Translate

10 Nisan 2016 Pazar

Joker Game


Tür: Askeri, Gerçek Hayat

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Nomura Kazuya

Senaryo:
Kishimoto Taku

Manga: “Joker Game” Yanagi Kouji

Karakter Tasarımı:
Miwa Shirow

Müzik: Kawai Kenji

Firma/Stüdyo: Production I.G.

Seiyuular: Seki Tomokazu (Sakuma), Shimono Hiro (Miyoshi), Sakurai Takahiro (Tazaki), Hosoya Yoshimasa (Odagiri), Nakai Kazuya (Fukumoto), Kimura Ryohei (Kaminaga), Fukuyama Jun (Jitsui), Kaji Yuuki (Hatano), Morikawa Toshiyuki (Amari), Horiuchi Kenyuu (Yuuki)

Açılış Parçası: “Reason Triangle” QUADRANGLE

Kapanış Parçası:
“Double” MAGIC OF LiFE

“Öldürme, öldürülme, yakalanma.”



İkinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesinin öncesinde, 1937 yılında geçiyor hikayemiz. Japonya İmparatorluk Ordusu, Yarbay Yuuki’nin önerisiyle Büyük Doğu Asya Kültür Cemiyeti derneği adı altında, aslında casusluk eğitiminin verildiği bir programı hayata geçirmiştir. Büyük bir gizlilikle çalışan bu örgüt eğitime katılanlara eczacılık ve haberleşmeden tutun da hırsızlık ve jigololuk gibi pek çok alanda ders vermektedir. Herhangi bir askeri eğitimi olmayıp bu programa katılanlar arasından sadece 8 kişi elemeleri geçebilmiştir ya da Üsteğmen Sakuma’nın deyimiyle 8 canavar. Üsteğmen Sakuma ise Merkez tarafından bu birimi diğer bir adıyla D Örgütü’nü yakından takip etmesi ve incelemesi için görevlendirmiştir. Harp Okulu mezunu vatansever Üsteğmen Sakuma bu süreç esnasında aslında sıra dışı bir oyunun da içine dahil olmuştur: Bir Joker Oyunu’nun…



Nisan animelerinin iddialı serilerinden biri olarak görülen Joker Game sezona iyi bir başlangıç yaptı diyebilirim. Anime ilk bölümden yaydığı ciddi havasıyla; izlerken yüzünüzün değişmesine, kaşlarınızın çatılıp sizin de ciddi bir hale bürünmenize sebep oluyor. Özellikle Sakuma ve casusların poker oynadığı sahne aslında gerçek hayatta savaşların, mücadelelerin hakkaniyetle yürütülmediğini açık ve net bir şekilde gözler önüne seriyor. Japonya’nın da içinde bulunduğu durumu bir Joker Oyunu’na benzeten örgütün başı Yarbay Yuuki, bu esnada Sakuma’ya ve elbette bize günümüzde dahi geçerli olan yerinde mesajlar veriyor.



İlk yarıda örgüte ve karakterlere kısa bir bakış yapılırken seri ikinci yarıda hareketlenmeye başlıyor. D Örgütü, John Gordon isminde yabancı bir kişinin casus olma ihtimali nedeniyle ilk resmi görevine daha doğrusu ilk oyununa girişir. Zira Merkez Karargah bu şahsın suçunu ispat için kesin deliller istemektedir. Bu isteği örgüte ileten Sakuma ardından ekiple birlikte asker kılığında hedefin evini aramaya gider. Ancak işler hiç de Sakuma’nın beklediği gibi gitmez.

Kısacası iyi bir giriş yapan Joker Game animesi beni oldukça tatmin etti diyebilirim. Her ne kadar serinin başında olayların kurgudan ibaret olduğu belirtilse de anime geçtiği dönem ve konusu itibariyle gayet ilgi çekici bir yapım haline geliyor. “Fantastik, shounen ve komediden sıkıldım. Daha gerçekçi bir olay örgüsü arıyorum.” diyenler için Joker Game gayet uygun bir seçim bana göre. Serinin animasyonları gayet göze hitap eden cinsten, eh Production I.G.’den bahsediyoruz sonuçta. Müzikler (Kawai Kenji ismine dikkat çekerim) ve açılış-kapanış parçalarını da beğendim, özellikle kapanış parçasını parçasını söyleyen MAGIC OF LiFE isimli Japon rock grubu kulaklarımızın pasını siliyor.


Oyun içinde oyunların döndüğü, ilkbaharın iddialı yapımlarından Joker Game bakalım ilerleyen bölümlerde ne gibi sürprizlerle karşımıza çıkacak?

MAGIC OF LiFE – Double (Joker Game ED)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder