millenium’un dünyayı yıkıma uğratacak bu faaliyetlerini engellemek için The Black Order (Kara Emir) adında Vatikan’a bağlı Innocence (Masumiyet) kullanarak Akumaları öldürme yeteneğine sahip Exorcistlerin bulunduğu bir topluluk kurulur. Bu topluluğun amacı Kont’u durdurmak ve büyük tufan zamanı 109 parçaya bölünerek dünyanın çeşitli bölgelerine dağılan Innocence’in parçalarını aramaktır.



Allen Walker öz ailesini hiç tanımamış Mana Walker adındaki bir palyaço tarafından büyütülmüştür. Mana öldüğünde ise büyük bir hata yaparak Kont ile anlaşır ve Mana’yı geri çağırır. Bu saygısızlığından dolayı Mana, Allen’in sol gözünü lanetleyerek ona Akumaları görme cezası verir. Allen için bu ceza ileride çok avantajlı bir yeteneğe dönüşür. Sol kolunda doğuştan taşıdığı Akuma silahı Innocence ve sol gözünün lanetiyle Allen Walker, Black Order’ın generallerinden biri olan Cross Marian tarafından 3 yıl boyunca Excorcist olması için eğitim görür. Eğitimini tamamlayan Allen İngiltere’ye, Black Order’ın ana karargahına dönerek burada tanıştığı diğer Excorcistlerle birlikte resmi bir Excorcist olarak Kont’u durdurmak için görevlerine başlar.



D.Gray-Man yapım yılı itibariyle hikayesine gotik tema ve şeytanları konu ederek türünün ilk orijinal örneklerinden biri olmayı başarıyor. Mangası 2004 yılında haftalık olarak başlamış sonrasında mangakanın sağlık problemleri yüzünden aylık olarak devam etmiştir şu an içinse sözde aylık olan mangasında yine sağlık problemleri yüzünden gecikmeler yaşanmaktadır. TMS Entertainment stüdyosu animasyon ve karakter tasarımlarını üstlenirken Aniplex ise animenin müzik yapımlarını üstlenmiştir. Ana karakterleri seslendiren seiyuuları ise başarılı ve anime dünyasında çok tanınmış isimlerdir. Örneğin Allen’in bayan seiyuusu olan Kobayashi Sanae hem bayan hem erkek hem de hayvan seslendirmeleri yapmıştır. Elfen Lied – Lucy, Rose of Versailles – Oscar, Natsume Yuujinchou – Madara’nın seslendirmelerini yapmıştır. Katanalı maço oğlan Kanda Yuu’nun seslendirmesini ise genellikle soğuk ve sert karakterleri seslendiren yakışıklı Sakurai Takahiro yapmıştır. Sakurai’yi de .hack serilerinden Haseo, Black Blood Brothers’ın vampiri Jirou ve Final Fantasy serilerinden Cloud karakterlerinden tanıyabiliriz. Lenalee ve Lavi’nin seiyuuları da birçok ana karakterin seslendirmesinde duymuşuzdur.






Orijinal hikaye, güzel müzikler ve başarılı kadroya sahip olan D.Gray-Man’in maalesef tek eksik yanı 103 bölümle sınırlı kalarak hikayenin sonunu animede vermemesi. Mangası ise hala devam ettiği ve dallanıp budaklandığı için hiçbir şekilde bir sona ulaşamıyoruz. 103 bölümü iki sezon şeklinde 2006-2008 yılları arasında TV Tokyo kanalında yayınlanmıştır. Animesinde ilk 50 küsür bölümünden sonra filler bölümler koymayı bırakarak esas hikaye odaklanıyorlar. 90. bölümde Noah’s Ark bölümleri başlayarak işin içine insanüstü güçleri olan Noah ailesi de girerek daha riskli savaşlar başlıyor. Filler bölümler ise izlenilmeyecek gibi değil bu sırada karakter ilişkilerine ve gelişmelerine değinirken kimi zaman komik, kimi zamanda hüzünlü bölümlerle karşımıza çıkıyor.




Crown Clown


D.Gray-Man isminin açılımı Demon Gray-Man olarak mangakası olan Katsura Hoshino, gri saçları ve şeytansı özelliklerinden dolayı Allen Walker’ı tanımlamıştır






Mangası henüz tamamlanmamış olsa da animede akla takılan soruların cevaplarını veriyor. Allen’in aslında kim olduğu, Mana ve Marian bağlantısı, Lenalee’nin innocence’i, Kanda’nın dövmesi, Lavi’nin seçimi gibi soruların cevaplarını merak ederseniz mangasını okumanızı tavsiye ederim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder