Translate

6 Ekim 2015 Salı

Lance N’ Masques





Diğer İsimleri: Lance and Masks, LN’M, ランス・アンド・マスクス

Tür: Fantastik, Macera, Komedi

Yayımlanma Tarihi: 02. 10. 2015

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Ishiguro Kyohei

Senaryo: Hideaki Koyasu

Görsel Roman: Lance N’ Masques

Çizim ve Hikaye: Shino (Çizim), Koyasu Hideaki (Hikaye)

Müzik: Kimura Hideakira

Karakter Dizaynı: Oota Kenji

Firma/Stüdyo: Studio Gokumi, DAX Production

Seiyuular: Hanabusa Yotaro – Yamashita Daiki, Kidoin Makio – Ozawa Ari, Liu Yuhua – Ichimichi Mao, Sudou Yoriko – Numakura Manami, Alice Cleveland – Mimori Suzuko, Shirohime – Suwa Ayaka

Açılış Şarkısı: Light for Knight (Suzuko Mimori)

Kapanış Şarkısı: Little*Lion*Heart (Ayana Taketatsu)





Makio tek başına bir parkta zorlu parkurlarda oynarken tırmanış yaptığı bir tepede ayağı kayar ve düşer. Neyse ki acı çığlığı bir “şövalye” tarafından işitilir. Devasa mızrağı, görkemli pelerini ve maskesiyle bir şövalye tarafından kurtarılan Makio, aradığı kahramanını bulmuştur. Ekim ayı animelerinden biri olan Lance N’ Masques işte böyle masumane bir giriş yapıyor hikayeye.

21. yüzyılda şövalyeler hala varlıklarını sürdürmektedir. Yaklaşık 900 yıllık ihtişamlı bir geçmişe sahip Cihan Şövalyeleri de uluslararası tanınmış organizasyonlardan biridir. Kimliklerini gizleyerek her zaman zayıflara yardım eden bu organizasyonda Hanabusa Yotaro da kısa süre önce şövalye unvanına layık görülmüştür. Yotaro’nun babası Hanabusa Shin ise efsane şövalyelerden biridir ama ne yazık ki biricik oğlunun şövalye unvanını aldığı törene katılmamıştır.







Aslına bakarsanız Yotaro şövalye olmak bir yanda dursun, tek istediği normal bir hayat yaşamaktır. Ama ne zaman bir yardım çığlığı duysa kendine hakim olamaz ve maskesini takıp şövalye haline bürünerek pek çok kişinin yardımına koşar. Yotaro küçüklükten beri şövalye eğitimi aldığı için ister istemez kendine hakim olamamaktadır, hatta durduramadığı bu dürtüsüne bir isim bile takmıştır: Beyaz Şövalye Sendromu. Başta da söylediğimiz gibi bir gün yine kendine hakim olamayıp küçük ve sevimli bir kız olan Makio’yu kurtarır ve ortadan kaybolur.







“Mızraklı Şövalye” ismini verdiği kahramanını takip eden Makio ise yine sendromuna yenik düştüğü için kendine kızan Yotaro ile karşılaşır. Neyse ki Makio, maskesiz ve pelerinsiz Yotaro’yu tanımamıştır. Heyecanlı bir şekilde ona kendisini kurtaran Mızraklı Şövalye’den bahsederken bu kez de Makio Yotaro’nun acı mide gurultularını işitir ve onu evine davet eder.

Hizmetçilerle dolu büyük bir malikanede yaşayan Makio, büyük bir holding olan Kidoin Şirketi’nin tek çocuğudur. Her ne kadar zengin olsa da ailesinin katı kuralları gereği bu küçük kız tek başına yaşamaktadır. Makio’nun bu hali Yotaro’yu hem düşündürür hem de üzer. Kahramanları çok seven Makio ise onların resimlerini yaptığı defterini Yotaro’ya göstererek hayatında ilk kez gerçek bir kahramanla yani Mızraklı Şövalye ile karşılaştığını söyler. Tam bu tatlı sohbet esnasında bir takım haydut malikaneye zorla girmeye çalışır. Eh sizin de anlayacağınız gibi Yotaro bu duruma kayıtsız kalamayıp Mızraklı Şövalye haline bürünür ve Makio’yu bir kez daha kurtarır.






Bir görsel romandan uyarlama olan Lance N’ Masques sonbaharın merak edilen fantastik anime serilerinden biri gibi görünüyor. İlk bakışta pek sağlam bir konusu yokmuş gibi görünse de vakit geçirmek için iyi bir alternatif olabilir. Ki tanıtımda bahsetmediğim ve ilerleyen bölümlerde karşımıza daha çok çıkacak, kendine has sırları ve özellikleri ile sıra dışı karakterler de bizi bekliyor. Serinin kurgusu ise biraz yavan geldi. Ancak 21. yüzyılda varlığını sürdüren şövalye teması izleyiciyi meraklandıran bir nokta. Umarım ilerleyen bölümlerde daha çok detaylandırılır.

Bunun yanı sıra serinin belki de en belirgin olumsuzluğu basit animasyonları oluyor. Görsel romanında gayet hoş çizimlere sahip hikayemiz animede istenilen tadı vermeyebilir. Açılış ve kapanış şarkılarını animenin seiyuuları seslendirirken bilindik ve artık klişeleşmiş bestelerinden ötürü her iki şarkıyı da beğendiğimi söyleyemem. Ancak animeyi izlerken duyacağımız latin ve İskoç ezgileri ise tam kulağa hitap eden cinsten. Kısacası basit animasyonlarına rağmen sevimli hikayesiyle sezonun izlenebilecek animelerinden bir tanesi Lance N’ Masques.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder