Translate

16 Ocak 2016 Cumartesi

Prince of Stride: Alternative


Anime: Prince of Stride Alternative

Tür: Spor

Yayınlanma Tarihi: 05/01/2016

Bölüm Sayısı: 12

Stüdyo: Madhouse

Başlıca Seiyuuları: Okamato Nobuhiko, Kimura Ryouhei, Hanazawa Kana, Ono Daisuke, Ono Kensho, İshikawa Kaito, Kakihara Tetsuya, Miyano Mamoru

Opening: Stider’s High – OxT



Kadokawa Games’e ait otome oyunlarından birisi olan Prince of Stride Alternative’nin bu kış anime sezonunda yer alacağını daha önceki haberimizde söylemiştik. Nihayet 05 Ocak 2016″da gösterime giren bu serinin ilk bölümünde neler olmuş bir bakalım.

Anime, “Stride” oyunu için bunun yapıldığı liseye başlayan Nana Sakurai’nın ortaya çıkışıyla başlıyor. Nana Sakurai o anki düşüncelerinin büyüsüne kapılmışken birden bu büyü Yagami Riku’nun gürültülü bir şekilde okula girişiyle bozulur. Başını ağaca çarpan Yagami dikkatsizliği sayesinde Nana Sakurai ile tanışır ve ne tesadüftür ki ikisinin de olduğu sınıfta esrarengiz bir kişilik olan Fujiwara Takeru ile karşılaşırlar. Bu buluşma yollarının kesişiminin bir başlangıcıdır.





Serinin ana konusunu oluşturan “Stride” sporu, 6 kişiden oluşan bir takımın bayrak yarışı misali şehirleri baştan sona koşması şeklinde yapılan extreme sporlarından biridir. Bu spor için Honan Lise’sine başlayan Fujiwara Takeru ve Nana Sakurai, Stride Kulübü’nde yeteri kadar kişi olmadığını görüp kulüp için üye kazandırmaya uğraşmalarıyla asıl heyecan başlar. Acaba amaçlarına ulaşabilecekler midir?

Seriye genel olarak bakarsak; ben de çoğu izleyici gibi gerek çizimleri gerekse konunun işleyişi yönünden fan servisleri ile ünlü, Free animesine benzediğini düşünüyorum ama ilerleyen dakikalarda daha çok Free ve Kuroko no Basket karışımı bir hava veriyor.

Bölümün ilk karelerinden itibaren gördüğümüz ana karakter Yagami Riku, tıpkı Kuroko no Basket serisindeki Kise Ryouta gibi birçok sporu hiç zorlanmadan yapıyor. Kendisi girişken ve sıcak kanlı. Hatta gülüşü bile onu andırıyor.





Sert ve gizemli yanıyla dikkat çeken Fujiwara Takeru’yu ise çizim ve kişilik olarak Kuroko no Basket’deki Midorima Shintoru ile Free’deki Haruka Nanase’ye akıl almaz derecede benzettim. Sanki iki karakterin hem kişiliği hem de dış görünüş özellikleri karıştırılıp klonlanmış, ortaya da Fujiwara Takeru çıkmış.






Karakterler ve özelliklerinin yanı sıra animenin işleyişi son yıllarda çıkan spor animelerine benzer şekilde. Çizimleri güzel ve fan servisi bol olduğundan bayan izleyicilerimiz tarafından çokça sevilecek bir seri olduğu kanaatindeyim. Ayrıca MadHouse yapımı olup seiyuu kadrosunun da yeşilliğine bakılırsa devamının da güzel olacağına dair bir umut var. Bazı sahneler de sizi gülmekten kırıp geçirmiyor değil. Genel olarak sürükleyici bir seri izlenimini taşıyor.





Açılış videosu canlı ve hareketli, arkasındaki görsellere dikkat çekiyor. Kapanışı ise sanırım ikinci bölümde daha iyi göreceğiz. Seiyuu kadrosunda şu an için öne çıkan isimler; Kimura Ryouhei, Hanazawa Kana, Okamoto Nobuhiko, Ono Daisuke ve Ono Kensho. Ses sanatçıları daha çok popülerite ve reytinge odaklı seçilmesine rağmen karakterlere gayet uyumlu olmuş. Özellikle ana karakter Yagami Riku’nun ses aktörü Kimura Ryouhei için başka bir ismin bu kadar yakışacağını düşünmüyorum. Diğer ünlü ses sanatçılarının da nasıl seslendireceği bayağı merak uyandırıyor.





Açılış:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder