Translate

17 Nisan 2016 Pazar

Flying Witch





Tür: Komedi, Shounen, Günlük Hayat, Doğaüstü

Yayımlanma Tarihi: 10.04.2016

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Sakurabi Katsushi

Senaryo: Akao Deko

Firma/Stüdyo:
J.C.Staff

Başlıca Seiyuular: Shinoda Minami (Kowata Makoto), Suzuki Eri (Kuramoto Chinatsu),
Sugawara Shinsuke (Kuramoto Kei)

Mangaka: Ishizuka Chihiro

Açılış: Sharanran feat. 96 – miwa

Kapanış: Nichijou no Mahou – Shinoda Minami & Suzuki Eri

Cadıların dünyasında 15 yaşında reşit sayılan kişiler, ailelerinden bağımsız olarak ayaklarının üzerinde durabilmek için evden ayrılmak zorundadırlar. Bu geleneklere göre Kowata Makoto yaşını dolduran acemi bir cadıdır.

Ana karakter olan Makoto, Yokohama’da ailesiyle birlikte yaşadığı evinden ayrılarak Aomori’deki akrabalarının yanına taşınır. Japonya’nın kuzeyinde yer alan Aomori, doğa harikası Tohoku bölgesindeki bir şehirdir. Animenin evrenine göre ise yeşilliğin bolluğu ve doğal kaynakları açısından acemi cadılar tarafından sıkça tercih edilen bir bölgedir. Siyah kedisiyle yola çıkan Makoto kendi ayakları üzerinde durana kadar kuzenleri olan Kei ve Chinatsu ile birlikte yaşayacaktır.



İlk bölümde, yön algısı sıfır olan Makoto’ya şehire alışması için eşlik ederken yan karakterleri tanıyoruz. Kei, Makoto’nun çocukluk arkadaşı aynı zamanda kuzenidir. Makoto’nun cadılık olaylarını çok normal bir şeymiş gibi karşılayarak etrafındakileri şaşırtır. Kei’nin küçük kız kardeşi Chinatsu ise Makoto’nun garip davranışlarından baya bir ürkse de sonunda Makoto hayranı olur çıkar karşımıza. Kei’nin çocukluk arkadaşı olan Nao, cadılık durumu karşısında şaşıran bir diğer kişidir ve Makoto’nun yeni şehrindeki ilk arkadaşı olur.



Flying Witch evreninde cadılık yaygın bir durum olmasına rağmen normal insanlar tarafından bilinmiyor. İlk bölümde öyle bir kurgu yapmışlar ki Makoto’nun ortalıkta süpürgeyle uçması normal bir olaymış gibi gösterilir fakat bunu normal bulan sadece kuzeni Kei olur. Bölüm sonlarına doğru Makoto durumu Nao’ya açıklarken bizde cadılık konusunda aydınlanmış oluruz. 3-4 karakter ile başlayan seri açılış şarkısına göre ilerideki bölümlerinde yeni cadıları konuya dahil ederek ilerleme gösterecek.



Konu açısından seyircisine pek bir şey sunmayan seri bu sezonun ‘idare eder’ yapımlarından biri. Animasyonları ve karakter tasarımları çok güzel zaten J.C.Staff stüdyosundan daha azını beklemiyordum. Arka plan tasarımları Aomori şehrinin Hirosaki bölgesini baz alarak çizilmiş. Japonya’nın kuzeyinde yer aldığı için Nisan ayında olmalarına rağmen hala kar vardır. Bu yüzden animesinin gerçeksi yönünü beğendim. Seride cadılık ve büyü dışında abartı hiçbir şey yok, sakin bir kasaba ve sakin insanların olduğu bir hikayedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder