Translate

21 Ocak 2016 Perşembe

Ao no Kanata no Four Rhythm



Anime: Ao no Kanata no Four Rhythm (蒼の彼方のフォーリズム)

Diğer Adlar: AnoKana

Tür: Drama, Romantizm, Harem, Okul, Bilim Kurgu

Bölüm Sayısı: 12

Yayınlanma Tarihi: 12/01/2016

Stüdyo: Gonzo

Başlıca Seiyuuları: Yonezewa Madoka, Osaka Ryota, Fukuen Misato, Asakura Azumi, Yamamoto Nozomi


Ao no Kanata no Four Rhythm animesinde bölümün ilk kareleri kuşların uçuştuğu masmavi bir gökyüzünde Kurashina Asuka’nın kendini göstermesi ile başlıyor. Animedeki zaman geçişinin ardından pembe saçlı şarkılar söyleyen bu küçük kızın on sene sonraki halini görüyoruz. Uçma meraklısı ve bir o kadar da sakar olan Asuka, yine bu sakarlığının yüzünden aniden anahtarını kaybettiğini fark ediyor ve bu muzipliğinin getirdiği şansla esas karakter sayılabileceğimiz; Hinata Masaya ve onun sınıf arkadaşı Tobisawa Misaki ile tanışıyor. Bu olaydan sonra sevimli karakterimizin heyecanlı macerası başlamış oluyor.




Animenin konusunun geçtiği dünyada (Asuka’nın tabiriyle “Merhamet Adası”nda) uçmak; Neredeyse bisiklet sürmek kadar alışılagelmiş “Grav-Shoes” adı verilen ayakkabılarla yapılır ve bu adada “Flying Circus” isminde bir spor mevcuttur. En başlarda uçmak istemeyen fakat bu sporda başarılı olan Hinata Masaya’nın nakil öğrenci olan Kurashina Asuka sayesinde ne denli bir dönüş yapabileceğini ilerleyen bölümlerde izleyip göreceğiz.



Animenin klasik bir harem serisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu seride de her ecchi ve harem serisinde olduğu gibi ilginç olduğu düşünülen bir konu üzerinde durulmuş. Genelde ecchi ve haremlerde farklı teknolojik bir unsur, sıra dışı bir salgın hastalık, mechaya kaçan bir bilim kurgu konsepti görürüz. Asıl olarak bilim kurgu ve mecha serilerine gözlere bayram olması için mi yoksa bu tarz gözlere bayram olan serilerin izlenmesi için mi o unsurların katıldığını bilmem ama özellikle bu yıl dahil son birkaç yılda çıkan animeler için ikinci seçeneğin doğru olduğu kesin. Altını çizerek şunu da belirtmeyelim ki ister harem, ecchi ya da reverse harem olsun zamanında bizlere bu türleri sevdirecek kalitede birçok seri izlemiştik. Bay izleyicilerimizin bu seri için memnun olma ihtimalleri bir yana; nerede o eski animeler??




Çizimler açıkça görüldüğü gibi bir “Galge (Bishoujo Game)” tadında, fanservisler ilk bölümde çok fazla olmasa da gerek çizimlerden gerekse konusu ve türünden ilerleyen bölümlerde artacağının sinyalini veriyor. Yine harem animelerinin gazabınca da karakter çokluğu ve çeşitliliği inanılmaz derecede artabilir. Konu olarak bakınca sanki Mahouka Koukou no Rettousei”nin bir parçasına yer verilmiş.





Açılış şarkısına bu bölümde kapanış şarkısı olarak yer verilmiş, şarkı normal bir nabza sahip; ne bayılarak dinlenilir ne de nefret edilebilir. Parçanın görsel şölenini ikinci bölümde göreceğiz. Seslendirme kadrosu içinse karakterlerle uyumsuzluk dikkat çekmemesine rağmen seiyuuların biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ana karakter Hinata Masaya’nın seiyuusu; Osaka Ryota hariç popülarite ve kalite yönünde pek “kulağımıza çarpan” bir isim yok şimdilik.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder