Translate

7 Nisan 2016 Perşembe

Boku no Hero Academia (My Hero Academia)



Tür: Aksiyon, Komedi, Süper Güçler, Shounen

Yayımlanma Tarihi: 03.04.2016

Bölüm Sayısı: 13

Orijinal Eser: Kouhei Horishoshi (Manga)

Yönetmen: Kenji Nagasaki

Firma/Stüdyo: Bones

Başlıca Seiyuular: Daiki Yamashita (Izuku Midoriya), Yuki Kaji (Shouto Todoroki), Nobuhiko Okamoto (Katsuki Bakugou), Ayane Sakura (Ochako Uraraka)

Açılış: Porno Grafitti – The Day

Kapanış: Brian the Sun – Heroes



Günün birinde özel güçlerin ortaya çıktığı, insanların buna alıştığı ve hatta nüfusun %80’inin çeşitli özel güçlere sahip olduğu bir dünyada geçiyor Boku no Hero Academia. Baş karakterimiz Izuki de küçükken videolarını izlediği All Might isimli kahramana büyük bir hayranlık duymakta ve büyüyünce onun gibi olmak istemektedir. Ancak sorun şu ki, Izuki %20’lik dilimdedir ve özel bir güce sahip değildir. Izuki’nin hedefi ise bu haliyle olsa bile en iyi kahramanlık okuluna gitmek ve müthiş bir kahraman olmaktır.

Bu sezonun ‘kahramanlık’ temasını işleme görevini üstlenen Boku no Hero Academia (My Hero Academia) normal bir başlangıç yapıyor ilk bölüme. Olayların nasıl başladığı kısaca açıklanıyor, baş karakterimiz hakkında çeşitli bilgiler veriliyor. Hor görülüyor, ezik muamelesine maruz kalıyor. Sonra başı belaya giriyor, tabii doğal olarak elinden bir şey gelmiyor. Sonra ne oluyor dersiniz? Tabii ki küçükken (ve hala) hayranlık duyduğu kahraman gelip onu kurtarıyor. Çok ilginç şeyler yok, değil mi?




Elbette yok. Çünkü bu tarz serilerin ortak özelliği budur. Shounen, aksiyon ve doğaüstü güçlerin olduğu animelerde konular birbirine benzerdir, fakat olayların şekillendiği evrenler farklıdır sadece. Bu tür serilerde kriter ileride olayların nasıl şekilleneceği olur. “Ne tür dövüşler izleyeceğiz?”, “Baş karakterimiz eziklik kompleksinden ne zaman kurtulacak?”, “Cool bir hareketle ne zaman nefeslerimizi tutturacak?” gibi soruların cevabı ile böyle animelerin puanları belirlenir. Bu yüzden konu-kurgu ile ilgili ilk bölümden yapılacak yorumlar fazla değerli olmaz.

Boku no Hero Academia animesi Bones stüdyolarının elinden çıkma bir seri. Evet; Fullmetal Alchemist Brotherhood, Darker Than Black, Zetsuen no Tempest ve Soul Eater gibi efsane serilerde imzası olan stüdyo. Boku no Hero Academia’nın çizim ve animasyon kalitesi nasıl peki? Bu soruya kişisel bir cevap verecek olursam şahsen ben fazla beğenmedim. Göze çok fazla battığını söyleyemem ama yine de daha iyi olabilirdi. Bu kadar beklenen bir seri için Bones daha iyisini yapabilirdi. Arka plan çizimleri daha güzel yapılabilirdi. Gölgelendirmeler biraz daha özenli olsa iyi olurdu, çizimler kaba değil de az inceltilse göze daha hoş görünebilirdi. Çizimler serinin temasına kesinlikle uygun ancak 2016 yılı için bu görsellik biraz ucuza kaçmış doğrusu, biraz daha iyi olabilirdi.




Seiyuu kadrosuyla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Animelerin çoğunda olduğu gibi yine uygun sesler seçilmiş. Açılış ve kapanış şarkıları da tam shounen temasına uygun nitelikte. Mangası beğenilen Boku no Hero Academia ileriki bölümlerde bize ilginç savaşlar sunabilir. 13 bölüm olarak belirlenen animenin yarım kalacağı açık, ancak o 13 bölümde izleyiciye neler sunacağı shounen severlerin bu seriye olan puanlamasına kesinlikle etki edecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder