Translate

17 Ocak 2016 Pazar

Hai to Gensou no Grimgar

Tür: Aksiyon, Macera, Dram

Yayınlanma Tarihi: 11.01.2016

Yönetmen: Ryousuke Nakamura

Firma/Stüdyo: A-1

Başlıca Seiyuular: Mikako Komatsu (Yume), Yoshimasa Hosoya (Haruhiro), Haruka Terui (Shihoru)

Açılış: (K)NoW_NAME – Knew Day

Kapanış: (K)NoW_NAME – Harvest



Bir gün hiç tanımadığınız insanların olduğu ve hiç bilmediğiniz bir yerde uyansanız nasıl hissederdiniz? Panikler miydiniz, korkar mıydınız, yoksa heyecanlanır mıydınız? Çok çeşitli duygular yaşayacağınız kesindir, ancak bunu hemen normal karşılamak, hemen alışmak oldukça zor olurdu.

2016’nın kış sezonu animelerinden Hai to Gensou no Grimgar da bu konsept üzerine kurulu bir hikayeyi anlatıyor. Bir grup genç, hiç bilmedikleri Grimgar dünyasında uyanıyorlar bir gün. Tabii doğal olarak birbirleriyle hemen tanışıyorlar ve parti kuruyorlar. Daha sonra ise kendilerini çeşitli alanlarda (Avcı, Büyücü, vs.) geliştirmek için klanlara katılıyorlar. Daha önceki dünyadan neredeyse hiçbir şey hatırlamayan bu gençlerin tek amaçları ise Grimgar’da hayatta kalmak.





Konusu özellikle son yıllarda çıkan benzer animeler sebebiyle oldukça klişe olan Hai to Gensou no Grimgar’ın kurgusu da o animelerin arasından sıyrılmaya yetecek kadar iyi değil. Karakterlerimizin önceki yaşamlarından bir şeyler hatırlamamalarına rağmen yeni geldikleri dünyaya uyum süreçleri fazla hızlı oluyor. Sorgulama kısmı sadece birkaç saniye sürüyor. Sonrasında zaten hiç yabancılık çekmiyorlar, hemen dünyaya alışıyorlar.

İlk bölüm itibariyle görünen karakterler de izleyiciye hiçbir şey vaat etmeyen tiplerden oluşuyor. Hiç öne çıkan bir özelliği olmayan ve hemen utanan baş karakter, heyecanlı ve cesur görünümlü bir erkek karakter, küçük tipli ama büyük göğüslü utangaç bir kız karakter, küçük göğüslü ama konuşkan bir kız karakter, sakin ve hiçbir şeye kafayı takmıyor gibi görünen düz saçlı erkek karakter ve son olarak da biraz iri yarı, çok az konuşan ve grubun muhtemelen ayak işlerini görecek bir erkek karakter. İlk bölümde çıkan karakterlerin çoğunu bu saydıklarım oluşturuyor ve neredeyse her animede bu tiplerden bolca olduğu için izleme isteğini kaçırıyor seyircinin.





Bunların dışında bir de konuların çok aniden gelişmesi var. Bir anda dünyaya geliyorlar, bir anda alışıyorlar, bir anda bir haftalık eğitim alıyorlar. Sadece çok kısa bir süre neler olduğu hakkında bilgi veriliyor. Onun dışında sadece boş konuşmalar ve fan service ile geçen bir ilk bölüm vardı ortada. Karakterlerin ifadeleri ve konuşmaları izleyicide hiçbir şekilde şaşkınlık yaratacak cinsten değil. Arkaplanda çalan sakin ve sıradan müzik de izlenebilirliğe en ufak katkıda bulunmuyor.

Bir light novel uyarlaması olan Hai to Gensou no Grimgar, A-1 stüdyosunun elinden çıkma bir seri. Sword Art Online, Nanatsu no Taizai ve Magi gibi mükemmel çizimlere ve animasyonlara sahip serilerin de mimarı olan A-1, bu sefer tarzını biraz değiştirmiş. Karakter çizimleri alışılmış şekilde ancak arkaplan çizimleri kalem çizimi gibi ve renklendirmeler de suluboya tarzında. Yanlış anlaşılmasın, serinin belki de beğendiğim tek yönü bu oldu. Bazı yerlerde canlı, bazı yerlerde cansız renklerle hayat bulmuş arkaplan çizimleri göze gayet hoş gözüküyor.


Tüm bu anlattıklarımı özetlemek gerekirse; Hai to Gensou no Grimgar çizim yönünden biraz farklı ama başarılı, fakat hikaye, kurgu, karakterler ve müzikler yönüyle (ilk bölüm itibariyle) sınıfta kalıyor. Kurguyla ilgili ilginç olaylar olmazsa kimsenin kimseye tavsiye edeceği bir anime olmayacağı aşikar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder